Vackra människor

 

Har nu läst Peppes bok "Vackra människor" och gett den vidare. För man skall ju dela med sig av goda ting. Istället för att jag skriver en slarvig recension så tycker jag att ni kan läsa Tubbs fina. Klick.

Här för några dagar sedan gick jag in i en matbutik, kolla omkring och så såg jag en mörhårig man med lite lockig hår. Min först tanke var:

"Johannes!".

Ja, jag tänkte på en av Peppes karaktärer i boken "Vackra människor". Ibland kan en bok fånga en så att man för en specifik tid till och med lever i den. Så gick det för mig. Kanske du är näst?

04.07.2014 kl. 11:12

Kusin helg badabom

 

Jag spendera helgen i sällskap av min kusin. Mamman till min guddotter ville ta en ledig helg så här fanns jag för att ta hand om henne.

Kusinen ville gå till HOKU för att gotta sig. Tack ja. Här ser ni förrätten Snow Crab Croquets. Mums.

Sedan fråga min kusin "Var skall vi gå för att njuta en drink". Och om jag får välja så blir det nog oftast ovan bar. Love it.

Vi fick tatueringar host stämplar.

Sedan sade min kusin att hon önskar sig en röd drink. Så jag gick upp till bartendern och sade "Min vän beställde en röd drink". Jag fick inte mycket respekt, men kusinen fick en super god drink. Faktist en sådan som väckte mycket uppmärksamhet och flera kom och fråga vad drinken hette. Jag "Röd drink". Kanske den nu finns med på listan.

Följande morgon åt vi igen, men denna gång vid restaurang Sunn. If you ask me så har nivån på brunchen gått neråt, men den är fortfarande ok för 20 €.

Finsk sommar.

Men visst har ni hört? Sommaren börjar på lördag.

02.07.2014 kl. 21:33

Ida and Johannes did not need to c this

 

Satt igårkväll i en spårvagn och läste på Peppes bok "Vackra Människor". Är helt inne på att läsa vad som händer mellan Ida och Johannes då tre män kommer in och sätter sig så att jag är i centrum. Det luktar av alkohol. Jag har min blick i boken, försöker koncentrera mig och utesluta det som händer omkring mig. Be invisible. Men jag vet. Snart händer något.

Några sekunder senare kommer en av männen närmare mig och frågar ifall boken är bra. Inte artigt, mer sådär "titta på mig". Jag säger kort "ja" utan att kolla på honom. Jag blir smått irriterad och tänker tyst just leave me alone. JAG LÄSER. Men nej. Nu kommer han helt brevid mig och sneglar på boken och säger :" Vad handlar det om..oj, det är på danska". Jag sträcker ut min hand för att antyda "stop", kom inte närmare och så säger jag "Jag läser. Låt mig vara i ro". Det går cirka en minut och så kan dendär jävla mannen inte låta mig vara i ro, utan nu bestämmer han sig för att sätta sin keps på mig.

 

Mörk tystnad. Världen stannar.

 

Jag slänger kepsen på golvet, stiger upp på en sekund och går hastigt till andra ändan av spårvagnen.

Det ångar i mig.

All I want is to sit down och läsa om Ida och Johannes.

Männen pratar högt i andra ändan av spårvagnen. Det är cirka fem stop tills jag går ut ur vagnen. Men jag vet. Jag vet att det är antagligen vår stop.

Spårvagnen stannar och jag går ut. So do they. Brevid mig går en okänd man. Vill egentligen gå bakom honom, bakom hans rygg. Ta tag i hans hand. Gömma mig.

Jag tar steg frammåt och försöker mitt bästa för att igen vara osynlig, med blicken ner mot marken. Innan jag hinner reagera, så har den långa keps-mannen sträckt fram sitt hand på mig, på bröstområdet. Jag tar tag i hans hand, vrider om det så att den är i tvist och så säger jag med världens ledsammaste och bestämda röst:

"PÅ RIKTIGT? Lär dig att uppföra dig!" 

Jag släpper honom lös och går vidare med händerna i jackan. Den okända mannen som gick brevid mig sneglar bakåt på keps-mannen. Jag vet inte om han är mer upprör än jag. En annan man sitter i spårvagnen och sneglar argt på keps-mannen. I leave them all behind me och går hem. Stänger dörren, låser.

Istället för att bli arg så blir jag jätte ledsen. Ledsen på att det finns folk som går omkring oss som tror att de kan göra vad som helst. Som tror att det är ok att tafsa på en okänd människa. Som tror att det är all about them. Som har no respect.

Idag är det soligt men jag känner mig grå.

 

02.07.2014 kl. 09:13

Skrattande tå försvunnen

 

Här för några dagar sedan kom jag överens om att ja, denhär sommaren skall jag göra mitt bästa för att vara lite mer öppen för dates. Att ha ögonen öppna och kanske till och med ta för mig. Detta har lett till att jag nu går omkring i stan och kollar på varje man och tänker:

"Kanske han?"

Stackars män, om ni bara visste. Men det som jag egentligen ville berätta är att jag är lite fundersam på detdär att var alla "Heidi män" är? För jag är inte sådär speciellt blyg. Ifall jag ser någon som jag gillar så finns det nog goda möjligheter att han får träffa en liten Heidi, ifall han vill eller inte. Men för tillfället ser jag inga som får min lill tå att skratta till.

Mystiskt.

Men ifall jag känner min livsironi rätt så betyder dethär bara det att snart kommer det flera.I rad.

01.07.2014 kl. 10:55

3 veckor

 

Jag tror att jag börjar förvandlas till en sådan människa som går omkring och citerar vartannat minut en film eller tv-serie.

Ei näin.

Jag skyller på vädret. Vem vill gå utomhus när det är grått, kallt och regningt? Inte jag. Inte innan jag har fått svettas i flera veckor med guldbrun bränna som sommar resultat.

Men kanske vädergudet väntar på att min semester skall börja? Kanske jag borde faxa hen och berätta att: 

"Jag njuter gärna på helgerna också. Var inte så snål, tack".

Efter 3 veckor har jag en liten minisemester på en vecka. Då kan ni förvänta er varma vindar, stark sol och sommarklänningar.  Mark it in your calendar.

01.07.2014 kl. 10:36

En stor Godzilla

 

Jag vet, denhär bloggen börjar förvandlas till en drömblogg, men baby, one more time.

Inatt drömde jag att jag var hemma i Karleby och att jag och min mor (vad är dethär då jag hela tiden drömmer om mamma? Saknad?) stred mot en stor Godzilla. Yep. Först hade jag en liten handpistol, men när min mor skulle också ta i en så sade jag:

"Nej, använd istället pilbössan. Den är mer effektiv".

Där sprang vi då runt huset och sköt pilar mot en stor Godzilla som jaga oss.

Who need´s tv when you have dreams?

Men ja. Kan berätta att Godzilla kom från gårdagens American Pickers - episod (de hitta en gammal Godzilla poster. Sjukt intressant) och detdär med pistoler och pilbössar kom antagligen från True Blood.

På tal om True Blood. Sista säsong. För tillfället har episoderna varit som en seg tuggummi med lite smak, men något kittlar inom mig som får mig att tänka att nästa episod. Då blir det lite "oj oj".

01.07.2014 kl. 09:35

Självförsvar

 

Jag satt igår i min röda soffa och kolla på filmen "Red Dragon". Ni vet, dendär filmen som, enligt historien, utspelar sig innan "The Silence Of The Lamps". Båda mycket hårresande. Sådana som får en att köpa hundra nya dörrlås, pepparspray, ta en kurs i självförsvar och slutligen kolla på G.I Jane för inspiration. Försök nu sen gå lugnt och sova efter en 2 timmars thrillerupplevelse. Jag var helt säker på att jag skulle drömma mystiska, mörka drömmar. Men nej. Min självförsvar fantasi erbjöd istället en dröm om en utlandsresa tillsammans med min kära mor. Vår största problem var att välja vilken drink vi skulle beställa.

Jag säger bara att thank heavens för sockersöta drömmar.

30.06.2014 kl. 10:28

Fredagstips

 

Visst har ni läst om Pias superdetektiver?

Someday these smart girls will rule the world.

27.06.2014 kl. 13:20

Jackpot

 

Jag har denna vecka haft äventyrliga drömmar. Drömmar om hur man kan bara med hjälp av att öppna ett dörr kan hitta ett helt nytt värld. Hur det kan kännas lite skrämmande, men hur det sedan frigör en. Skakar om en.

I am not suprised att jag har sådana nattliga drömmar i och med att de speglar mina dagliga tankar*. För det är ingen hemlighet att jag går omkring och känner mig mycket bored.

Men ja, vilken dörr skall man då öppna?

Jag äger ingen lägenhet. Jag sällskapar inte. Jag har inga barn eller husdjur.

Det är tydligen nu som jag borde flyga iväg.

But where?

Jag väntar på jackpot. Men kanske jag istället borde gå och leta efter den. 

 

 

* And I am not alone

27.06.2014 kl. 09:15

Read me

 

Ifall man skall tolka alla singlarer rätt så torde min juli och augusti vara bok månader. Fick nämligen igår en hel påse med böcker och cirka tre timmar innan gick jag via Akademen och kunde inte låta bli att köpa två pockets (stor rea pågång, gå dit!). Och så håller jag som bäst på att, tyvärr nog i mycket slö takt, läsa tre andra böcker*.

May the book neird in me be strong.

 

 

* Bland annat Peppes nyaste.

25.06.2014 kl. 10:43

Eye candy

 

Såhär när man är singel så får man då och då svara på frågan:

"Hurdan smak har du, hurdana män gillar du?"

Det finns inget enkel svar på frågan men visst kan man med t.ex. med hjälp av skådespelare syfta lite på ens godispåse (när det gäller utseende). Så varför inte njuta av bildbanker och visa upp lite manligt skönhet. Men, let´s dance.

 

(bilder via google)

 

Bör dock noteras att när kemin fungerar med någon så har utseende inte så stor roll. Något som vi alla bör komma ihåg. You are beautiful just the way you are.

25.06.2014 kl. 09:51

Värmekärlek

 

Dethär med sommar och den ysliga vädret som vi har. Det är ju som en dåligt vits. Sommar och så visar termostaten under + 10 grader? Kan vi gråta lite, speciellt för alla er som redan har semester och befinner sig i Finland. Not nice.

När jag har semester? Thx for asking. Det blir först i slutet av juli och augusti. Har delat upp min semester i flera omgångar. Känns för tillfället kanske inte så bra, men visst blir det det. Men detdär med värme. Det behövs. Så come on now, do not be shy. Ge oss lite värmekärlek, tack.

23.06.2014 kl. 10:48

Brunch, frågesport, dans och Cinderella

 

Å så har man igen överlevt en midsommar. I år var jag som sakt in the city och fira "sommaren".

Fina Catzo hade fixat en brunch evenemang för alla oss midsummer orphans så dit åkte jag.

Catzo hade fixat så god knäckebröd! Mera sådant tack.

Jag hade inte alls lust att baka något fint, så istället gick jag i god city anda till Arnolds och köpte lite söta läckerheter.

Det regna så vi satt inne och spela frågesport. Värdinnan fråga bland annat "Filmen Dirt Dancing. Vad sade Baby när hon första gång träffa Johnny?". Det tog några minuter för mig men så kom jag ihåg. Do you? 

Vi fira hela dagen och halva natten. Hade inte planera för så mycket fest men när man har det trevligt så går timmarna snabbare än planerat.

Nästa dag, på lördag, satte jag på mig en blommig klänning och gick och dansa till We Love Helsinki midsommardans vid Kuudes Linja. Och oj så det fanns fina, vackra människor och trevlig musik. God stämning. Men när klockan slog tolv så fanns det så mycket människor att det inte kändes bra längre. Men jag dansa en vals och lite finsk disco, så när klockan slog halv ett så gick vi hem. Nästan som Cinderella.

Tack Helsingfors för en city midsommar. Det gick bra! Men nästa år så testar vi med lite värme också, right?

 

23.06.2014 kl. 10:20

40? Näää, I say 30.

 

Förra helg åkte jag till Österbotten för att fira min systers 40-års kalas. Innan festen börja så hjälpte vi till med förberedelserna. Här är min duktig mamma som håller på och fixa mascarpone kaka.

Jag hade hittat en såhär fin tavla. Den påminde quite a lot av..

..min systers hund Aino. Fina Aino har för en liten stund sedan blivit mamma.

Och här har vi födelsedagsdamen. Och ifall man frågar mig så ser hon inte alls ut som en 40-åring. Speciellt inte då man har en ballong i munnen (ha ha).

Här har vi mascarpone kakan som mamma gjorde. Den var SÅ god.

Vi tog paus i förberedelserna och poppa upp en skumvinsflaska. Aldrig fel med lite skumvin.

Flickorna lekte ute. Min syster har två franskbulldog (Aino mamman och dottern Wenla) och en mörk bullmasstiff Adah.

Vissa av oss var mycket ivriga på att hälsa gästerna välkomna. 

Och jag förstår nog varför, för även de fick lite godis.

Gästerna behövde inte sitta hungriga.

Jag tror Jaana blev lite förtjust i lilla Wenla. I do not blame her.

Och så kom min mamma med en stor överraskning. Snart är de fyra och inte tre.

Det var en så stor överraskning att till och med glädetårar fälldes.

Efter flera timmars festande tyckte en del av oss att nu får det vara nog med det goda.

Så efter middnatt tacka vi alla och så blev det tyst igen. Men nu med flera glada minnen, bilder och skratt.

Grattis sis!

19.06.2014 kl. 20:28

Dags att flytta?

 

Av någon orsak så vill Tinder att jag skall kolla på Tammerfors män. Jag bara: 

"Hey app. There is not 15 km between me and Tampere".

Och den är bara som att:

"Who cares".

Kanske Tinder vet mer än jag.

19.06.2014 kl. 13:03

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie