klick, klick, klick

 

 

Långfredag med sol, vår värme, en vaniljglass och blommor.

18.04.2014 kl. 20:32

Did you spot her?

 

Ikväll skall jag på en singelfest och måla äggar. Eller så har arrangörarna tydligen tänkt det. Till ära av dagen, och påsken, har jag fått en röd finne på näsan. Men tänkte som så att då kan ju folk gå omkring och fråga:

"Did you "spot" her".

Ja, min comedy carrier is just around the corner.

Men ja, singelfesten. Det ser ut som att det kommer fler kvinnor än män. Inte alls överraskande. I lördags var jag i en bar, kolla omkring och notera att i rummet fanns typ 60 kvinnor och 10 män. But if I am not misstaken så gjordes det för sometime ago en undersökning där de kom fram till det att det finns mera singel kvinnor i Helsingors än singel män. There are cats everywhere. Watch out.

17.04.2014 kl. 09:24

Now - board, la la la

 

Jag sover oftast mycket bra. Stress och sådant brukar inte störa min sömn. Men inatt vakna jag cirka klo 3.30 och så låg jag i min säng följande två timmar, rulla från en sida till den andra,  och grubbla om allt. A-l-l-t.

Varför?

Jag tror att det berodde på min visionbord. Jag gjorde nämligen en liten en. Klippte och klistra. Sedan satt jag där och såg på allt det fina som jag i-n-t-e har, samtidigt som jag också fundera på att jag skulle behöva en större "karta", more space. In that moment så kändes min "klippa-och-klistra" tavla helt ok. Fin. Som en liten  "the best is yet to come" - mantra. Men tydligen fick det mig också att inse allt det som jag faktist inte har som en snart 33 år gammal brud.

And this made me wake up, in the middle of night, med en mycket tung hjärta.

What if?

Det eka i min lilla huvud.

Efter två timmars angst satt jag upp i min säng och sade med hög röst, åt mig själv:

"Nu slutar du! Det finns ingenting som du kan göra precis nu, i denna stund. Du är frisk, en bra person och du har en tak över huvudet. Lugn. Sov nu".

Och så blev det morgon. Med ljus. Och kaffe.

Jag tror min hjärta egentligen behöver en "now" - board. För att framhäva det som jag har redan upplevt. För att öppna ögonen för allt det som finns redan här, nu. För att tacka.

 

 

E-l-l-e-r så skippar jag allt som har med klippa-klistra att göra och tänker på något helt annat. Butterflies, unicorns, little birds, kitties.

*håller för öronen och sjunger*

"la, la, la, la, la, la ,la,la, la, la, la, la, la, la".

16.04.2014 kl. 13:54

Puss puss och oj oj

 

Några inlägg nedan konstatera jag "I should really stop watching all of those romantic movies". Det resultera i det att jag kolla två romantiska film. För liksom, who was I kidding?

Så ifall du är ute efter lite ömma on screen kyssar, lite pirr i magen och ingenting allvarligt, så kan jag rekommendera nedan filmer:

 

och

 

 

Puss.

14.04.2014 kl. 11:30

Marvel film?

 

Inatt var jag ohälsosam och gick via en pizzeria for some take-away. Medan jag vänta på min pizza så var jag en glad dam som prata med alla omkring mig. Typ såhär låt jag: 

"Vad beställde du?"

"Oj, det låter ju bra"

osv.

När jag fick min pizza så sade jag åt alla hejdå och börja gå hemmåt. Jag gick ut, tog några steg och så hör jag hur en av männen innuti ropar:

"Vänta på mig".

Det var alltså en okänd man, semi berusad, som hade vänta på sin beställning och svarat på en av mina "vad beställde du"- frågor, som tydligen nu ville komma hem med mig. Jag forstätter att gå och säger med hög röst:

"Jag är inte intresserad. Kom inte hit".

Did he listen to me? Of course not, utan han springer efter mig. Lucky me. Jag skakar på huvudet och upprepar mig:

"På riktigt. Jag är inte intresserad. Gå bort".

Han mumlar något som svar och jag tänker bara: "Voi lilla du. Gå nu hem och sova". Jag fortsätter att raskt gå frammåt.

Plötsligt kommer en annan man, out of know where, med svart jacka och mössa, och frågar av mig med en seriös röst:

"Stör denhär mannen dig?".

För några sekunder känns det som att jag är med i Marvel film och att snart förvandlas någon av oss till en superwoman or man och så spränger en eller två bil. Jag säger:

"Allt är under kontroll". För så kändes det.

Den seriösamannen stanna, gick åt sidan och så sade han åt pizzamannen med en mycket "you better listen to me" - röst:

"Kom hit. Kom hit och prata med mig".

Seriösamannen var så pass övertygande att pizzamannen stanna, fundera några sekunder, och så gick han fram till the man out of know where. Jag gjorde en snabb analys och kom fram till att:

"Ok, seriösamannen vill bara distrahera pizzamannen så att jag får gå ensam hem. Och så kanske påpekar han att ifall en kvinna säger flera gånger att "gå bort" så då bör man lyssna".

Så jag fortsatte att gå men kolla för säkerhetsskull att seriösamannen inte klappar upp denna oh so sad och berusade pizzamannen. I mean, he looked like he could. Men nej, till allas lycka så prata de bara. Ja eller, en av dem prata medan den andra lyssna. 

Jag gick ensam hem och fick konstatera att nobody got hurt, inga bilar sprängdes och jag fick min pizza. Och seriösamannen? Kanske han är med i nästa Marvel film.

 

13.04.2014 kl. 21:38

Mango heaven

 

Nu följer en söndags-tips. Saftmjölk. Har ni testa? Vet inte på er men för tillfället är nedan saftmjöl min honey.

Apelsin-Mango saftmjölk. It is a sea of mango heaven. Lite C - och D-vitamin och antagligen en hel påse med socker. I`m gona drink it anyway. Så gott.

 

(bild lånad klick)

13.04.2014 kl. 21:12

The best is yet to come

 

Mina nya vänner:

 

 

 

11.04.2014 kl. 19:41

Ok, I got it

 

Min Tinder match. Nej, han har inte skickat någon meddelande. Can you belive it?* Så då tänkte jag att:

"Nå f*ck. Jag skickar ett meddelande. Det är ändå alltid jag som får ta första steget. No bid deal. I have the tits** to do it".

Jag hade nästan skrivit klart min finurliga meddelande då Tinder programmet plöstligt meddelar att "oj, oj. Programmet har plötsligt stängt sig".

It krasched.

Där står jag då med min telefonen och en raderad meddelande och konsaterar:

"Ok, jag förstår. Det lönar sig alltså inte att skicka ett meddelande. Check".

Kanske det är dags för ett visionboard.

 

* Ja.

** istället för "balls"

11.04.2014 kl. 09:43

I can play this game

 

I söndags sade jag åt Lilla My:

"Tänk att jag har inte blivit förkyld på hela vintern!".

Dagsläge? Täppt, röd näsa.

Ok, I c. Jag tror att jag ringer åt My och säger denhär gången:

"Tänk att jag har inte än blivit miljonär!".

Och så ser vi vad är läget på söndag.

 

11.04.2014 kl. 09:35

Heidi 5 år

 

Ok, så ingen Happy Panncake dejtingkampanj för min del. Men jag har ju Tinder. Och jag fick en ny intressant match. Jag kollar på meddelandet "you have a new match" och tänker:

"Kanske jag borde skriva något.."

Sedan vaknar Heidi 5 år och säger:

"Men vänta. Om han skickar en meddelande åt dig, ikväll innan klockan 21, så är det början på årets love story".

 

I really should stop watching all those romantic movies.

09.04.2014 kl. 17:37

"jakten på kärlek"

 

La Linda bloggar om att dejtingsaitten Happy Panncake har valt henne till någon typ av "stadstjej letar kärlek på nätet" - dejtingkampanj och att hon skall nu i 90 dagar gå på en date per vecka.

I only have one question: Var är m-i-n kampanj?

09.04.2014 kl. 12:15

Stay stay stay

 

Himmel en så fin låt. Vill falla ner på golvet och bara rulla omkring och lyssna på den i repeat forever. Det är en såndär låt som får dig nästan att flyga. Or at least så växer du 1 cm. Magical. Alternativt har Ingmans mango yogurt* något speciellt i sig som får mig att stay stay stay.

 

 

* min nya must have

08.04.2014 kl. 21:13

Number one

 

I helg åkte jag och hälsa på min fina guddotter som fyllde ett år.

Denhär lilla damen är förtjust i skor, så vi har redan nu något gemensamt.

Guddotter och hennes mormor.

Min kusin, mamman, hade gjort en såhäääär fin kaka. Det var nog den finaste kakan på länge.

"Give me cake".

Number one.

Vi var alla överens om att kakan var god.

Varje gång jag träffar denhär lillan flickan så blir jag varmare och varmare. Hon är alltid så glad, varm, duktig och fin. Hon har definitivt en stor plats i mitt hjärta.

Tips! Catten tipsa om en bra födelsedagsgåva (tack!). Nämligen en bok med fina, ömma ljud. Jag köpte denna, klick. It was a hit, rekommenderar!

 

(FYI - har frågat lov av mamman innan jag publicera bilderna).

07.04.2014 kl. 18:15

Maybe

 

Fredag. Solen skiner in och jag har en gul skjorta på mig. Vi tävlar om vem som ger mer ljus, men så viskar jag åt solen att:

" Det finns plats för oss båda".

Drömmer om en Italien resa (Venedig-Verona-Gardasjön). Men så blir New York lite avunsjuk, samtidigt som Dallas tröstar med att säga att kanske det finns ännu en möjlighet.

Förra veckan när jag var på date så konstatera den spanska mannen åt mig att finska folket använder flitigt ordet "kanske". Maybe you`ll do that. Maybe you go there. Maybe.

Varför lockas vi av ordet "kanske"? För att inte göra någon besviken? För att ha en väg ut eller in? Eller är det är vår hjälp ord när vi är för svaga för att säga rakt ut en ja eller nej? 

Kanske.

04.04.2014 kl. 09:27

Color jungle and a little bit of love

 

 

Hör ni? Denhär kjolen säger "Heidi, I love you". Det är inte precis något som jag kan sådär bara ignorera, nej.

 

(bild lånat av lindex.fi)

 

03.04.2014 kl. 12:48

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie