Och så har man igen varit en turist guide

 

Här för några dagar sedan så fick jag en match via Tinder. Applåder, tack. Mannen i fråga skicka en meddelande åt mig och det visa sig att han var en turist från Brazilien. Efter några meddelanden tänkte jag att "Jag har en ledig kväll..kanske jag föreslår att vi träffas för en drink". Jag var färdig för en liten äventyrEfter cirka fem timmar gick vi omkring i Helsingfors centrum och skratta åt hur roligt det är att ta vara på små möjligheter. Turisten i fråga visa sig vara en mycket trevlig man som beskrev sig själv som en "movie slash game neird who loves good food".

Vi bestämde oss (ja eller jag föreslog) att vi skulle testa den nya restaurangen vid Eira strand dvs. Birgitta Hernesaari. Fritt fram att drägla för denhär burgern var himla god. Dock fick man betala 17,50 € för den.

Kundservicen var bra och trevlig och atmosfären var lätt med en nypa av något lite speciellt.

Igårkväll lova jag the movie neird att jag skulle följa med honom för att se på footbolls matchen. Vi satt ner vid Wollsherd Bar. Har ni hört om den? Det är en ganska så ny Aussi bar med mat, dricka och med en ganska så internationell atmosfär. Minus får de för att det ekar i rummet, vilket gör att volymen i baren är på senare timmar ganska så störande. Maten.Har inte än testat men vad jag såg så ser det lovande ut.

Den glada turisten.

Jag "I can´t c your eyes, let´s try again".

Så ja, jag har igen varit en liten turist guide och visat runt i Helsingfors. Kanske jag till näst föreslår en bar runda i Berghäll?

Det är nog ganska så underligt att man ibland träffar människor som man bara inom några timmar känner som om man skulle ha känt dem en längre tid. Och turisten kommentar om mig "Nobody can blame you for not having a personality". Vi säger så.

Var artig åt turister och visa små Helsingfors pärlor så blir världen igen lite snällare.

13.07.2014 kl. 11:48

Kusin helg badabom

 

Jag spendera helgen i sällskap av min kusin. Mamman till min guddotter ville ta en ledig helg så här fanns jag för att ta hand om henne.

Kusinen ville gå till HOKU för att gotta sig. Tack ja. Här ser ni förrätten Snow Crab Croquets. Mums.

Sedan fråga min kusin "Var skall vi gå för att njuta en drink". Och om jag får välja så blir det nog oftast ovan bar. Love it.

Vi fick tatueringar host stämplar.

Sedan sade min kusin att hon önskar sig en röd drink. Så jag gick upp till bartendern och sade "Min vän beställde en röd drink". Jag fick inte mycket respekt, men kusinen fick en super god drink. Faktist en sådan som väckte mycket uppmärksamhet och flera kom och fråga vad drinken hette. Jag "Röd drink". Kanske den nu finns med på listan.

Följande morgon åt vi igen, men denna gång vid restaurang Sunn. If you ask me så har nivån på brunchen gått neråt, men den är fortfarande ok för 20 €.

Finsk sommar.

Men visst har ni hört? Sommaren börjar på lördag.

02.07.2014 kl. 21:33

Food pics

 

Om man är en food lover så vill man antagligen besöka denna evenemang. I did.

Trots regnet fick man köa lite. Men bara lite.

Vi shoppa med mark. 1 mark mostvara 1 €.

Ja, det blev ju inte sol men som en bekant sa åt mig " I Finland har man inte dålig väder, utan det är frågan om fel klädsel".

Dethär var min första rätt. Vet att det kanske inte ser så gott ut men vet ni, det var hummerrisotto med alla möjliga smakupplevelse. A winner, helt klart.

Det var Kartin Hodari & Hummeri som servera risotton samt min följande rätt som var en..

..en hot dog med kalv, sparris och räkor. Mums.

Och så besöktes Farang. Här ser ni  Coconut Caramel Pork. Det var såååå gott. En blandning mellan sött, salt och lite hot. Men portionen var för stor. Jag rulla bort.

Sedan fick vi prata lite svenska.

Efter köttet ville jag ha lite något mer lättare så det blev Smakbyns efterrätt i fomr av pannkaka. Gott, men tyvärr inga fina smaköverraskningar.

Maria smaka på fisktartar. Så vackert.

Ibland stanna vi och beundra de små detaljerna som fanns här och där på området. I dig.

Så testa vi EMO:s läckerheter. Här ser ni en läcker räkkaka med fenkol.

Och denna är kyckling med kål. If you ask me so säger jag att räkakakan van.

Det var grönt och fint omkring.

Drömde om en solig piknik, men kanske nästa år?

Här testar Maria Bistro o Mat - restaurangens lax med bla.a. avokado och räkor. Maria kommentera att laxen var redan så god att räkorna var kanske lite onödiga.

Jag hade planera på att satsa på saltig rätter, men vissa rätter kan man bara inte ignorera. Här är Bistro o Mat - restaurangens jordgubbar med "softis" och mandel. Det var som en sommarkyss.

Man ville äta allt, men magen sade nej.

Vi satt ner och jag beundra en ung kock. En sådan hem, tack.

Till sist testa vi ännu Sami Tallbergs läckerheter.

Efterrätten var en pudding med blommor. En så underlig smakupplevelse. Det var som att äta en somrig blomaäng.

Här gick vi omkring och njöt i över två timmar. Sedan rulla jag hem och konstatera "vi ses nästa år, med sol och filt".

 

13.06.2014 kl. 14:05

Mille Mozzarelle

 

I lördags var jag och testa Mille Mozzarelle brunch.

Mille Mozzarelle är en mysig liten cafe som också fungera som en liten butik.

Man bör betala 18 € för brunchen och till den hör färsk juice, vatten/kaffe/te, jugort, bruschetta, en tallrik med lite allt möjligt (kött och vege alternativ) samt efterrätt. Och vet ni. Allt serveras till bords. Lyx.

Jag och flera andra satt runt bordet och fira fina Marias födelsedag (puss!).

Jag var den som inte kunde sitta stilla, utan vred på sig för att få foton lite här och där.

Nu tog jag ingen bild av den goda jogurtten, but imagine a glas med naturlig jugort, honung och lite frukt. Aldrig fel, ifall man frågar mig. Men ja, ovan flera olika bruchetta godbitar. 

Och så fick vi "huvudrätten". Kött, tre olika ostar, focaccio, sallad, vindruvor, oliver, lite sylt osv. Det ser kanske inte ut att vara mycket, men det var riktigt mättande. Ifall jag skall säga buu om något så då säger jag att salladen var kanske lite enkel.

No meat - plate.

Till efterrätt fick vi en bit med mjuk kaka.

Jag tyckte att Mille Mozzarelle var en magisk liten shop, men vet inte ifall jag är den rätta personen att skriva något, för jag blev lite extra fnittrig pga av mannen som jobba där*... Men jag säger såhär till alla brunch älskare, give it a try. Det är den värd.

 

* En skäggig man som kanske påminde lite om skådespelaren Evan McGregor med skägg. Ifall ni känner honom så kan ni gärna skicka honom till mig, tack.

25.02.2014 kl. 15:36

Restaurang tips. Only for you, you and you.

 

Det har varit en bra vecka, för jag har redan hunnit njuta av två fina restaurang upplevelser. Och för att jag är en så fin typ (alla apploderar nu) så skall jag dela med mig och ge lite tips. Hurraaa.

För det första, så skall ni absolut besöka restaurangen HOKU. Hoku hittar ni i Eira/Rödbergen. The chef, han är från Hawaii. Redan det fick mig att bli intressserad. Men sedan när jag fick höra lite här och där att maten är from heaven och att the chef hävdar att maten är "nothing fancy", så beslöt jag att NU är det dags att besöka stället. And it is a good thing that I did.

Jag beställde Salmon Teriyaki.

Der ser gott ut och vet ni. Smaken. Kabooom! Så gott att jag dog lite innuti. Av mat glädje. Helt klart.

Huvudrätten är mellan 19-23 €. Absolut värt det! En liten restaurang och bordsreservation rekommenderas. Besök!

Och sedan Kombo winebar & Kitchen i Sörnäs. Anne rekommendera denna juvel redan i början av sommar, men nu när jag har äntligen besökt den så can I do the same.

Kombo är en vin/skumvin slash tapas bar. Den är super liten, det finns plats för cirka 15 personer.

Som sakt, man kan beställa tapas. Det finns ingen lista/menu, men man kan välja mellan smal, minimum och big tallrik. Men ja,  man vet inte alls vad man får i sin tallrik, men ägaren frågar nog ifall man är allergisk eller ifall det finns något som man absolut inte vill äta. Ovan ser ni en mycket god portion  a la smal plate.

Mums.

En mycket trevlig, liten wine/tapas bar med trevliga ägare OCH en super gullig hund. Dethär blev nog en favorit.

 

04.09.2013 kl. 11:53

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie