Snart sitter hon i en flygplan

 

Just a fiew days ago skrev jag "...då reser hon antagligen i Finland". Men nu är det mer som att "f`ck that, I`m going to Greece".

09.08.2014 kl. 23:17

Kallio badam!

 

So one week ago, då var det Kallio Block Party utanför min lägenhet. I opened the door och så var det en stor fest all day long. Hur fint är inte det?

Vi börja med att gå och se på swing dance. Alla såg ut att njuta och musiken fick alla att le. All I wanted to do var att springa dit bland dem och dansa lika bra som de. Kanske någon vacker dag.

Efter dansen stanna vi vid Harju parken och satt oss ner. I was hungry.

Så då gick jag längst bak i kön och vänta på att få en super god portion med bullet pork hamburgare a la Pigboy.

Killarna var himla duktiga. Jag ba "how ya dooooing?". 

Sommar.

Sedan blev det lite öl smakande.

Helsingforsgatan var stäng och folk satt i mitten på vägen och njöt av livet. Det kändes underligt, sådär med folk mitt på en väg som annars är ganska så busy, men fint. Så fint.

I was out all day long. Gick hem efter ett och tacka för att jag hade öronproppar.

09.08.2014 kl. 22:47

A glance

 

Hon lever än, men inga stora nyheter att berätta om. Solen skiner men alltid då och då sitter hon inne i en mörk lägenhet och kollar på nya serier (Turn, The Musketeers, The Strain och Believe). Semester har hon om två veckor. Då reser hon antagligen i Finland. Hon funderar på detdär med att hon borde söka sig till en strand och simma, för det har hon inte gjort på hela sommaren, trots det fina fina vädret. Har hon en cykel? Nej, inte i år heller. Antagligen väntar hon på att den skall bara en vacker dag finnas där framför hennes dörr med en varm hälsning "Till kära Heidi". För ja, hon är en hopplös romantiker. Hon äter glass då och då och funderar ifall det finns någon skillnad mellan lakrits och salmiak glass. Hon funderar också på bitterhet. På hur monster bitterheten lever och äter folk. Hon undrar varför vissa låter den monstern leva, varför de matar hen. Men så doftar hon igen på blommorna och konstaterar  "we all make the bed we lay in". Kanske hon borde dela ut nya lakan? Det ryktas om att hon skall få gå ut på en date. Hon vill så gärna se fjärilar. Hon bläddrar i Instragam och beundrar alla fina leenden, äventyr och kvällssagor.  Sedan påminner hon sig själv att vi har ännu sommar kvar.

04.08.2014 kl. 09:32

Biker Heidi

 

 

I höst kommer ni att få se mig i denna jacka. Det betyder att ingen annan får köpa den, tack. Min blick kommer dock att vara varmare än modellens. Sweets for my sweet, sugar for my honey.

 

(Bild lånad av H&M)

29.07.2014 kl. 09:33

Ggggggööööteborg

 

Här sitter jag och väntar på att få åka till Göteborg för att hälsa på en av mina kära vänner. Jag vet inte på er men jag trivs vid trevliga flygfält så oftast (host alltid) är jag i god tid på plats. Vill sitta där, skåla och kolla på människorna omkring en. Sitta där och fundera "Åker hen hem eller bort till nya äventyr?".

Simsalabim och så var man framme.

Göterborg tog emot oss med öppna armar och kvällssol.

Min vän hade hittat en trevlig lägenhet att bo i. Fjärde våning, stora fönster och en omgivning som viskar om skratt och hemligheter.

Följande dag bestämde vi oss för att gå ut till solen. Varför svettas inne då man kan dubbel svettas ute.

Så vi hoppa i en båt, satt ner för ungefär tre minuter och så var vi framme.

Framme vid en lugn och tevlig solbrygga.

Här satt vi och njöt i par timmar. Imagine here en halv naken Heidi med typ lepoard mönster bikini och gulliga magkorvar.

När vi kom hem igen så notera jag att min vän har en neon Transformers vän. I can only imagine vad hen gör medan vi är borta. För vi vet ju alla vad som händer i Toy Story.

Rosévin. Sommarens älskarinna.

Sedan gick vi ut till Villa terassen. Mysig och fräsch.

När det blev lite mörkare så gick vi till baren Pustervik. Och vad händer här då?

Well här kan man bland annat spela basketball på torsdagskvällar från och med klockan 23.00. Vem som helst, men lite mod krävs det nog. Himla bra idé.

Efter en svettig natt var det igen dags för att ta emot solstrålar, men denna gång i en paddan båt.

Här sitter jag och funderar "vänta..är jag i Amsterdam? Eller kanske Venedig?"

Denna sightseeing var ganska så äventyrlig. Se nu. Vi blev nästan av med våra huvud.

Men vi klara oss och fick fortsätta att lyssna på Gtowns historia. Denna sightseeing vara i cirka 50 minuter. Men vet ni, det kändes som 20. Rekommenderar. Speciellt med lite sol och så.

Sedan satt vi ner och jag köpte två stora glas med istee. Man blir ju törstig med mindre.

Efter dethär glömde jag att jag äger en kamera. Men ja, Göteborg visa sin fina sommarsida och jag kom fram till att I could live there. Men visst, det är bra här i Helsingfors också.

Göteborg, vi ses igen.

 

28.07.2014 kl. 19:17

Villmanstrand med sand och Majurska skumppa

 

Här för några dagar sedan åkte jag och Jaana till Villmanstrand för en dagsresa. För det är sådant som man kan göra när det är sol och semester. När man känner på sig att man vill se något nytt. Då skall man hoppa i en tåg/båt/bil och bara åka iväg, utan desto större orsak.

Efter några shop stop så gick vi och äta lunch. Vi stanna vid stranden, vid en båt. Precis som alla andra turister.

Hade fått höra att Villmanstrand är en fin sommarstad. Men så säger man säkert om alla finska städer. Solen & värmen gör under.

Men i denhär staden kan man beundra superfina sandkonst.

Jag kan tänka mig att det är något i stil med sådant som man ser och hallucinerar i öknen, i värmen, törstig. Att sanden liksom börjar leva. Eller då inte.

En mycket nöjd gorilla. Eller kanske en apa? Vet inte, den sa inget.

Jaana var typ lika ivrig som jag.

Big mama.

Här fick jag en påminnelse om att jag har inte spelat poker på länge.

Och nu följer en bra tips. Ifall du besöker Villmanstrand så skall du definitivt besöka sommarcafen Majurska. För titta nu en så fin kaka man kan få. Men vaniljsås och allt. Drägel.

Och så rekommenderar jag också att ni ska ta och smaka på Marksin samppanja, som vi gjorde. Drycken innehåller inget alkohol, utan det är en super god saftdricka. Man typ tar en klunk och så blir man en bättre människa.

Cafén är så fin att man nästan tappar andan. Dessutom har den en lång historia bakom sig, då den har fungera bland annat som en sjukhus. Men från och med år 1986 har den varit en café.

Och så säljer de även tavlor med fina katt.

Efter lite drömmande gick vi vidare.

Hej igen stranden.

Sedan hitta jag en kesämies.

Vi stanna för typ två timmar vid Kasinoterassi och betala allt för mycket för en kall lonkero.

Staden satsa på fina blommor.

Plötsligt satt vi runt torget med stadens åldringar och lyssna på en dansband. För liksom, varför inte?

Innan vi åkte hem så blev vi överraskade. Vi hitta nämligen en pub som sålde Siipiweikot wings. Ni vet, detdär goda läckerheter som vi hitta i Tammerfors. VI trodde inte våra ögon, men ja, där fanns de. Så då åt vi och åkte hem med en mätt mage.

Tack Villmanstrand, it was fun. Men oj oj så du är en dyr stad.

27.07.2014 kl. 20:14

Men idag är jag en ensamvarg

 

Och så är man hemma igen efter en kort besök till Villmanstrand och Göteborg. Detdär med att resa, långt eller kort, att se nya vyer, att träffa nya ansikten. Det är ju så himla trevligt. Och Göteborg män. Enligt Tinder sortimentet borde jag flytta dit.

Bildregn på kommande.

 

 

EDIT flera timmar senare: Skrev först "bilregn". När jag upptäckte det för typ en minut sedan så hånskratta jag högt i min lägenhet. I am so easy.

27.07.2014 kl. 13:59

Björneborg and back

 

Pori Jazz kalla på oss, så vi satt i en bil och sikta näsan mot Björneborg.

Efter cirka 3 timmar var vi framme. Det firades med lit bubbeli bubb.

Photo break.

Sedan packa vi för att gå till själva festivalområdet. Man skulle tro att vi flytta dit, men tanke på alla påsar och så. Men ibland behövs det ditt och datt för att få detdär lilla extra.

Och så var vi framme bland festivalfolket. Kände mig nästan som en liten pissmyra bland flera andra. A lot of people.

Men sen hitta vi en liten plats där vi byggde vår tillfälliga bo.

Det regna on/off men tydligen kan man ändå ha såhär roligt.

Min vän hade gjort en såhär god sallad. Voi drägel.

Festivalmat. Den får en tia av mig. Pasta sallad med bland annat halloum ost och sedan en fetapaj.

Sedan börja det regna lite mer och jag skratta då jag kolla på min regnjacka förpackning.

Men musiken. Vi fick lyssna på bland annat Lulu James.

Och Patti Smith.

Medan Patti spela så bestämde sig en fan för att plötsligt kliva upp på scen. Istället för att kasta ut henne så fick hon spela tillsammans med Patti och bändet.

Här har vi festivalfolket som mysa i takt med James Blunt. Jag vet inte riktigt vad det var, men den mannen var ganska så irriterande. Men AlunaGeorge, som jag tyvärr tog inga bilder av, var kvällens bästa.

Visst var det roligt att igen efter 3 års paus befinna sig vid Pori Jazz området, men it was not the same. Alla de nya beslut som de har gjort i området med bla.a. alkoholen, fick festivalen att tappa dendär "fria", lugna känslan. Så för nästa år säger jag maybe och för denna år tack och hej.

 

 

 

 

21.07.2014 kl. 09:52

vol 1

 

Om tre dagar inleder jag semester vol 1. Som jag har längtat. Tyvärr gäller det bara för en vecka, men hey, that´s better then nothing at all. Veckan kommer att se ut typ såhär:

Björneborg - Helsingfors - Villmanstrand - Helsingfors- Göteborg- Helsingfors.

Snart, snart.

16.07.2014 kl. 13:59

Antagligen har jag inte din nummer

 

Har skaffat mig en ny telefon. Med nano sim kort och allt. Där satt jag igår i min röda ferrari* och med hjälp av Bluetooth överförde jag telefonnummer från mitt gamla telefon till den nya. Sedan installera jag en och annan app och kände mig himla duktig. Men så skulla jag idag skicka sms åt en vän. Tror ni att jag hitta hennes nummer? Nej.

Teknologin och jag. Vi är sams men absolut inte kära.

 

 

*forfarande and always min soffa

15.07.2014 kl. 14:14

Rock måndag

 

Igår tog jag mina steg till Raffaellos - terass för att lyssna på Kotipelto & Liimatainen.

Jag är ingen hardcore fan men tzippadippadoo så dendär Kotipelto mannen har en ståtlig röst. Jag kunde ha stått där och lyssna på honom i flera, flera timmar.

Var och varannan hade på sig en svart t-skjorta och långt hår. Atmosfären var beundrande. Jag hitta en man som påminde lite om en ung Eric Northman med långt hår. Försökte mitt bästa för att få några blickar från hans håll men tydligen var han inte alls förtjust i blond Heidi.

Jag tror inte att Rafaellos - terass har aldrig tidigare haft så här mycket folk på en måndagkväll. Helt klart behövs det flera Kotipelto- kvällar.

Och Liimatainen mannen. Han spela SÅ imponerande.

Sommarens bästa måndag. Vill nu gå och köpa en svart t-skjorta.

 

15.07.2014 kl. 12:54

Och så har man igen varit en turist guide

 

Här för några dagar sedan så fick jag en match via Tinder. Applåder, tack. Mannen i fråga skicka en meddelande åt mig och det visa sig att han var en turist från Brazilien. Efter några meddelanden tänkte jag att "Jag har en ledig kväll..kanske jag föreslår att vi träffas för en drink". Jag var färdig för en liten äventyrEfter cirka fem timmar gick vi omkring i Helsingfors centrum och skratta åt hur roligt det är att ta vara på små möjligheter. Turisten i fråga visa sig vara en mycket trevlig man som beskrev sig själv som en "movie slash game neird who loves good food".

Vi bestämde oss (ja eller jag föreslog) att vi skulle testa den nya restaurangen vid Eira strand dvs. Birgitta Hernesaari. Fritt fram att drägla för denhär burgern var himla god. Dock fick man betala 17,50 € för den.

Kundservicen var bra och trevlig och atmosfären var lätt med en nypa av något lite speciellt.

Igårkväll lova jag the movie neird att jag skulle följa med honom för att se på footbolls matchen. Vi satt ner vid Wollsherd Bar. Har ni hört om den? Det är en ganska så ny Aussi bar med mat, dricka och med en ganska så internationell atmosfär. Minus får de för att det ekar i rummet, vilket gör att volymen i baren är på senare timmar ganska så störande. Maten.Har inte än testat men vad jag såg så ser det lovande ut.

Den glada turisten.

Jag "I can´t c your eyes, let´s try again".

Så ja, jag har igen varit en liten turist guide och visat runt i Helsingfors. Kanske jag till näst föreslår en bar runda i Berghäll?

Det är nog ganska så underligt att man ibland träffar människor som man bara inom några timmar känner som om man skulle ha känt dem en längre tid. Och turisten kommentar om mig "Nobody can blame you for not having a personality". Vi säger så.

Var artig åt turister och visa små Helsingfors pärlor så blir världen igen lite snällare.

13.07.2014 kl. 11:48

Piet Barol

 

Jag läser oftast en bok medan jag sitter i en spårvagn. Och för tillfället håller jag på med en lite sådär snuskig bok. Yes, I admit. Boken heter "History of a Pleasure seeker" och den är skriven av Richard Mason. Bokens händelser utspelar sig i Amsterdam och det är år 1907. Det handlar om en ung och smart man, Piet Barol, som börjar jobba för en rik familj:

"As tutor to the son of Europe´s wealthiest hotelier, he learns the intimate secrets of a glittering family - and changes it for ever".

 

 

 

 

Denhär morgonen satt jag i spårvagnen och stanna upp med läsandet och tänkte hemligt för mig själv "Då ni bara visste vad jag läser...". För morgonens lässtund innehöll bland annat följande:

"Then nothing mattered any longer. They threw themselves into one another, kissing and cluthing and fucking. A wild delirium took hold of them; lifted them up, caressed them, goaded them. Jacobina´s climax unfurled and billowed, hurtled her into the air: only to catch her again on a zephyr breeze".

Så ja, snuks. Men inte bara det. Författaren har lyckats skapa en historia med karraktär, detaljer och shimmer. Ifall du gillar till exempel filmer i stil med Pride & Prejudics så kommer du antagligen även att gilla denna bok. En bok med korsett, breda klänningar, konjak och hemligheter.

Jag har 90 sidor kvar. Efter det kommer jag helt säkert att sakna Mr Piet Barol.

11.07.2014 kl. 13:44

Kiss me

 

Hur söt är inte denna armband? Den heter "kiss me" och den får små fjärilar att flyga i min mage.

 

(bildkälla och webshop här)

10.07.2014 kl. 11:06

Helg glitter och belle

 

Jag har haft en underbar sommarhelg som har värmt min lilla själ. Usually skulle jag nu visa färggranna foton, men oj oj, hade ingen kamera med mig. Det är lite synd för i lördags besökta jag Tammerfors och himmel så staden visa dess fina sommarsida. Blev helt förtjust. Det var nästan så att jag såg små Tinkerbell glittra omkring oss.

Söndagen blev inte alls värre för då låg jag vid Aurinkolahti strand och sade högt "Dethär är ju SÅ skönt". Då var det min tyr att glittra.

Kvällen toppades med att se på den första Angelique - filmen från år 1964. Kommer ihåg då jag som en liten Heidi såg denhär filmen första gång. Då jag med stora ögon tänkte "Angelique är den vackraste kvinnan ever". Är fortfarande av samma åsikt. Belle!

 

07.07.2014 kl. 09:41

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie