Helsingegatan

 

Flower power från Harjutori, brevid Helsingegatan.

*

**

***

****

*****

******

Sometimes you find beauty in the most unexpected places.

18.05.2014 kl. 20:42

Ibland behövs det inte mera än så

 

Igår, efter jobbet, gick jag ut och gå. Det var ju en så fin kväll. Många andra hade fått samma idé så där gick vi och kände oss duktiga. Tydligen var det också en mycket social Helsingfors kväll för medan jag var ute så kom en man upp till mig och fråga hur han skall hitta tillbaka till Tallink tågen och en annan fråga vad klockan var. Jag försökte mitt bästa för att hjälpa till, but it is no secret att jag har dålig lokalsinne och så hade jag ingen klocka eller telefon med mig. Jag typ kolla på solen (you can now call med McGyver Heidi) och sade:

"Jag tippar på att det är.."

Men båda tacka mig så kanske jag var övertygande. Eller så har vi en Tallink man som fortfarande går vilse och en annan som aldrig kom hem pga av tidsoptimist.

Medan jag gick så kolla jag på människor som skratta, sprang, tala i telefon och på den fina svanen som visa rumpan. Jag kom fram till att precis då, vid den fina stunden, kändes livet mycket bra. Nästan som vi var en stor familj (som inte prata med varan, heh) som levde i nuet och njöt av samma fina omgivning.

Ja, inga desto större insikter. Kanske jag ville bara dela med er att igår kändes det bra.

Solen. Sommaren. I am so ready.

15.05.2014 kl. 09:29

X-files

 

Förra natt drömde jag bl.a. om att jag prata med andar, spöken, what ever you wana call them, och idag har jag typ hela dagen nynna Twin Peaks - låten.

Can´t wait to fall a sleep.

13.05.2014 kl. 18:58

Kamikaze

 

I lördags var det dags för en liten äventyr. Det var Tammerfors som gällde. For no special reason at all. Bara för att man kan.

Efter lite shoppande (min saldo blev noll) stanna vi för att äta lite något smått.

När det blev kväll så blev vi bjudna på lite skumvin. Farligt, farligt.

Vi var högt uppe, mitt i hjärtat av Tammerfors. Vid en office terass.

Rekommderar skumvinet. Mycket light och fruktig.

Jag njöt av kvällssolen i min nya, röda kjol.

Efter cirka en timme var det dags att gå vidare. Men inte utan en liten hälsning. Nu finns det tre grafiska män i Tammerfors som undrar vem som Heidi och Jaana är.

Det fanns tre hungriga damer, så vi stanna vid Trattoria.

En mysig restaurang med bl.a. pizza och pasta.

Rekommenderar Pasta Al Pollo - alternativet. Drägel.

Efter lite efterrätt gick vi igen vidare. Kom fram till att Tammerfors är nog en vacker stad. Men ja, vi försökte hitta en pub där vi kunde kolla på Eurovisionerna. Vi gick in till en sport bar. Där skratta de åt oss, bjöd på gratis snap och bad oss att gå vidare.

Men den andra sport baren sade "Ja! Här visas Eurovisionerna!". Så där satt vi ned och höll tummarna för Austria. Och det gick ju bra, även för Finland.

Nästa dag var vi igen hungriga och vi hade fått tips om att gå och äta hot wings. För det är tydligen Tammerfors pride and joy. Så då gick vi till Siipiweikot. Siipiweikot är Finlands och Europas första restaurang som har specialiserat sig på chigen wings och sås.

Restaurangen öppnades år 1993.

It wasn´t pretty men oj oj så det var gott. Crispy och smaklig.

Jag valde mild medan Jaana vännen beställde hot. Som ni kanske ser så hade Jaana a hotter seat then me. But boy o boy så vi älska det. Och mannen där bak. Han valde antagligen Kamikaze för han svetta som om han skulle ha varit i en varm bastu.

Vampyree wing. Kanske nästa gång.

Efter en mättande meal satt vi oss ner vid tåget för att åka hem igen. Jag tacka Tammerfors och öppna Tinder. Men fick konstatera att den fortfarande bojkottar mig. Oh well.

Tammefors. I really dig you.

12.05.2014 kl. 20:35

Då är jag din

 

Jag strävar till att så ofta som möjligt tacka ja till olika inbjudningar. För man vet aldrig vem man träffar, vilka äventyr som väntar på en och hur många skratt man får för att förlänga ens liv.

Ikväll hade jag tänkt sitta hemma och ta det lugnt, men när en vän kontaktar en och frågar "vill du..."....Ja, då får man tacka ja (men bara ifall man har energi för det). So all of the suddenly är jag på väg till en fest med cirka 400 anmällda.

My red ferrari*. Love you, men ikväll får du klara dig själv. Du vet ändå att jag alltid kommer tillbaka till din trygga, varma famn. A little distance will do us good. Och kanske det är bra att du också vet att imorgon åker jag till Tammerfors. Men söndag-kväll. Då är jag din.

 

 

* Fortfarande min soffa.

09.05.2014 kl. 18:11

Yes, it was a week ago

 

Jag hade fest, wappenfest. Inför festen handla jag ett och annat färggrant och skoijigt. Blev ganska ivrig och i något skede kändes det nästan som att "shit, dethär börjar kännas som en barnkalas". But then again, när det är vappen så får man leka och vara lite silly. Ja eller, det får man ju annars också, men kanske nu extra mycke? Så intalar hon sig själv.

Hade stora planer på att bjuda på ditt och datt, but I run out of time, så då fick gästerna nöja sig med typ 70% av planerad "menu". Men det var ju bara jag som visste det. Ja eller, i något skede visste alla det då jag inte kunde hålla mig tyst. Silly me.

Ballonger blev det också. Cirka 20 st uppe i rummet och cirka 40 st nere på golvet. Jag lova 80 st, men vissa sprängde och andra gömde sig. Nästa gång 100? The hurting fingers are already fading away.

Ballongregn!

Det har blivit en liten tradition att skriva något roligt, gulligt, whatever på ballongerna. Så också i år. Love it.

Det blev också en hel del skratt. Det lever man länge på.

Dagen innan festen satt jag i min röda Ferrari (soffan) och plötsligt skrek det i min huvud "tatueringar!". Nästa dag gick jag till en leksaksaffär och handla en hel del super silly och gulliga fake tatueringar. Så det blev en och annan märke, lite här och där.

De såg så äkta ut att en kompis ringde följande dag och sade att "min syster trodde att jag hade på rikitgt tagit en pirate tatuering!". Next year?

Vi skoija lite med ballongerna.

...och lite till. Tills det kom valomerkki och det var dags att gå till närmarste pub.

Tack till alla fina vänner som kom och skratta med mig. Ni är guld!

Love,

Quasimodo.

08.05.2014 kl. 19:36

Kiss Kiss

 

För tillfället känns det lite som att jag hoppar från seminar till seminar (which I do like but it can be somewhat energikrävande) och lyssnar på hur Stefan Lindfors har slutat röka för tre år sedan, att Kiss Kiss godisen är faktist över 100 år gammal, att visst kommer robotar (teknologin) att ta en del av våra nuvarande jobb men att det är inget att oroa sig för för vi har ju också i tiderna fått t.ex. en diskmaskin för att hjälpa oss. Ja, bland sånt har jag fått lyssna på. A quite lot to think about (kanske inte detdär med Lindfors rökande, men sådär annars). Men, tankarna borde nog lugna ner sig så småningom och då kan jag återkomma med bilder från min wappenfest. För detdär med fest, det vill man ju se på (or maybe its just me).

Kiss Kiss.

07.05.2014 kl. 09:05

Påminn mig nästa år

 

Innan Vappen var det:

80 ballonger! Äääälskar ballonger!

Par timmar innan vappenfesten: 

Aj! My fingers are killing me! Kom inte alls ihåg att det tar såhär ont att knyta fast ballonger..speciellt såhär många..

Efter festen:

Döda cirka 70 ballonger (typ 10 har sprängt av sig själva och skrämd nästan livet ur mig). Mina grannar ääälskar mig.

Nästa år:

Ballonger? Njaaa....

04.05.2014 kl. 12:17

Grannen, part 2

 

I helg träffa jag i-g-e-n på min väggranne. Senast gick det ju till såhär. Nu kom jag hem från matbutiken och så står han där framför hissen med flyttlådor. Jag säger hej och han hälsar tillbaka. Det går några sekunder och så säger han:

"Ja alltså, dendär mannen som jag senast berätta om..han flyttar inte hit".

Artiga jag säger med en "oj då" - min:

"Jassååå".

Grannen:

"Ja, tydligen hade han inte råd att betala två månanders hyresgaranti".

Did I ask? Nej, inte nu heller. Börjar fundera ifall mannen jobbar för Seiska eller något annat skvaller tidning, för så pass öppen är han. Mr, please stop.

Sedan försöker han sälja lägenheten åt mig. En tvåa. Han ber mig gå in i lägenheten och kolla omkring, men jag konstaterar.

"Tack, men jag är inte intresserad".

 

Så ja, vi kan ju nu konstarera att jag har ingen väggranne. Let´s enjoy that for as long as we can. Och sen när någon flyttar in?  Ja då hoppas vi på att det är en trevlig tant. En tyst sådan. 

 

29.04.2014 kl. 09:49

80 ballonger

 

Jag kommer att ha en liten wappenfest för trevliga vänner. Så för tillfället funderar jag på vad jag skall bjuda på, ifall 80 ballonger är rillräckligt många, om jag kan leva utan en såndär såpbubbel pistol, ifall jag borde ha pink hår och om jag på onsdag kväll skriker från mitt fönster:

"Welcome!"

You can call me the crazy wappen woman.

28.04.2014 kl. 19:56

I got "poked" by Östermyran

 

Jag blev utmanad av Östermyran. Her wish is my command.

 

1. Varför bloggar du?

Jag börja blogga då my heart was broken, anonymt då i början. Jag kände för att skriva av mig. Så småningom hela jag mig och sakta men säkert visa jag upp mig och presentera mig som dagens Heidi. Nu bloggar jag för att det fortfarande känns bra och roligt. Och så är det bra med lite extra svenska.


2. Ta en bild på var du oftast befinner dig då du bloggar.

My red Ferrari.


3. Vilken blogg har du följt längst?

Mycket bra fråga. Jag tror att det är Peppe. Bästa Peppe.


4. Gå in på ditt senaste inlägg, plocka ut de tre första adjektiven (fortsätt till nästa inlägg om det behövs), och ge varsitt bloggtips för varenda beskrivningsord.

Lugn - Jag kom att tänka på Catten. Lugn och fin.

Tyst - Min vän Maria har varit blogg- tyst en lång tid, men vi skall hoppas på att vi snart får henne tillbaka.

Trevlig - Min nya bekant Heidi Susanna är mycket trevlig. Och så är hon så snäll också.


5. Enligt sann bloggartradition, ta en bild på dig precis nu.

 

Hej!

6. Vad får dig att börja följa en blogg?

Bloggen skall kännas äkta. Så får den gärna vara lite fin och vacker, väcka inspiration och kanske också lite beundran. Och så är jag också en sucker för sådana där roliga, vällskrivan blogg som får mig att le. Men ibland är jag bara nyfiken och blir fast på grund av who knows. Undviker dock too heavy och elaka blogg.


7. Ge tre bloggtips: en av nån du känner, en av nån du inte känner, och en som du nyligen börjat följa (av en bekant eller inte).

Någon jag känner - Om du tycker om att pyssla och älskar hundar så rekommenderar jag att du tar och kollar på min systers blogg.

Någon jag inte känner - Cinderally. En cool, svensk kvinna som äger en motorcykel och som bor i San Diego.

En som jag nyligen börjat följa - Johanna Retrolover.

 

8. Varifrån fick du namnet på din blogg?

Det börja med "Alice in Wonderland". Syfta på att vi alla lever i en fantasivärld och att här delar jag på min kaka. Sen blev det så småningom bara wonderland. Kändes bättre och lättare så.


9. Utmana tre bloggare (som du inte nämnt i tidigare svar) att fylla i denna lista!

Utmanar ...Heidi, Hellekes och Håkan. Good luck!

 

Copy&paste-vänlig frågelista:


1. Varför bloggar du?
2. Ta en bild på var du oftast befinner dig då du bloggar.
3. Vilken blogg har du följt längst?
4. Gå in på ditt senaste inlägg, plocka ut de tre första adjektiven (fortsätt till nästa inlägg om det behövs), och ge varsitt bloggtips för varenda beskrivningsord.
5. Enligt sann bloggartradition, ta en bild på dig precis nu.
6. Vad får dig att börja följa en blogg?
7. Ge tre bloggtips: en av nån du känner, en av nån du inte känner, och en som du nyligen börjat följa (av en bekant eller inte).
8. Varifrån fick du namnet på din blogg?
9. Utmana tre bloggare (som du inte nämnt i tidigare svar) att fylla i denna lista!

25.04.2014 kl. 18:36

knock knock knock on heavens door

 

Jag har bott i min nuvarande lägenhet i snart två år. During this time har jag aldrig träffat på min väggranne. But today när jag kom hem så kom det en man ut ur lägenheten. Min första tanke var: 

"Shit! Heidi hide, hide!"

(Prefer to have my privacy och behöver inte känna desto bättre min väggranne. A name on the door is more then fine).

Men bestämde mig för att betee mig som en vuxen människa och hälsa på honom, medan jag leta efter mina nycklar. Innan jag är inne i min lägenhet så kollar mannen på mig och säger försiktigt:

"Du kommer snart att få en ny granne".

Jag säger the first thing that pops into my head:

"Oj då. Och jag som har haft det så lugnt här".

Ja, tydligen dömmer jag min nya granne innan hen är här. Min nuvarande granne förklarar att lägenheten är i hans namn men att han skall nu flytta till Iso-Omena, där han tydligen har redan varit en tid (did I ask? No). Jag är super nyfiken på att få veta vem som flyttar in så..

"Så vet du redan vem som flyttar in?"

Han:

"Ja, det torde bli klart på kommande lördag".

Vill egentligen fråga mera detaljer (man/kvinna? ålder? shoe size?) men bestämmer mig för att vara tyst och önskar honom en trevlig dag. I close my door and that´s it. Or so I thought.

*knock, knock*

Det knackar på min dörr. I usually do not open, men känner på mig att det är mannen som jag precis tala med. Så jag öppnar. It would have been toooo akward not too. Och ja, där är han igen. Han hälsar, kommer lite närmare och säger med  viskande röst:

"Ja alltså, du skall inte säga att jag har sakt dethär, och jag vet inte hur gammal du är....men det är en man som flyttar in. Han har precis skillt sig. Han flyttar in med sin unga dotter. Jag vet inte vad som är din läge, men han är alltså nu singel..och..ja, så ifall han vill låna socker så kanske han kommer och knacka på din dörr..eller ja, det är ju inte en lång väg..".

Jag blir stum och får bara ut ur mig något i stil med:

"Ahaaaa.."

Han ler vänligt,  hälsar hejdå och går sin väg.

Jag stänger dörren och är som att:

"What just happened?? Was he really talking about sugar-sugar, or was he talking about "honey-sugar"?". 

Kanske det är dags att flytta.

 

 

24.04.2014 kl. 18:49

Påskbrunch

 

Last Sunday var jag bjuden på påskbrunch slash "nu-skall-det-grillas" - brunch. Jag börja med att fota dessa goda läckerheter.

Värden hade en solig balkong. Där hitta man mig med en såhär fin kaffemug. You can call me the golden girl.

Även en annan fin Heidi njöt av det soliga vädret och goda kaffet.

Jag tror att jag blev lite kär i kaffet,

Årets första grillkorv.

Man kan ju bara bli glad av en så här färggrann bord med mängder av läckerheter. Jag åt för din skull också.

Påsk porr?

It turned out to be love.

En hemlighetsfull Tubbs med påskens finaste fjäder. 

Brunchen avslutades med Tubbs bästa pannkaka. Mums.

23.04.2014 kl. 18:08

A warrior

 

Spindel säsonen har börjat*. En landa precis på min panna. I kid you not. Kände att något klia, sträckte fram handen, och plötsligt faller en liten spindel ner på bordet. Det tog en sekund innan jag insåg att that little devil was just on my head och att jag rörde vid den. Nu sitter jag här och klämmer på mitt hår och känner hur det kliar överrallt. Fy fan.

Jag var inte mental förberett på dethär. Och spindeln? It got away. Den var  helt klart a warrior.

This means war.

 

* For you who do not know (eller kommer ihåg) så kan jag berätta att jag har spindelskräck och att de a-l-l-t-i-d hittar mig.

 

EDIT några minter senare: Spindel nr 1 RIP.

 

22.04.2014 kl. 10:42

Safety first

 

Singelfesten? Ingen höjdare. The only thing worth mentioning var att jag gick från festen med en kondom i väskan. Safety guaranteed by the one and only Tubbs.

I left singelfesten och drog vidare till en annan bar. Där träffar jag plötsligt på en charmig man från Brazilien. En äventyrare på vift.  Efter lite snack och beröm (han gissa på att jag är 22 år gammal) så frågar han ifall vi kan ha "efterfest" hos mig. I imagine the condom in my bag och en naken Brazilienare. Should I? 

Jag dricker klart min drink och så säger jag åt den snygga mannen, med stora bruna "pretty pliiis" - ögon:

"Good night. I hope you have a nice stay".

Och så går jag and leave him behind.

I am almost at the night bus när en man springer upp till mig och tar tag i min axel. Jag stannar och där står en andfådd, okänd och slightly berusad man som säger:

"Jag såg dig där från taxikön och sprang hit. Kommer du hem med mig?"

Jag står där som en stor frågetecken, skrattar lite och frågar:

"Vem ÄR du?"

Han presenterar sig och säger:

"Snälla, kom med mig".

Jag smått road:

"Det kan jag tyvärr inte göra. Jag kan inte gå i en taxi med en okänd man".

Han:

"Men snälla. Bara för att köra lite omkring".

Yeah right.

Jag upprepar mig och önskar honom en trevlig kväll. Han säger till slut:

"Får jag ändå en kram?"

Jag gillar ju att kramas så....

"Visst, det får du".

En vänlig kram has never done any harm.

Så står vi där och kramas, like we would have always known eachother. Sedan säger jag:

"Sköt om dig, hej hej". 

Och så fortsätter jag resan till nattbussen och fnissar smått. Efter cirka 20 minuter är jag och den ensamma kondomen hemma.

 

Nästa dag träffar jag en god vän. Jag berättar om min kväll och dess olika svängningar. Hon är tyst några sekunder och så säger hon:

"Din story skulle ha varit sååå mycket mer intressantare ifall du bara skulle ha sakt ja".

 

Tänk om vi skulle alltid säga ja. Ja till alla förslag som kommer. Skulle du sitta där du sitter om du skulle ha sakt ja till alla de möjligheter som har presenterats åt dig?

Some may say att vi som individer har inte mycke kontroll på våra liv, på det som händer. Men så är det ju inte. Just look at the effect a word like "ja" eller "nej" har.

 

Vet inte på dig, men jag är en känslomänniska. Ifall det inte känns rätt, så hoppar jag inte. Men kanske en eller två rolig äventyr would do no harm.

 

But please do rememberSafety first och lyssna alltid på din gut feeling.

20.04.2014 kl. 20:20

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie