Me Jane you Tarzan

28.03.2014 kl. 17:52

 

Jag fick äran att bli bjuden till Helsingin Kaupunginteatteri för att se på musikalen "Tarzan". Om vi säger såhär: det var inte svårt att övertyga mig att se på en musikal där huvudrollsmannen är halvnaken.

Informatören Petra Bühler önska oss välkomna.

Vi hade lyckan att gå "backstage" innan teatern börja. Vi fick också höra en och annan historia om själva tetaerhuset som är byggt på 60-talet. Visste ni till exempel att arkitekten som planera huset var under 30 år gammal? Nu vet ni.

Sedan fick vi gå bekanta oss lite närmare med the Tarzan stage. At first glanze såg det ut som en lekpark. Ville ta av mig skorna och hoppa omkring.

Men så kom Tarzan regisören Kari Rentola på plats och jag lugna ner mig. Han förklara att Tarzan musikalen grundar sig visst på Disney filmen och Edgar Rice Burroughs bok, men att musikalen är en helt ny tolkning, hans tolkning. He also sade att han blev speciellt förjust i alla de begåvade gorillor som dansar och fnissar i musikalen (så här efter att jag har sätt pjäsen så förstår jag honom mycket väl).

Här inspekterar jag golvet lite närmare.

Och så kom Tarzan på plats, dvs Saska Pulkkinen. Jag stog där, försökte koncentrerat lyssna på vad intressant han hade att säga, men egentligen fundera jag bara på vad som fanns under dendär badrocken.  Men notera åtminstone det att denhär musikalen har två olika skådespelare som spelar Tarzan; Saska som vi träffa och så Jon-Jon Geitel. They shift. Och så berätta Saska att han är en dyktig Tarzan i och med att han har dans, akrobati och kampsport bakgrund (och förstås teater).

Efter Tarzan intervjun fick vi ännu gå back-backstage med då var vi tvugna att sätta kameran i väskan för där planerades bland annat kommande teater rekvisiitta.

Efter cirka en timmes rundtur belönades vi ännu med lite skumvin och choko. Inte illa, inte alls illa.

Efter dethär fick vi se en cirka 2 h Tarzan musikal med Phil Collins låtar på finska. And what did I think about it? Jag säger såhär: Mycket underhållande för både vuxna och barn. Det finns fin musik, lätt humor, lite varm kärlek, vänskap, maffig rekvisitta (bl.a. människoblommor) och begåvade, dansande gorillor*. Rekommenderar varmt för hela familjen.

Och så gick jag ut ur teater dörrarna och ville bara hoppa omkring och ropa " uuuhhuhuhuuuuu" (imiterar en ivrig gorilla). Men kanske inte en så bra idé då man bor i Berghäll trakterna...

Tips! Fick också höra att teatern kommer att ha kirppis 10 maj. Såg bland annat att det kommer jackor till salu för 5 €...

 

* skådisar, ifall det blev oklart.

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie