Date saldo

 

Ja där sitter ni säkert och funderar:

"Men hur går det för Heidis kärleksliv? Hon skulle ju satsa på dates och så"

Och visst. Jag "försökte". Men min saldo blev 1 date på hela sommaren, samt 2 som jag avboka. Fail.

Förra veckan när jag var hemma hoss mina föräldrar så träffa jag på en gammal klasskompis. En man som är gift och har två barn, som faktist är min Karleby granne. Det blev tal om att jag är singel. Till det kommentera han att:

"Vet du, det finns nog inga bra män kvar. Kanske du borde nu bara söka efter en varm famn".

Till vilke jag konstatera att:

"Hördu, du känner mig och min familj. Det räcker nog inte med bara en varm famn. Och om jag finns ännu kvar på marknaden så finns det nog också bra män kvar".

Så alla bra män. Nu har jag försvarat er. Nu kan ni krypa fram från era gömmor.

Inte är det lätt, men å andra sidan tror jag inte heller att någon skulle ha påstått annat. Men jag är en optimist. Det löser sig nog. Och om inget annat så får jag väll ta hem en fin katt. För lite uppmärksamhet behöver var och en. Katten också*.

 

* alterntivt kan detta läsas som "fan också".

03.09.2014 kl. 12:47

Gentle hands

 

Idag återvände jag till samma gym som jag sade hej hej åt för typ ett år sedan. Här i mellan har det varit två andra gym, träning hemma, träningspaus och extra kilon, antagligen i form av god mat och socker. Men där stog jag nu, framför gym spegeln och titta på mig själv. Jag notera att visst har kinderna blivit rundare and lets not even talk about my ass and belly. Jag fundera att jag borde säkert ställa mig på en våg och himla med ögonen för vad den skulle visa. Alla dessa tankar hälsa på mig. Men istället för att jag skulle ha börjat hata mig själv, straffa mig själv så konstatera jag att:

"Vet du. Du är söt ändå".

Det behövs inga vågar, straff eller hat. Det behövs kärlek för att må bra. Det behövs kärlek för att ta hand om en själv, ens kropp och själ. So please do take care of yourself och gör det med gentle hands.

 

01.09.2014 kl. 21:22

Marco Polo

 

Tillbaka till Parga -  resan. Dag tre spendera jag i en båt.

Nämligen i Marko Polo - båt. En båt om skulle föra mig till super turkos vatten, caves och två öar. Jag boka resan i Parga byn, i en lokal byrå för 20€. På detta sätt undvek jag alla andra finska turister (love you men när jag reser så behöver vi inte umgås hela tiden. Helst inte alls) och fick istället umgås med Greker, Italienare och Britter.

Det finns också andra båtar som gör dagsresor (t.ex. Captain Hook) men de är lite större och vad jag såg så var det helt för mycket människor i. Så ta det som en tips, åk med lilla Marco Polo. Och som ni ser så fick man ligga&sola så mycke man ville tack vare dessa mjuka underlag.

And off we went. Perfekt väder.

Det var så himla skönt. För jag älskar en lugn hav som glänser ikapp med solen.

Efter cirka 1,5 h stanna vi framför Antipaxos ön och hoppa i och simma.

Det var ju så fint att man kände sig nästan som en mermaid. Vi stanna här i cirka 30 minuter och sedan fortsatte vi vidare.

Till nästa stop som var vid Paxos ön, blue caves. Här simma jag in i dendär grottan och fundera "why oh why har jag inte en vattenkamera??". Magiskt. Jag simma runt och kom ut från högra sidan. Ja eller lite hamna jag klättra på stenar för att komma runt.  I samband med klättrandet rörde jag nästan i misstag i en svart sjöborr. Det var typ 20 cm mellan min hand och sjöborren. Talk about luck.

Tiny people swimming.

Bling bling. Ibland så ser folk delfiner på dessa båt resor, men tyvärr så was I not that lucky.

Och så fortatte vi igen.

Vi stanna för 2 h i Paxos staden Gaios. En mycket vacker by.

Jag tog lunch paus med en Grekisk flicka som berätta att hon är en jazz singer från Athens. She was on her way to New York. Trevlig dam men oj oj så hon var rastlös. Så jag tacka för mat sällskapet men gick sedan i lugn och ro mina egna vägar.

Efter cirka 2 h sade vi hej hej åt Gaios byn och tog vinden tillbaka till Parga.

Tre män jobba vid båten och här ser ni en av dem. Han dela godis åt oss. En Brittisk kvinna tyckte att han såg ut som en ung Prad Bitt. Ta det också som en tips.

Och här är båtens dj. En kort man med super vackra gröna ögon. I dethär ögonblicket fundera jag "hoppas dethär blir inte min sista och ända gång som en man knäböjer sig framför mig". Och vet ni, he did not propose.

När vi kom i hamn (vi var ute i cirka 7,5 h) så stanna jag och njöt av majs för 1,5 €. Lite torr men gott var den ändå.

Men ja, 19 augusti var en underbar dag som kommer absolut att värma mina kommande vinterdagar. Bara delfinerna fattades.

 

01.09.2014 kl. 19:00

..in five seconds

 

Ibland sitter jag framför min dator och skriver blogginlägg som om jag skulle sitta framför en präst och confess. Sedan raderar jag inlägget i Mission Impossible -stil:

"This message will self-destruct in five seconds".

 

Jag är tillbaka i Helsingfors och imorgon börjar jobbet igen. September, we can do this.

 

31.08.2014 kl. 22:10

Is, gammal och once a year

 

Är för tillfället i Österbotten och firar min andra semestervecka. Jag tar det lugnt. Sitter hemma hoss mina föräldrar, leker med hundarna och så gottar jag med god mat. Får snart rulla hem tillbaka till Helsingfors.

Jag har de två senaste dagarna spenderat mina kvällar i Karleby ishall. I hallen som jag spendera så många dagar back in the days. Det har varit nostalgiskt. Samtidigt har jag också fått en liten påminnelse om hur gammal jag egentligen är. Where did the past 10 years go?

Jag träffa också på min ungdomskärlek. Oj oj så jag var kär i honom. I flera år. And I did not even know him that well.  Vi hälsa på varan samtidigt som jag fundera:

1) Hoppas jag ser snyggare ut en vad du kom ihåg

Men främst ändå:

2) Hoppas du kände igen mig...

 

I helg är det igen Venetziad. Det firas med fina utomhusljus, grillandet, minigolf-turnering och fyrverkeri. Men imorgon åker vi ut och fiska. Once a year, så var det ju.

 

 

28.08.2014 kl. 22:58

Parga centrum, slott och strand

 

Här ser ni Parga centrum, en strandstad med cirka 2.000 invånare (enligt Wikipedia). En vacker by med Venetsiansk historia. Här turista jag i en vecka. It was a very good choice. Vågar påstå att här finna något för alla. Det finns flera vackra strand att välja mellan, möjlighet till fotvandring bland bergen, ö-hoppande, shoppande i Korfu (båtkryssning) och historia.

Helt brevid stranden finns ruinerna av Parga slott.

Sommar Parga simmar i färg.

Kiss kiss

Mitt i byn finns en liten strand där man kan stanna och sola. Själv tyckte jag att den var lite för mycket mitt i allt, så jag skippa detdär med att sola där. Men flera andra njöt för min skull också.

Jag bestämde mig istället för att gå upp till slottet. On my way så gick jag förbi flera turistbutiker.

The city road to the castle. Kan berätta att det var några trappsteg.

Ok, erkänner. Jag var lite anfådd när jag kom fram. Men hey, det var över + 30 grader.

Jag älskar slott. I min bucketlist finns ännu på väntande en besök till Scottland med slott hoppande. Someday. Kanske år 2016.

The view. Visst är det en vacker liten by.

Besök på eget ansvar.

Det finns inte så mycket kvar av slottet som var byggt på 1100-talet. Men här har bland annat Venetsianska och Turkiska män härska.

Efter några "oj, nu tänkte jag falla och bryta benen"  (typ) så bestämde jag mig för att nu är det dags att gå till stranden och njuta av livet ännu mer.

Och här har vi den långa Valtos stranden. Bakom stranden finns lfera olika hotell med restauranger.

Jag hitta en lugn stol åt mig och där satt jag mig ner och njöt i typ 4 timmar. Stolen med paraply (eller vad kallar man dessa, solsskydd?) kosta 5 € per person. Bra så. Och solkräm, det hade jag med 50 solskydd.

27.08.2014 kl. 13:24

Elena

 

So I was on a trip. Jag boka min resa via Aurinkomatkat för jag hade inte alls energi för att planera själv något. Jag boka resan en vecka innan jag skulle åka så jag hade inga val när det gällde hotellet. There was only one left. But as it turned out så var hotellet inte alls bad. Samma sade Tripadvicer. Så jag boka och åkte iväg. Let me present Elena Hotel Apartments.

Jag fick rum 111 som var på andra våningen, med balkong och två rum.

Som ni ser så gillar de ljusblått. Och vet ni, det var himla fint. Lugnande, rent. 

Liten kök med möjlighet att själv fixa mat. Dörren hade elektrisk lås. Kändes inte sådär extra tryggt men det var ett lugnt område.

Stor balkong mot bergen. När jag anlände så var det mörkt och visste inte alls var jag var, sä nästa morgon när solen sken och jag kom ut till balkongen..well, jag kan säga att jag stog där och gapa pga av berg överraskningen. Inte alls illa för en finsk dam.

Visst, it was not the beach men jag var nöjd. Mycket nöjd. Varje morgon fick jag lyssna på fågelsång.

Hottelet har ett stort simbassäng och en liten del av den är tänkt för barn, dvs. inte djup. Ni ser den där längst till höger.

Flera solstolar och baren är öppet största delen av dagen. Medan jag var där så träffa jag på turister från England, Grekland och Finland.

En lugn hotell med rena rum och trevlig personal. Det tar cirka 10 min att gå till Parga centrum. Det finns flera matbutiker runtomkring och de första restaurangerna är just around the corner (typ 5 min gå). En bra alternativ för alla strandhotell.

25.08.2014 kl. 19:32

I am home again

 

Och så är man hemma i Helsingfors. Flyget var 1,5 timmar försenat pga att en av passagerarna mådde illa och vi vänta på att en amerikansk läkare skulle ge lov att hen kan flyga. Sen när vi äntligen fick åka iväg så spydde damen brevid mig. Dock snällt och tyst i en påse. I susbect att hon var gravid eller så reagera hon på turbulensen. Det var nämligen åskväder ovanför Serbien och den skaka till oss. Så ja, inte en så perfekt hemresa men det kunde ha varit värre. Vi landa cirka klockan 1.30 och hemma var jag typ en timme senare.

 

Helsingfors, du känns kall. Men kanske det är ok. 

24.08.2014 kl. 09:55

Ja säg det

 

Denhär veckan har jag haft nedan diskussion mer än en gång:

"Are you married/do you have a boyfriend?"

Jag:

"No.."

Någon random person svarar: "You should".

Ja, vad kan man säga. Men är det nu ok med alla att jag är ensam på semester? Klarar ni er? Because I do. Nästa semester får jag helt klart resa tillsammans med någon så att alla får ro. Men ja, imorgon åker jag till Albanien. Spännis. Men nu, nu skall denhär blondinen gå ut för some dinner. Det blir lamm ellet fisk. Mmmm. Back in Finland på söndag. Puss!

21.08.2014 kl. 20:15

Första kvällen och så

 

Här är jag, i Parga Grekland. Och voi himmel så jag njuter. Första kvällen satt jag i hotellbaren i sällskap av bartendern (som typ är lika het som solen. Med skägg och allt) och en familjeman från England som gilla whisky. Det var tänkt att baren skulle stänga kl 24, men där satt vi så länge tills jag tacka och sade godnatt. Hotellen är fin och jag har balkongen mot en grön berg. Fåglar sjunger och det ryktas om att det kanske kanske finns möjlighet att se delfiner. Klockan är cirka tre. Jag tror att det är dags för en öl och en romantisk bok. Jag har det bra, hoppas ni också!

17.08.2014 kl. 14:54

Det pirrar, pirr pirr

 

Vet ni, det pirrar lite i magen. Det pirrar för snart är jag ensam på en mini-äventyr. En resa till något helt nytt. Något som mina semi blåa ögon har inte tidigare fått syn på. Snart får jag känna varma solen skina ner på mitt ansikte, sköna sanden under mina fötter, doften av Medelhavet och feta osten. Ja, snart får jag smaka på feta osten som är som en saltig dröm.

Det pirrar för jag känner på mig att det kommer att bli så fint. Och jag är helt klart färdig för det.

Lilla byn Parga, vi ses snart.

 

14.08.2014 kl. 09:36

Att kommentera

 

Har börjat fundera ifall detdär med att kommentera på bloggar har helt dött, eller är det en sommar fas? För tillfället visar ratas startsida att mest kommentarer har fått en inlägg med 5 kommentarer. Five. Vet inte om jag skall skratta eller gråta. Men ja, kanske det är sommaren och värme euforin som har hållit folk utomshus in the real world. Relaxin. Bra så. Livet är till för att levas. Men kanske vi kan alla vara extra duktiga i höst september och kommentera lite mer. För ja, det är ju trevligt. För alla parter. I september har man kanske lite mer tid och intresse för att sitta ner och dela med sig.

Så då är det bestämt. Senast i september väcker vi till liv kommentera superhjälten/hjältinnan*. May the force be with you.

 

 

* vem designar och ritar hen?

12.08.2014 kl. 09:12

Maybe I will even c a glims of a unicorn?

 

All you too serious people, look away.

 

Två dagar efter att jag hade reseverat min kommande solresa så läste jag min augusti astro som berätta följande:

"Venus will later occupy your quick travel sector from August 12 to September 5, suggesting trips you take will be so very enjoyable. One of the most divine weekends to be away will be August 16-17, when Venus will conjoin with good fortune planet, Jupiter. These two lovely planets will meet in your travel sector, so I give this weekend five stars. Also, Venus is the natural ruler of your solar fifth house of true love and fun, so if you do go away this weekend, romance may be in the air.This is no ordinary weekend. Venus only meets with Jupiter once a year, and this is the most spectacular aspect you can get, so plan to do something special, dear Gemini!".

Jag planerar inte mitt liv enligt någon astro som jag läser, but I must say att tjaaaa, det känns nog extra bra att jag faktist kommer att sitta i en flygplan 16 augusti.

Grekland, ses snart. Och som det ser ut nu så blir det även en dagsresa till Albanien.

11.08.2014 kl. 21:26

En viskning

 

Fem duktiga dagar vid jobbet och sedan har jag äntligen ledigt. Feels so god. Men vet ni, idag så kändes det lite höstigt när jag åkte till jobbet. Visst var det varmt, men det friska doftet. Det var en höst hälsning. En viskning om att förbereda oss. För snart är den här. Hösten. Fine by me, för jag har ännu en solig semester som väntar på mig. Efter det kan jag mycket bra hälsa färggranna lövar välkomna.

11.08.2014 kl. 10:11

Pizza, blommor och värme

 

Idag hoppa jag i Sveaborg båten och konstatera att "oj då, har faktist inte besökt Sveaborg tidigare i sommar".

Och så var vi framme. Har aldrig sett så mycket folk i Sveaborg som jag idag såg. Vimmel.

Hade hört att det skulle finnas god pizza i ändan av Sveaborg, men tjaaaaa...I have had better.

Vi var duktiga och gick runt hela ön. Ibland stanna vi till och notera små detaljer som till exempel denna fake spider web.

Not my friend.

Kaffepaus. Här flög en grupp med småfåglar ovanför oss samtidigt som de bestämde sig för att ge good luck åt hela terassfolket.

Me and the boat. Vi kolla på varann och sedan gick we separate ways. Ja eller jag gick, den stanna.

Sedan kom dessa fina blommor emot oss.

Det kändes lite sådär spanskt. Färgen, värmen.

En Sveaborg guldkorn, helt klart.

Vi gick runt, förbi, stanna, satt ner, beundra och tacka i cirka fem timmar och planera på att kanske vi nästa gång leker att vi är turister och så övernattar vi vid Sveborg hosteln.

09.08.2014 kl. 23:41

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie