Elena

 

So I was on a trip. Jag boka min resa via Aurinkomatkat för jag hade inte alls energi för att planera själv något. Jag boka resan en vecka innan jag skulle åka så jag hade inga val när det gällde hotellet. There was only one left. But as it turned out så var hotellet inte alls bad. Samma sade Tripadvicer. Så jag boka och åkte iväg. Let me present Elena Hotel Apartments.

Jag fick rum 111 som var på andra våningen, med balkong och två rum.

Som ni ser så gillar de ljusblått. Och vet ni, det var himla fint. Lugnande, rent. 

Liten kök med möjlighet att själv fixa mat. Dörren hade elektrisk lås. Kändes inte sådär extra tryggt men det var ett lugnt område.

Stor balkong mot bergen. När jag anlände så var det mörkt och visste inte alls var jag var, sä nästa morgon när solen sken och jag kom ut till balkongen..well, jag kan säga att jag stog där och gapa pga av berg överraskningen. Inte alls illa för en finsk dam.

Visst, it was not the beach men jag var nöjd. Mycket nöjd. Varje morgon fick jag lyssna på fågelsång.

Hottelet har ett stort simbassäng och en liten del av den är tänkt för barn, dvs. inte djup. Ni ser den där längst till höger.

Flera solstolar och baren är öppet största delen av dagen. Medan jag var där så träffa jag på turister från England, Grekland och Finland.

En lugn hotell med rena rum och trevlig personal. Det tar cirka 10 min att gå till Parga centrum. Det finns flera matbutiker runtomkring och de första restaurangerna är just around the corner (typ 5 min gå). En bra alternativ för alla strandhotell.

25.08.2014 kl. 19:32

Och så har man igen varit en turist guide

 

Här för några dagar sedan så fick jag en match via Tinder. Applåder, tack. Mannen i fråga skicka en meddelande åt mig och det visa sig att han var en turist från Brazilien. Efter några meddelanden tänkte jag att "Jag har en ledig kväll..kanske jag föreslår att vi träffas för en drink". Jag var färdig för en liten äventyrEfter cirka fem timmar gick vi omkring i Helsingfors centrum och skratta åt hur roligt det är att ta vara på små möjligheter. Turisten i fråga visa sig vara en mycket trevlig man som beskrev sig själv som en "movie slash game neird who loves good food".

Vi bestämde oss (ja eller jag föreslog) att vi skulle testa den nya restaurangen vid Eira strand dvs. Birgitta Hernesaari. Fritt fram att drägla för denhär burgern var himla god. Dock fick man betala 17,50 € för den.

Kundservicen var bra och trevlig och atmosfären var lätt med en nypa av något lite speciellt.

Igårkväll lova jag the movie neird att jag skulle följa med honom för att se på footbolls matchen. Vi satt ner vid Wollsherd Bar. Har ni hört om den? Det är en ganska så ny Aussi bar med mat, dricka och med en ganska så internationell atmosfär. Minus får de för att det ekar i rummet, vilket gör att volymen i baren är på senare timmar ganska så störande. Maten.Har inte än testat men vad jag såg så ser det lovande ut.

Den glada turisten.

Jag "I can´t c your eyes, let´s try again".

Så ja, jag har igen varit en liten turist guide och visat runt i Helsingfors. Kanske jag till näst föreslår en bar runda i Berghäll?

Det är nog ganska så underligt att man ibland träffar människor som man bara inom några timmar känner som om man skulle ha känt dem en längre tid. Och turisten kommentar om mig "Nobody can blame you for not having a personality". Vi säger så.

Var artig åt turister och visa små Helsingfors pärlor så blir världen igen lite snällare.

13.07.2014 kl. 11:48

Kiss me

 

Hur söt är inte denna armband? Den heter "kiss me" och den får små fjärilar att flyga i min mage.

 

(bildkälla och webshop här)

10.07.2014 kl. 11:06

Fredagstips

 

Visst har ni läst om Pias superdetektiver?

Someday these smart girls will rule the world.

27.06.2014 kl. 13:20

Scarecrow

 

Kommer ni ihåg Alex & Sierra? Nämligen, I doooooo. Här är deras nyaste. Enjoy, för den är ganska så söt.

 

27.05.2014 kl. 21:20

Days of future past

 

Och så var det slut på en solig, varm helg. Som jag njöt, som min torra hud njut. Ifall man skulle ha lyssnat rikitgt noggrant, satt örat helt fast i min hud, skulle man ha hört en varm, lång, almost nasty "Mmmmmmmm" - utrop.  Men imorgon. Have you heard the rumours?  Det lovas typ + 15 grader? Oh dear marshmallow`s. Men det passar ju perfekt med en Finnkinos Superday. Jag behöver lite action så X-Men, ses då.

26.05.2014 kl. 10:00

Mango heaven

 

Nu följer en söndags-tips. Saftmjölk. Har ni testa? Vet inte på er men för tillfället är nedan saftmjöl min honey.

Apelsin-Mango saftmjölk. It is a sea of mango heaven. Lite C - och D-vitamin och antagligen en hel påse med socker. I`m gona drink it anyway. Så gott.

 

(bild lånad klick)

13.04.2014 kl. 21:12

Number one

 

I helg åkte jag och hälsa på min fina guddotter som fyllde ett år.

Denhär lilla damen är förtjust i skor, så vi har redan nu något gemensamt.

Guddotter och hennes mormor.

Min kusin, mamman, hade gjort en såhäääär fin kaka. Det var nog den finaste kakan på länge.

"Give me cake".

Number one.

Vi var alla överens om att kakan var god.

Varje gång jag träffar denhär lillan flickan så blir jag varmare och varmare. Hon är alltid så glad, varm, duktig och fin. Hon har definitivt en stor plats i mitt hjärta.

Tips! Catten tipsa om en bra födelsedagsgåva (tack!). Nämligen en bok med fina, ömma ljud. Jag köpte denna, klick. It was a hit, rekommenderar!

 

(FYI - har frågat lov av mamman innan jag publicera bilderna).

07.04.2014 kl. 18:15

Toisen kanssa

 

Ifall ni har inte redan börjat kolla på finska serien "Toisen Kanssa" så rekommenderar jag det varmt. Krista Kosonen är i huvudroll and I think she is doing a good job. I och för sig så har det so far bara kommit ut två episoder, men den får mig att sitta ner i soffan och följa den i sisådär 50 minuter, without any interruptions. And that´s not bad. Yle TV 2, onsdagar kl 21.00

 

 

02.04.2014 kl. 22:48

Resebild sökes

 

Är du en hobbyfotograferare och har varit på semester the past year? Har du en fin resebild som du vill dela på, kanske till och med tävla med? I såfall rekommenderar jag att du bekantar dig med tävlingen "Vuoden matkakuva 2014".

Klick och lycka till!

31.03.2014 kl. 10:35

Soppa, soppa

 

Vi börjar denhär onsdagen med en trevlig tips. Hör här:

Du får mycket god soppa, bröd och dessutom snabb och bra kundeservice från tattadadaaaaaa Soppakeittiö. Du hittar dem vid Sandviks Saluhall, i ändan.

Fran må till fredag (och tydligen också på lördag) erbjuder de på tre olika, varma soppor. Oftast är det en vegetarisk, en kött och en fisk. Mums! Ät där eller ta med.

Pssssst unga tjejer. Vid disken finns också en söt, trevlig kille. 

12.02.2014 kl. 08:56

Ikuisesti sinun

 

Idag var jag till KokoTeatteri. Jag gick nyfiket dit och se på pjäsen "Ikuisesti sinun". Nu när jag tänker efter så kommer jag inte ihåg hur eller var jag fick info om pjäsen, men det vet jag att jag genast tänkte:

"Denhär vill jag se".

And so I did.

Pjäsen berätta om sorg. Om kärlek. Om detdär då man tappar hastigt the love of your life. Döden. Om detdär då man står där och försöker överleva vardagen, medan ens hjärta blöder.

"Pitää muistaa hengittää. Pitää muistaa herätä. Pitää muistaa..."

Det var en så fin berättelse. Så sorlig. Jag satt där på rad två med världens största klump i halsen. En tår rann ner för kinden och nacken blev varm. När pjäsen tog slut så ville jag springa och krama om skådespelarna Kaisa Leppänen och Mikael Saari. But I could´t, för ifall Kaisa skulle ha omfamna mig så skulle jag ha cried like a baby. Så istället gick jag till närmaste, mysiga bar och beställde en liten glas med rödvin. Lite värme för själen.

Jag tackar Kaisa Leppänen för en vacker vaggvisa. Vissa kan.

 

(bildlänk)

29.01.2014 kl. 22:29

My drug

 

För tillfället ääälskar jag att do my own guacamole. Och för att det är så lätt, och gott, så tispar jag att även ni skall förälska er. That is, if you´re not already taken.

This is how I do it:

- 1 avokado. Inte för mjuk, inte för hård.

- 1 liten lök

- en liten, mjuk och röd tomat

- citron

- salt & svartpeppar

Mosa avokadon. Skiva tomaten och löken i små, små tärningar. Rör om allt. Pressa i citronen (halva). Rör om igen och ge den en puss. Till sist salta enligt eget smak, med lite peppar som vän. 

Heaven.

Dippa till exempel med dessa .

15.01.2014 kl. 18:50

Föll helt pladask

 

Ni vet finska serien "Vain Elämää"? Har kollat en episod, men den var tydligen den rätta, för jag föll helt pladask för Anna Abreus tolkning av Juha Tapios sång "Ohikiitävää".

Klick och njut.

03.11.2013 kl. 22:32

Pinta

 

I helg besökte jag Cirko- Uuden Sirkuksen Keskus. And I am so glad I did för jag fick uppleva en SÅ fin visning. And this is thanks to bland annat en finsk dam vid namn Salla Hakanpää. The show hette "Pinta" och den beskrevs såhär:

"One of us and a rope. Magical images of weightlessness. A movement, sweeping the surface, ties your eyes into the strong fibres of the rope.
An uprising swirl takes you along and lifts your feet off the ground. Reflections shimmer on the surfaces and seep onto the viewers skin".

30 min kolla jag på en dam, en rep, deras skuggor och på vatten. Tro mig eller ej, men det var så vackert, så fint. Det var en dans, en dröm, en dikt.

Tyvärr ser det ut som att "Pinta" har inga fler visningar, men jag hoppas jag har fel. Alla (åtminstone HSP-människor) borde se den, för du kommer att känna det djupt inne i ditt hjärta. Du kommer att njuta.

Cirko. Ni fick nog en ny vän av mig.

Och dendär bilden? Kommer så att tänka på filmen Flashdance*.

(bild 1 lånad från www.cirko.fi. Bild två här)

* Kanske världens dåligaste trailer ever.

03.11.2013 kl. 21:31

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie