One week vacation knocking on my door

 

Om cirka 9 h hoppar jag i en tåg och åker igen till Mellersta Österbotten. One good night of sleep där och sedan börjar vår road trip till Lapland. Och vet ni, jag erkänner att av någon orsak känner jag mig nästan som ett litet barn. Ivrig. Förväntansfull. I och för sig så kan det ha något att göra med detdär att senast jag var i Lapland så var jag faktist ett barn. Men ja, här sitter jag och känner nästan dendär Laplands friska luft. Och nu kryss i väggen för jag åker hemmifrån without any high heal shoes. How will she survive?

Jag tar med min Ipad så kanske kanske jag återkommer med små road trip rapporter. Altenativt blir det en veckas "out of office".

Lapland, are your ready for me?

12.09.2014 kl. 08:50

Håll i era hattar!

 

Hör här. Jag skall på road trip. Till Lappland. Med mina föräldrar och två små hundar. I en husbil. Kanske det blir lite som i "We´re the Millers"?

 

08.09.2014 kl. 21:09

Eläintarha

 

Efter en helg i Österbotten kan jag återkomma med följande vits på finska:

 

" - Ootko kuulu että Ptearsaaressa on eläintarha?

- Eläintarha?

- NIin, Helsingillä on Korkeasaari ja Kokkolalla on Pietarsaari".

 

Ni får tacka min far för måndagens vits.

16.06.2014 kl. 09:00

Did you spot her?

 

Ikväll skall jag på en singelfest och måla äggar. Eller så har arrangörarna tydligen tänkt det. Till ära av dagen, och påsken, har jag fått en röd finne på näsan. Men tänkte som så att då kan ju folk gå omkring och fråga:

"Did you "spot" her".

Ja, min comedy carrier is just around the corner.

Men ja, singelfesten. Det ser ut som att det kommer fler kvinnor än män. Inte alls överraskande. I lördags var jag i en bar, kolla omkring och notera att i rummet fanns typ 60 kvinnor och 10 män. But if I am not misstaken så gjordes det för sometime ago en undersökning där de kom fram till det att det finns mera singel kvinnor i Helsingors än singel män. There are cats everywhere. Watch out.

17.04.2014 kl. 09:24

I can play this game

 

I söndags sade jag åt Lilla My:

"Tänk att jag har inte blivit förkyld på hela vintern!".

Dagsläge? Täppt, röd näsa.

Ok, I c. Jag tror att jag ringer åt My och säger denhär gången:

"Tänk att jag har inte än blivit miljonär!".

Och så ser vi vad är läget på söndag.

 

11.04.2014 kl. 09:35

This should make you smile

 

Min kära mor var och hälsa på mig i helg. På lördag hitta man oss vid Musikhuset. Medan vi satt där så tog jag fram min kamera och fråga av min mor ifall jag får ta en bild på henne. And yes, this was ok. Jag fixa lite på kamera knapparna, utan att koncentrera mig too much på det och så ställde jag mig för att ta bild. Av någon orsak så börja min kamera ta bild utan att jag tryckte på något. Till först så var jag en levande frågetecken, sedan blev jag lite hysterisk av mig och börja skratta som ledde sedan till det att min mor också börja skratta. Ja ni vet. Vi satt då där bland fina kultur folket och skratta helt för fullt. Kameran då? Det visa sig att jag hade satt på "smart shutter". En fuktion som gör så att "a picture is taken when smile is detected". Och dethär tyckte vi att var jätte roligt. Ja eller, just c for yourself:

Ja, som ni ser, we had fun. But did it stop here? Nej, för min mor ville också ta bild. So here we go again:

Men ja. Det sägs ju att skratt förlänger livet.

03.03.2014 kl. 19:35

So you do not know the dude?

 

Alltså, nedan inlägg. Noll kommentarer klo 21.50 på tisdag kväll. Men i mina fantasier gick det till såhär bara några sekunder efter att jag hade publicerat nedan inlägg:

"Du läser inlägget och tänker: Jag vet vem dendär killen är! Jag bör genast berätta för Heidi vad han heter, hur söt han är och hur han letar efter en tjej som han träffa i cafen på lördag förmiddag. Här har du hans kontaktuppgifter. Match made in heaven".

Men ja. Här sitter man och får tydligen konstatera att "allt måst man göra själv".

One Mille Mozzarelle stalker coming up.

 

25.02.2014 kl. 21:46

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie