Labor Day och Fading Gigolo

28.09.2014 kl. 19:19

 

I helg har jag inte gjort mycket annat än motionerat, städat och kollat på film. Vilka film har jag då kollat på? Juh Labor Day och Fading Gigolo.

Labor Day-  filmen är directed by Jason Reitman, dvd. samma man som har också directed bland annat filmen Juno. I huvudrollerna hittar vi Kate Winslet, Josh Brolin och Gattlin Griffith. Filmen berättar om en unexptected weekend mellan en singel mom, hennes son och en man på flykt. Den berättar om sorg, saknad, kärlek och familj. Filmen har inga stora överraskningar eller oväntade twist. Men det är en saga som får en att hoppas på lyckliga slut. Varning för tårar. "I came to save you".

***

Min andra film var "Fading Gigolo" med John Turturro som director, skrivare och han i huvudrollen. Multitasking. I huvurollerna ser vi också Woody Allen och Vanessa Paradis. Filmen berättar om en manlig "Don Juan" som tröstar ensamma, glömda kvinnor och om relationen mellan två gamla kompisar. Filmen överraska mig med dess varmhet. Jag gilla den och var speciellt tackam för att man fick nästan genom hela filmen lyssna på jazz. Oväntad, men ack så passande.

****

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie