The dentist who did not like wisdom teeth

30.09.2014 kl. 14:56

 

So I went to the dentist. Efter cirka 9 månaders väntetid. Check up. Den lite äldre läkaren kolla mina tänder och sade:

"Jag ser att du har en visdomstand som håller på och komma fram".

Jag:

"Ja, den vänstra togs bort i våras. Och ja, jag vet att denna bör också tas bort i något skede".

Tandläkaren:

"Hmm..ja, jag tycker inte riktigt om att ta bort visdosmtänder..hellre skulle jag boka tid åt dig åt någon som har lite mer erfarenhet med visdomständer.."

Jag säger inget. Läkaren fortsätter kontrollera. Hen konstaterar att jag har en hål. Hen fixar den inte genast, utan istället fick jag en ny tid för nästa vecka. Så att vi kan träffas igen. Yes, the same dentist. Dessutom hör det ju nowadays också till att skillt boka tid till en munhygienist. Hen får jag träffa i december.

Innan vår chek up möte sluta fråga läkaren:

"Ja, hur skall vi göra med visdomstanden? Vill du att jag tar den ut?".

Jag fundera tyst för mig själv:

"Are you f*cking kidding me?? I can take a hint..du sa ju för några minuter sedan att du tycker inte om att ta bort visdomständer".

Jag svarar:

"Vet du, det är lugnt. Tanden växer än och den har inte sakt något. Vi låter den vara".

Läkaren:

"Ok, om du vill".

Jag säger bara oh my. Och denhär läkaren skall nästa vecka fixa mitt elaka hål. Can`t wait.

Och one more thing. Back in the days* gick man till tandläkaren, öppna sin mun, läkaren konstatera att dethär och dethär skall fixas och så g-j-o-r-d-e de faktist något genast. No wonder att det nu tar cirka 9 månder att få tid till tandläkaren.

Huh huh.

 

* Jag vet. I am old.

 

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie