It is red and sweet and I think it has superpowers

 

Hur kan en liten dam som jag känna sig så trött på en så här färsk torsdagmorgon? Det har tydligen regnat och Helsingfors staden doftar som en ny start. Men här går jag omkring och känner mig för att ligga ner i fosterställning. Och kanske sparka lite, men bara lite.

Botar detta med kaffe och jordgubbar. Strawberries will save the day, tattadaaaaa*:

 

* somehow my strawberry just turned into a superhero

03.04.2014 kl. 08:36

Toisen kanssa

 

Ifall ni har inte redan börjat kolla på finska serien "Toisen Kanssa" så rekommenderar jag det varmt. Krista Kosonen är i huvudroll and I think she is doing a good job. I och för sig så har det so far bara kommit ut två episoder, men den får mig att sitta ner i soffan och följa den i sisådär 50 minuter, without any interruptions. And that´s not bad. Yle TV 2, onsdagar kl 21.00

 

 

02.04.2014 kl. 22:48

Jag är en apa

 

Jag apar Elsa och kör med en "myter om mig" lista:

Myt om mig:

- Jag är fnittrig och dum

Sanning om mig:

- Jag är lite fnittrig men faktist ganska så clever

Myt om mig:

- Jag går bara omkring med högklackade skor

Sanning om mig:

- Jag eger en hel del låga sandaler och i och med detta är jag oftast på sommaren cirka 8-10 cm kortare än annars

Myt om mig:

- Jag är alltid glad och vänlig

Sanning om mig:

- Hemma är jag oftats en liten troll

02.04.2014 kl. 08:36

Andas djuuuupt

 

Ni vet dedär dåliga dagarna som man får då och då? När det känns som att alla fittas med dig, står i din väg, du trampar på skit och allt som du gör känns fel?

I am having a day like that. Och det börja redan igår kväll.

Men så pausar vi här, andas lugnt och konstaterar:

This too shall pass.

Ja, kanske du skärde dig själv i fingret. Kanske du gick misste om något. Kanske du gjorde något fel. Men vet du. It is human. Shit happens. Så andas djuuuuupt, svär tyst för dig själv (ifall det känns bättre) och känn detdär hatet som finns i dig och sedan...let go. Sparka iväg det.

Alternativt kan du göra din dag ännu värre och gå omkring som en mörk moln, men kanske det är inte värt det.

Och min mörka moln?  Jag tror att det bara beror på att I am just so in need of a good hångel.Eller är det nu som jag får dra fram min PMS kort?

01.04.2014 kl. 09:44

Resebild sökes

 

Är du en hobbyfotograferare och har varit på semester the past year? Har du en fin resebild som du vill dela på, kanske till och med tävla med? I såfall rekommenderar jag att du bekantar dig med tävlingen "Vuoden matkakuva 2014".

Klick och lycka till!

31.03.2014 kl. 10:35

Is this yours?

 

Min måndagsmorgon börja med det att jag steg in i en spårvagn och såg att någon hade lämnat efter sig en dildo. När man i huvudstaden stiger in i en spårvagn så får man visst vara beredd på allt, men dethär var något nytt. Men ja,  jag satt mig ner, i stolen bakom dildon, och skrev en twitter meddelande om den övergivna dildon (förstås). Och vad händer? Juuh, my dildo tweet is retweeted a  fiew minutes later by Dildo Finder @FoundDildo.

Jag borde ha tagit bildbevis.

31.03.2014 kl. 09:27

friends-friends

 

Så igår var jag på date. Jag hade en känsla av att there was not gona be any romantic feelings men man vet ju aldrig, så vi träffades. Efter cirka två timmars prat konstatera jag åt mannen att trevligt att träffas och kan vi kanske vara vänner? Han frågar:

"You mean friends - friends?"

Jag:

"Yes". Samtidigt som jag tänkte att "that´s right, you will not be touhing this body". 

Och sedan börja jag mumla att:

"But maybe I could fix you up with one of my single friends?", samtidigt som jag betala för hans öl.

Sedan gick jag hem och nunna låten "She´s a lady, whoa whoa whoa, she´s a lady".

Mitt liv är en komedi.

29.03.2014 kl. 17:22

Me Jane you Tarzan

 

Jag fick äran att bli bjuden till Helsingin Kaupunginteatteri för att se på musikalen "Tarzan". Om vi säger såhär: det var inte svårt att övertyga mig att se på en musikal där huvudrollsmannen är halvnaken.

Informatören Petra Bühler önska oss välkomna.

Vi hade lyckan att gå "backstage" innan teatern börja. Vi fick också höra en och annan historia om själva tetaerhuset som är byggt på 60-talet. Visste ni till exempel att arkitekten som planera huset var under 30 år gammal? Nu vet ni.

Sedan fick vi gå bekanta oss lite närmare med the Tarzan stage. At first glanze såg det ut som en lekpark. Ville ta av mig skorna och hoppa omkring.

Men så kom Tarzan regisören Kari Rentola på plats och jag lugna ner mig. Han förklara att Tarzan musikalen grundar sig visst på Disney filmen och Edgar Rice Burroughs bok, men att musikalen är en helt ny tolkning, hans tolkning. He also sade att han blev speciellt förjust i alla de begåvade gorillor som dansar och fnissar i musikalen (så här efter att jag har sätt pjäsen så förstår jag honom mycket väl).

Här inspekterar jag golvet lite närmare.

Och så kom Tarzan på plats, dvs Saska Pulkkinen. Jag stog där, försökte koncentrerat lyssna på vad intressant han hade att säga, men egentligen fundera jag bara på vad som fanns under dendär badrocken.  Men notera åtminstone det att denhär musikalen har två olika skådespelare som spelar Tarzan; Saska som vi träffa och så Jon-Jon Geitel. They shift. Och så berätta Saska att han är en dyktig Tarzan i och med att han har dans, akrobati och kampsport bakgrund (och förstås teater).

Efter Tarzan intervjun fick vi ännu gå back-backstage med då var vi tvugna att sätta kameran i väskan för där planerades bland annat kommande teater rekvisiitta.

Efter cirka en timmes rundtur belönades vi ännu med lite skumvin och choko. Inte illa, inte alls illa.

Efter dethär fick vi se en cirka 2 h Tarzan musikal med Phil Collins låtar på finska. And what did I think about it? Jag säger såhär: Mycket underhållande för både vuxna och barn. Det finns fin musik, lätt humor, lite varm kärlek, vänskap, maffig rekvisitta (bl.a. människoblommor) och begåvade, dansande gorillor*. Rekommenderar varmt för hela familjen.

Och så gick jag ut ur teater dörrarna och ville bara hoppa omkring och ropa " uuuhhuhuhuuuuu" (imiterar en ivrig gorilla). Men kanske inte en så bra idé då man bor i Berghäll trakterna...

Tips! Fick också höra att teatern kommer att ha kirppis 10 maj. Såg bland annat att det kommer jackor till salu för 5 €...

 

* skådisar, ifall det blev oklart.

28.03.2014 kl. 17:52

TGIF

 

My weekend plans:

- Gå på date med en spansk kille. Har dock inget att göra med Barcelona resan.

- Besöka retro&vintage + design mässan vid Kaapelitehdas. Inträde 10 € och det är öppet på lördag och söndag. I can already c the cherries.

- Ha en tjejkväll. Min plan A är att övertyga dem att vi skall gå till Navy Jerry´s och dansa*.

- Söndagen sparar jag för daydreaming.

 

* "host" dricka Mojito

28.03.2014 kl. 15:53

Bright Star

 

Igår kolla jag på filmen "Bright Star", director Jane Campion. Filmen är en berättelse om engelsk kärleks poet John Keats.

"The three-year romance between 19th-century poet John Keats and Fanny Brawne near the end of his life".

John Keats spelas av silkesfina Ben Whishaw och Fanny Browne av Abbie Cornish.

Filmen kom ut redan år 2009 but somehow I had missed it. Men nu satt jag igår i min soffa och njöt. För denhär filmen...det var en blandning mellan en vacker dikt och en färggrann målning.

Det var tydligen så att "his poems were not generally well received by critics during his life" men det börja blomma efter hans död. Typiskt. Men ja. Efter filmen var jag tvungen att googla några av Keats dikter och så sitta där och läsa högt upp dem. Just on my own, in the candle light. För det kändes som att det skulle Mr Keats ha gillat.

***

(bildkälla)

27.03.2014 kl. 08:59

Den som du lever med varje dag

 

Fina Anne skriver om "beach 2014".

"Det enda som funkar i längden är att sakta men säkert göra små livstilsförändringar. Man kan lägga till lite mera hälsosam mat, man kan lägga till lite motion. Man kan kanske börja gräva i sitt inre och kolla vad det egentligen är som skaver".

"Men låt mig nu ännu en gång påminna oss om att ifall vi inte är överviktiga så finns det INGEN orsak att försöka gå ned i vikt".

Extra apploder för nedan:

"Att känna skuld och skam över något man ätit är verkligen sjukligt. Skuld kan du känna om du mördat någon, inte för att du ätit några bullar och inte kommer in i byxorna. Kom ihåg det!"

 

Att leva hälsosamt innebär inte bara det att man äter måttligt, favoriserar hälsomsam mat och motionerar. Det innebär också det att man är snäll åt en själv, att man älskar sig själv. För personen som du ser i spegeln är den som du lever med varje dag. Så snälla, bli sams och njut lite.

Think of it like a parförhållande. Skulle du prata åt din älskade, din bästa vän, din syster/bror, din barn så som du pratar med en själv? Skulle du straffa hen så som du straffar dig själv? Inte? Then why do it to yourself?  Du är din bästa vän.

26.03.2014 kl. 09:04

Barcelona pics och en eller två tips

 

Har varit på resa och knäppt bilder. Dethär var vyn från vår hotellrum, down down från sjätte våning.

Jag hitta en stor katt. Jag tycket att den såg ut som att den ville ha en kram. Your wish is my command.

Turistbild med starka färger.

Barcelona hamn. Alltid skönt att gå brevid vatten.

Fortfarande vid hamnen with some mountains looking over us.

Vissa satt en längre stund vid stranden än andra.

Turistbild nr 2. En lyckad sådan ifall man frågar mig, tack bara.

Dag två åkte vi upp till Tibidabo. En mycket lyckad val. Solen sken och livet kändes så fint.

Du hittar till Tibidabo bland annat såhär: "Take the borwn line, L7, train from Plaza de Catalunya Metro. Alight at Avenida Tibidabo". Sedan kan du gå eller ta bussen 619 (ifall jag inte kommer ihåg fel). Stig av där alla andra stiger av (heh). Sedan tar du en tåg upp till the amusement park (Tibidabo funicular railway) och så är du framme. Lite får man söka sig fram, men inte alls för svårt.

Parken var stängd during our trip. Bra så för då fick vi helt i lugn och ro enjoy the nice view.

Och det fanns öl til salu. We had it good

En random, weird stol.

Vi försökte också besöka Park Güell, men trots att min  resebok sade att det skulle vara gratis så nej, det var det inte. Så det fick bli en fängelsebild istället.

Vår.

Vi bodde vid Ayre Hotel Rosellon och dethär var deras terass vy; Sagrada Familia. Inte illa. Kan varmt rekommendera hotellet. Trevlig personal och enkla, rena rum. Och metron is just around the corner.

För goda pintxos besök Euskal Etxea. Det finns både kalla pintxos och varma för 1,95 €/st. En god glas med rödvin för 2,50 €. Och ifall du har tyr så kan du få komplimanger för dina vackra ögon.

Casa Battló.

Goda smoothies och frukter hittas bland annat från the marketLa Rambla gatan (som du annars skall undvika, turist turist gata).

Vi besökte också the city beach. Vissa hade bikini, andra t-skjorta. Mina tår fick bekanta sig med den efterlängtade sanden (som gömmer sig på denna bild).

Världens godaste franskisar hittas från Makamaka Burger Cafe. Tro mig, himmel så goda. Kan tänka mig en ny resa till Barcelona bara pga av dessa. Mmmmmmm. Det var annars också en gullig bar & cafe. Go there.

Inte helt grönt än but getting there.

Efter en lång turistdag bestämde vi oss för att stanna in och beställa room service. Just like in the movies. Oj så vi njöt och fnitra.

Hitta en fin smycke. A new favorit.

Slut på rapport. I hope you enjoyed it.

 

25.03.2014 kl. 17:11

Black hole

 

Igår satt jag igen troget och kolla på Sex in the City episoder. Man blir ju aldrig trött på dem. En av gårdagens episoder handla om detdär då Carrie hade lanseringsfest för hennes första bok. Då hon, igen, såg så fantastisk ut. Då hon stog där bland hennes 400 gäster och höll i en vacker cupcake, kolla omkring sig och sedan sade med en lugn, sorgen, "I am single" - röst:

"I am lonely. I really am lonely".

För tillfället trivs jag riktigt bra med att vara singel, men..ja, ni vet. Ibland känner man sig mycket ensam. Speciellt när man kommer hem från en resa, får tag i sin reseväska och tar sina steg för att gå ut ur flygfältet och så finns där ingen för att ta emot dig. Inga leenden, inga "jag har saknat dig" ansiktsuttryck, varma kram eller elektriska kyss. Eller när du kommer till lägenheten, öppnar dörren till en etta. Till en kall säng. När kylskåpen ekar av tomhet. Blommorna har torrat och posten väntar på lika mycket uppmärksamhet som en själv. Ja, det är bland annat då som dendär ensamheten påminner om en. För en sekund eller två, tills man somnar till en ny dag.

 

25.03.2014 kl. 13:42

Something new, something old

 

Jag kolla ikväll på finska serien Nymfit. Efter första episoden sitter jag nu här och funderar på två saker:

The 90`s serien "Charmed". Nymfit fick mig att tänka på serien Charmed. Med Piper, Phoepe och Prue.

Och så dendär mannen Kai Vaine. Jag skulle ha varit nöjd om jag skulle bara ha fått kolla på honom i en timme. Eller två. Helst i mörkret, brevid honom.

Just saying.

24.03.2014 kl. 22:34

Batman eller Superman

 

Detdär då man får meddelande av en anonym man som frågar ifall det faktist är så att jag och min ex inte sällskapar mera och när han då beklagar och meddelar att han känner min ex och till näst kommenterar att jag är "kuuma", medan han fortfarande är anonym. Well. Det känns inte rikigt ok. Except ifall du är Batman eller Superman. Med spandex, sixpack och allt detdär. Då får du vara anonym. Bara då. Men helst då också med en superhero signatur, tack.

 

24.03.2014 kl. 12:42

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie