Midsommar oprhans

 

Midsommar. Jag har ingen villa/stuga/sommarställe att fly till så mig hittar ni även i år från Helsingfors city. Lite häng här och där finns prickat i kalendern men det finns absolut utrymme för spontana äventyr. Så vem vet. Kanske ni hittar mig liggandes i mitten av Helsinforsgatan*, med alla andra midsommar oprhans.

 

*nej, ingen skall ligga där. Jag överdriver. Fy mig. 

19.06.2014 kl. 12:45

Babbelibab

 

Min far hade också en annan Jakobstad vits, men kanske vi sparar den för dystrare tider.

Midsommarvecka med typ april väder. Butikerna börjar med sommarrea och vissa kommer ut med de första plaggen för nya höstkollektionen. Men det är ju inget nytt, samma händer varje år, och varje åt kommenterar jag det.

Same, same. Det är vad jag svarar då någon frågar av mig vad det hörs, hur jag mår. Folk kollar på mig och jag ser en glimt av "så synd", när det egentligen borde kanske se på mig och konstatera "Bra! Det betyder att du frisk och glad". Det behöver inte alltid hända nya ting för att man skall må bra, för att man skall få bekräftelse om att "Bra, du lever livet!". Men ja ja, nya händelser sparkar liv i oss.

För några dagar sedan fick jag en postkort av en trevlig bekant. Det var inte en "grattis på födelsedagen" eller "hej, jag är på resa och tänkte på dig" - kort. Nej, Det var en vardaglig "ville säga hej" - kort. If you ask me så säger jag att alla postkort är värd guld, men en helt vardaglig överraskningskort får diamanter av mig. Diamonds are a girl´s best friend.

I sommar har jag samma to do list som förra år och åren före det och och och. Get a bike, have fun, go on a trip or several,  love and smell the flowers. Jag säger bara Yes please, give me the whole candy bag. 

17.06.2014 kl. 09:31

Eläintarha

 

Efter en helg i Österbotten kan jag återkomma med följande vits på finska:

 

" - Ootko kuulu että Ptearsaaressa on eläintarha?

- Eläintarha?

- NIin, Helsingillä on Korkeasaari ja Kokkolalla on Pietarsaari".

 

Ni får tacka min far för måndagens vits.

16.06.2014 kl. 09:00

Food pics

 

Om man är en food lover så vill man antagligen besöka denna evenemang. I did.

Trots regnet fick man köa lite. Men bara lite.

Vi shoppa med mark. 1 mark mostvara 1 €.

Ja, det blev ju inte sol men som en bekant sa åt mig " I Finland har man inte dålig väder, utan det är frågan om fel klädsel".

Dethär var min första rätt. Vet att det kanske inte ser så gott ut men vet ni, det var hummerrisotto med alla möjliga smakupplevelse. A winner, helt klart.

Det var Kartin Hodari & Hummeri som servera risotton samt min följande rätt som var en..

..en hot dog med kalv, sparris och räkor. Mums.

Och så besöktes Farang. Här ser ni  Coconut Caramel Pork. Det var såååå gott. En blandning mellan sött, salt och lite hot. Men portionen var för stor. Jag rulla bort.

Sedan fick vi prata lite svenska.

Efter köttet ville jag ha lite något mer lättare så det blev Smakbyns efterrätt i fomr av pannkaka. Gott, men tyvärr inga fina smaköverraskningar.

Maria smaka på fisktartar. Så vackert.

Ibland stanna vi och beundra de små detaljerna som fanns här och där på området. I dig.

Så testa vi EMO:s läckerheter. Här ser ni en läcker räkkaka med fenkol.

Och denna är kyckling med kål. If you ask me so säger jag att räkakakan van.

Det var grönt och fint omkring.

Drömde om en solig piknik, men kanske nästa år?

Här testar Maria Bistro o Mat - restaurangens lax med bla.a. avokado och räkor. Maria kommentera att laxen var redan så god att räkorna var kanske lite onödiga.

Jag hade planera på att satsa på saltig rätter, men vissa rätter kan man bara inte ignorera. Här är Bistro o Mat - restaurangens jordgubbar med "softis" och mandel. Det var som en sommarkyss.

Man ville äta allt, men magen sade nej.

Vi satt ner och jag beundra en ung kock. En sådan hem, tack.

Till sist testa vi ännu Sami Tallbergs läckerheter.

Efterrätten var en pudding med blommor. En så underlig smakupplevelse. Det var som att äta en somrig blomaäng.

Här gick vi omkring och njöt i över två timmar. Sedan rulla jag hem och konstatera "vi ses nästa år, med sol och filt".

 

13.06.2014 kl. 14:05

Taste that

 

Fick igår konstarera att största delen av Taste of Helsinki - evenemangens kockar var så söta att jag kunde ha ätit upp dem och inte maten som de fixa. I och för sig så var maten super gott, men lite manlig kött skulle inte alls ha varit en dålig sak.

Återkommer med bilder, så att ni säkert blir hungriga (för mat, inte män).

 

13.06.2014 kl. 09:31

Sol imorgon

 

Imorgon tar jag mina steg till Taste of Helsinki-evenemang. Och vad har de lovat för väder? Juuh regn. Sol idag, regn imorgon. Det går ju inte. Så alla ni som kan dansa -  dance! Dansa solen fram och le och ät tillsammans med mig.

We thank you for your support.

 

11.06.2014 kl. 10:33

Safety net

 

Gårdagens "I am dizzy" - episod fick mig att sitta ner och fundera på dethär med att vara singel och vad ifall något händer åt mig då jag är ensam. Då du är ensam. Hur länge tar det för någon innan vi blir saknade? Innan någon frågar efter oss? Timmar? Dagar? Veckor?

När man har en partner, en familj, så finns det alltid någon som saknar efter dig. Någon som undrar var du är. En safety net. Som singel krävs det att man skapar en sådan. Din nät är dina nära vänner, dina föräldrar/syskon, arbetsgivare/kollegor eller kanske till och med grannen. But be sure you have one. För som sakt, man vet aldrig vad som kan hända åt en. Jag skall komma ihåg dethär även när jag är gråhårig och utan tänder. En safety net slash action plan. Men vem vet, kanske då jag är gråhårig så har vi alla någon typ av healthy chip under huden som håller koll på våra organer. Som tjutar till då något håller på att krascha. Som meddelar genast dina närmaste vad som händer, som ringer upp en ambulans och håller dig varm/kall i en magisk, floathing bubbla.

Vi får se.

 

 

10.06.2014 kl. 19:10

I c blue

 

I söndags tog jag mina steg mot Helsingfors nya Sky Wheel.

Det var soligt och fint och ifall man var på plats mellan kl 9-16 så fick man åka gratis. Annars får man gräva i sin plånbok och betala 12 € eller då 9 € ifall du har en Finnair kort.

You know me, jag snegla på alla fina ballonger.

En lång kö var ingen överraskning. Här stog vi i cirka 45 minuter. Men vet ni, det var inte alls så illa som det kanske låter. Solen sken och alla var på bra humor.

Och så var vi inne i en lufkonditionerad "hytt" med blåa fönster och musik. Jaana säger hej.

Sisådär 6 vuxna ryms in.

Jag var ivrig. Det gäller att njuta då man kan.

Men what`s up med dessa blåa fönster? Är det på grund av solen? Solskydd?

Vi överlevde och jag fick en ballong. Finnair damen som gav ballongen åt mig sade med en glimt i ögat "Onpas täällä paljon kakaroita tänään".

Sedan belöna vi oss med varma grisar och torgkaffe. Just what I needed.

10.06.2014 kl. 10:43

Drama Queen

 

What a weird day.

Vakna i tid och hoppa i duschen, fixa upp mig (the hair) och åkte glatt till jobbet. Frågar av kollegorna hurdan helg de har haft, dricker lite kaffe och kollar på epost (psst. Hade fått epost om en hemlig grupp. Diggar sådant). Plötsligt flyger en fågel in i min fönster. Jag sade "oj!" och kollar oroad ifall allt är ok. Fågeln sitter vid fönsterbrädet och kollar på mig. Jag hälsar på den, ler och funderar ifall hen kan se mig och hur hen mår. Efter några minuter flyger den iväg.

Det går cirka 30 min och så börjar min värld spinna. Där sitter då en yr Heidi och funderar "what is going on?". Jag stiger försiktigt upp och känner att nej, nu är inte allt bra. Funderar "Svimmar jag nu?". Jag känner tryck i örat och efter en tid börjar jag må dåligt. Detta varar i cirka två timmar. Jag blir oroad, speciellt efter lite googlande (children, do not do that), och så ringer jag en läkartid. Efter par timmars väntetid sitter jag vid läkaren som säger:

"Örat ser bra ut, blodprovet visa inget speciellt. Gå hem och vila. Det är en virus".

Man tror att man känner sin kropp, men nej, det gör man inte.

Men ja, ifall ni har inte hört av mig imorgon så då ligger jag säkert i min lägenhet med en hjärnblödning*.

 

 

* Drama Queen.

09.06.2014 kl. 15:23

Angels

 

Om man ser en fin röd bild with an angel sign..ja, jag vet inte på er men åtminstone var jag tvungen att ta en pic...och sedan springa iväg.

07.06.2014 kl. 17:22

Get ride of me and show me the way

 

Imagine this: Jag, min reseväska och cirka en vecka, oplanerat semester, i mitten av augusti.

Where should I go? Vilket land, vilket stad saknar mig?

Where do you imagine me?

And please note, I am no millionaire. Yet.

 

EDIT några dagar senare: Italien är för tillfället en stark möjlighet.

06.06.2014 kl. 21:19

Etienne..no, Shia. Michael?

 

Om några minuter börjar filmen "Transformers" på kanal Nelonen. Don`t ask me why men oj oj så jag gillar filmen. Orsaken kan dock ligga i det att mannen i huvudrollen, Shia LaBeouf, påminner mig om min crush då jag studera i Malta. Etienne. Jag kalla honom för Monday-guy för vi träffades på en måndagskurs. Han var den ända killen i hela klassen som våga komma och sitta brevid mig. För jag var ju/är ju så himla farlig. Hur som helst, vi blev vänner och håller fortfarande kontakt. Men har tyvärr inte sett honom på cirka tio år. Så ja, kanske det är Etienne som är orsaken till min Transformers kärlek. Eller så är Michael Bay bara himla bra på det han gör.

 

06.06.2014 kl. 20:59

Disco Queen

 

Då ni skulle se mig nu. Går omkring i min lägenhet i min nya glittriga jumpsuit och känner mig nästan som en av Kardashian dameran. And not because of the hair. Jag tror denna jumpsuit har lite magi i sig för genast när jag satte den på mig så börja jag le. Kanske den till och med är en Flash-dräkt? Man vet ju aldrig, at least if you ask me. Säger bara - don´t let the color fool you. Och för att min värld behöver ännu lite mer av glitter så har jag även en ny paljetttopp. Så håll i era hattar*, snart glänser jag hatten av er.

Alternativt stannar jag inne här i min lilla hem och leker disco queen.

 

* skrev först byxor och prallor, men när jag läste igenom det så insåg jag att jaha, this is kinky.

05.06.2014 kl. 21:12

En solig Sörnäs

 

Jag bor i Sörnäs trakterna. Maybe not the most romantic place to live in men när solen och värmen  kommer fram så krylar gatorna av snygga män i alla ålder. Vissa är mer nyktra än andra, men största delen är glada och faktist ganska så sociala varelser som ser en i ögonen, ler kanske lite och vissa till och med vågar säga hej. It could be worse.

04.06.2014 kl. 20:16

Siperia kallt

 

Idag är det lite varmare, både inne och ute. Har nämligen haft världens största ångest för super kalla luftkonditioneringar som finns bland annat i spårvagn och tyvärr också vid jobkontoret. Men nu känns det som att en av problemen är löst. Och hurraa för det. För ja, enlig mig är det lite komiskt att när det äntligen blir varmt i lilla Finland så då börjar man kriga emot det med Siperia kall lufkonditionering. Sure, jag förstår att detdär med att hitta en gyllene medelväg, det ÄR svårt. Men Siperia kallt. Nej tack. 

04.06.2014 kl. 10:27

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie