Påskbrunch

 

Last Sunday var jag bjuden på påskbrunch slash "nu-skall-det-grillas" - brunch. Jag börja med att fota dessa goda läckerheter.

Värden hade en solig balkong. Där hitta man mig med en såhär fin kaffemug. You can call me the golden girl.

Även en annan fin Heidi njöt av det soliga vädret och goda kaffet.

Jag tror att jag blev lite kär i kaffet,

Årets första grillkorv.

Man kan ju bara bli glad av en så här färggrann bord med mängder av läckerheter. Jag åt för din skull också.

Påsk porr?

It turned out to be love.

En hemlighetsfull Tubbs med påskens finaste fjäder. 

Brunchen avslutades med Tubbs bästa pannkaka. Mums.

23.04.2014 kl. 18:08

Mille Mozzarelle

 

I lördags var jag och testa Mille Mozzarelle brunch.

Mille Mozzarelle är en mysig liten cafe som också fungera som en liten butik.

Man bör betala 18 € för brunchen och till den hör färsk juice, vatten/kaffe/te, jugort, bruschetta, en tallrik med lite allt möjligt (kött och vege alternativ) samt efterrätt. Och vet ni. Allt serveras till bords. Lyx.

Jag och flera andra satt runt bordet och fira fina Marias födelsedag (puss!).

Jag var den som inte kunde sitta stilla, utan vred på sig för att få foton lite här och där.

Nu tog jag ingen bild av den goda jogurtten, but imagine a glas med naturlig jugort, honung och lite frukt. Aldrig fel, ifall man frågar mig. Men ja, ovan flera olika bruchetta godbitar. 

Och så fick vi "huvudrätten". Kött, tre olika ostar, focaccio, sallad, vindruvor, oliver, lite sylt osv. Det ser kanske inte ut att vara mycket, men det var riktigt mättande. Ifall jag skall säga buu om något så då säger jag att salladen var kanske lite enkel.

No meat - plate.

Till efterrätt fick vi en bit med mjuk kaka.

Jag tyckte att Mille Mozzarelle var en magisk liten shop, men vet inte ifall jag är den rätta personen att skriva något, för jag blev lite extra fnittrig pga av mannen som jobba där*... Men jag säger såhär till alla brunch älskare, give it a try. Det är den värd.

 

* En skäggig man som kanske påminde lite om skådespelaren Evan McGregor med skägg. Ifall ni känner honom så kan ni gärna skicka honom till mig, tack.

25.02.2014 kl. 15:36

Olipa Kerran

På söndag gick jag med Tubbs och testa Olipa Kerran - brunchen.

Olipa Kerran - brunchen fixas av Solo Sokos Hotels Aleksanteri. Tyvärr var en del av maten sådant som kommer direkt från en burk, och smaken enligt det. Men at least så värmde de upp brödet.

Inredningen var pigg och trevlig.

Tyvärr fick man en känsla av att "allt dethär som vi nu erbjuder dig är sådant som har inte gått åt igårkväll eller på hotellets morgonmål". En sekund kunde man få choklad bakelser och en annan sekund erbjöds det glass. Den som hinner, den får.

Pluss ger jag för en liten godis hörn. Men plättarna. Nej tack.

It is pretty, men..

Jag säger såhär: ifall du är inte ute efter nya smakupplevelser så då är det så att säga safe att besöka Olipa Kerran. Inga stora överraskningar, men du går hem mätt.

För en lite mer utförlig rapport, kolla vad Tubbs skrev. Klick!

Tack och hej.

17.06.2013 kl. 11:56

Flada 13 och skumvin

I söndags var det dags att testa Flada 13 brunchen.

Brunchen är 22 € per person.

Jag tyckte att buffé bordet erbjöd en massa gott att äta. Både salt och sött.

My notera att golvet var mycket fin (men det är min fot som ni ser).

Jag hade reserverat bord för sju fina flickor (including myself, förstås). Jag fick mycket bra kundeservice och I think I speak for us all med att säga att vi trivdes riktigt bra.

Jag beställde också lite skumvin åt oss, för det var så att jag fyllde år igår. Så en liten hurraa för mig.

Det trevligaste med Flada 13 brunchen var dessa muffiga, varma våfflor. Voi mums, mums. Dessa med vaniljsås, lite honung (eller var det sirap?) och sylt. Heaven.

Till 22 € brunchpriset ingår också en omelett som man beställer från köket med önskat innehåll. Typ lök, skinka osv. Me like.

En mycket trevlig brunch. Hit kan jag gå igen. Och tack alla fina flickor för sällskapet. Love you all.

Efter brunch gick jag ut och sola med My. Lite jordgubbar, läsk och solkräm. Skönt, mycket skönt.

03.06.2013 kl. 13:30

Rento Bar

Första maj bestämde vi oss för att testa Rento Bar and Bistro brunsch. Wappen brunch. Rento är en ny bar som har varit öppen cirka en månad. Du hittar den i Hagnäs.

Vi hade bokat bord i förvägg. Jag beställde lite skumvin, och så vänta jag snällt att alla skulle komma på plats.

Rento beskriver dem själva som en avspänd bistro bar med bra kundersvice och trevlig atmosfär.

Inredningen är modärn och enkel.

Wappen brunchen. Förrätten serverades som buffe. Vi kvinnor tyckte att det var gott och det fanns tillräckligt med alternativ (cirka fyra olika sallader, lite fisk, oliver och tre olika bröd). Männen var lite mer krävande och skulle gärna ha gotta sig med lite mera alternativ. Men gott var det.

Huvudrätten skulle vi beställa. Och det gjorde vi innan vi gick och hämta förrätten. Servicen var såå effektiv att de kom med våra huvudrätt, varm mat, innan vi hade hunnit äta hälften av förrätten. Vi hade en passlig storlek på bordet, men det var inte så stor att vi skulle ha haft utrymme för att ställa varma rätten brevid och vänta. Så här blev det lite missförstånd. Men efter lite fundersamma blickar hit och dit så kom personalen fram till att de får återkomma med huvudrätten efter cirka 15 minuter. Vi tacka och personalen beklaga.

Jag var tydligen så hungrig att jag tog inga bilder av fisken som jag åt, men kan informera er att det var gott, men tyvärr mycket saltig. Efterrätt ser ni ovan. En gräddig Tiramisu.

Rento bar var tyvärr inte så "rento", dvs. avslappande. Vi kände på oss att personalen hade lite bråttom, i och med att de skulle stänga dörrarna klockan 15. Vi hade bordreservationen från klo 13. But I do not blame you. Det var ju Wappen och vem vill jobba då? Och tydligen var det också lite brist på personal i och med sjukledighet.

Vi får ta och testa en annan gång.

 

03.05.2013 kl. 11:26

Påsk brunch

 

Super duktiga Tubbs arrangera en fin, fin påsk brunch som hon döpte till "pääsiäisorpojen launtaibrunssi". Lucky me was invited.

Brunchen arrangerades i en ljus tvåa, way up.

Stora fönster. Me love.

Fina videkissor.

The view was amazing. A-m-a-z-i-n-g.

Titta nu så duktig Tubbs hade varit. Ten points ja papukaija-merkki!

Men denhär var jag rädd för. Jag tyckte att den påminde om en tarantella - spider. I could almost c it moving, and that is not a good thing.

Back to the food. Tubbs hade nämligen gjort bröd. Och gott var det! (try to ignore the killer knife, tack).

Smoothie och en fin sugrör med hjärtot. Det är ju nästan så att man ser små hjärtor flyga omkring, right?

Påsk paschaoch söta ägg.

I inbjudan var ett litet önskemål; present a magic trick. Här imponerar en av gästerna med en duktig card trick. Själv hade jag en lite trick med hjälp av en shot glas och ägg.

Vi fick också kolla på en Easter performance. Med rekvisitta och allt.

Godis. Det hör ju till.

Vi satt och njöt av en solig lördag i över fyra timmar. God mat, ljus lägenhet, rolig sällskap och kall skumvin. Perfect! Tack Tubbs!

 

30.03.2013 kl. 22:14

Restaurangen Lämpö

Förra lördags. Oj så det var fint väder. On this sunny lördag bestämde vi oss för att gå ut och njuta av lite brunch.

Så då tog vi bilen och körde till Suvilahti.

Der var nämligen dags att testa Ravintola Lämpö -  brunchen.

Brunch serveras både på lördag och söndag. Priserna ovan. Specialkaffe + 1 €. Not bad.

Hitta också en dammig pepparkakshus. Men den hörde nog inte till brunch menun.

Restaurangen Lämpö är en stor sal med sittplaster för kanske 50 personer? I en hörn hittar man stora dynor och i en annan en liten konferansrum. Lite känsla av en såndär "matsal", men solen som skiner in värmer upp en.

Maten då? Allt detdär basic (jogurt, frukter, ceaser sallad, sämlor..) men så serverades också bland annat saltiga, varma pajer, gräddpotatis och varma grönsaker. En mer beskrivande lista finns på deras hemsida.

Mums.

Till efterrätt fanns bland annat sådana sötisar.

Efter cirka två timmar gick vi ut och njöt ännu mer.

Restaurangen Lämpö erbjuder en smaklig brunch med lite såndär "mamma har fixa denhär brunchen" - känsla. I will defently besöka dem igen. Yep.

19.03.2013 kl. 09:25

Lite brunch och darts

På lördag var det dags för blogg-brunch i Kiila. Fick för mig att kanske det finns andra än jag som skulle njuta av brunch så efter en liten FB inbjudan kom det slutligen tio personer på plats. Tack till alla er!

Vi satt brevid en stor fönster och njöt av solen. Det var också den dagen då jag för första gången i år gick med solglasögon. Jag + solglasögon = cool Heidi? Så kändes det i allafall.

Bloggfolk.

En fin ägg. Tror inte att den har en blogg.

Maria.

Karin och en mystisk bloggare.

Helena fotograferar.

Kött-tallrik a la Catzo.

Som slutligen bestämde sig för att inte äta the bacon.

En vårig My.

Efter par timmar av brunchande gick jag och My ner till Shampers och skåla med lite skumvin. My hade vintersemester. Då får man ju skåla lite. Ja, annars också, ifall det känns så.

På kvällen hade jag träff med Peter Pan. Oplanerat gick vi in i en Kallio bar och börja kasta darts. Det visa sig vara himla roligt.

Vi höll på med det i flera timmar. Nu har jag träningsvärk (for real) och funderar på ifall jag borde bli pro (ha, ha).

All in all en trevlig lördag. Hurraa för det.

11.03.2013 kl. 12:28

Hemmabrunch + Kiila

I söndags satt jag i Catariinas lägenhet och njöt av en nyyttäri brunch.

Ivriga brunchare. Medan vi åt berätta vi om våra helg äventyrer. Jag hade inte så mycket att berätta i och med att det blev, after all, en hemmakväll på lördag. Vi kolla dock filmen Looper. Jag tror jag får återkomma med en kort recension. För den var ganska så bra. 

Catariina bjöd på Bloody Mary´s. Erkänner att denhär var faktist min första ever. Och vet ni. It was not that bad. Men en hel mugg was too much, heh.

Catariina har en hel del böcker och tydligen fick denhär boken gå ut på äventyr.

En riktigt trevlig söndag. Mera sådant, tack.

Och på tal om brunch. Har fixat en FB-event för bloggare who I know och bokat bord till Kiila för kommande lördag (kl 11.00). Har meddelat att inbjudan får skickas vidare till intresserade bloggare. Så ifall du är en av dem så är du hjärtligt välkommen, bara du meddelar mig INNAN torsdag 7.3.2013 . Do we have a deal? Ingen seriös evenemang, utan trevlig sällskap, god brunch och en trevlig start på lördag. You don´t even need to take any pictures (heh).

05.03.2013 kl. 08:47

Lördagsbrunch

Lördagen börja med en fin födelsedagsbrunch.

Jag beundra lägenhetens alla små detaljer.

And who was the birthday girl? Kanske ovan hälsning ger en liten hint.

Vi kom fram till att brunchen är en av de finaste sätten att fira en lördagsmorgon. Fina koppar, skrattande människor, muffins, chokokaffe, gröt, semlor och en Jallu flaska mitt på bordet (lite måste man ju mix it up).

Sedan disskutera vi bland annat om hur rörande pjäsen "Lysande stjärnor" - var (Ja eller tydligen. Själv han jag inte se den),  ifall man borde sälja sina prylar på Huuto eller Tori (jag har sålt mina prylar på båda) och hur bra filmen "Back to the Future" faktist är.

En mycket lyckad lördagsmorgon. Tack fina Tubbs.

15.01.2013 kl. 10:28

Rymddräkt, smurfar och socker

Och så kom det söndag. Farsdag. Min pappa var på resa till Turkiet, så det blev inte kaffe med honom. Istället fick jag krama Peter Pans pappa.

Farsdagen firades med söndags brunch.

"Smågrisar e vi allihopa, allihopa, allihopa.."

Det var så fint. Man bara satt där runt bordet och beundra. Det behövs så lite för att få ögonen att dansa av glädje.

Efter maten lekte vi lite. Antagligen på grund av socker berusning. Hur som helst,  här ser ni Peter Pans far och en rymddräkt (dräkten är lekis rymddräkt). Who wouldn´t need one of those?

Jag testa rymdtofflorna. De ser inte sååå stora ut här på bild, men jag kände mig som en smurf. En socker berusad smurf.

***

13.11.2012 kl. 10:49

Kokomo

I söndags gick vi och testa Kokomo brunchen.

Hade tänkt mig en exotisk, a bit different, smak upplevelse.

Inget fel på inredningen, nej. Mysigt.

Men maten då? Nothing special, tyvärr. Hade hoppats på höns stickor med tropisk smak, ananas drinks, shrimb suprises osv. Men inget sådant serverades. Det var köttbullar. Precis som i alla andra hörn.

Plus får de för tre olika bröd och för flera olika påläggsalternativ (till och med Nutella).

Pris ovan.

It could have been so much better. Men vi får nöja oss med "ok".

***

24.07.2012 kl. 10:49

DylanIgår gick jag på brunch med några fina flickor. I love brunch.Det var dags att testa Dylan brunchen.Dylan är en "släkting" till Fanny. Så jag förvänta mig att brunchen skulle påminna Fannys brunch.  And so it did. Men Dylans sortiment var mycket bredare.

Brunchen kostar 16 € per person.Trevliga inredningsdetaljer.Man kan också hyra lokalen för egna fester.Back to the brunch. Det kom snabbt långa, långa köer. Kö för att betala. Kö för att få mat. By the way, rekomenderar att boka bord ifall en Dylans brunch intresserar. Det fanns nämligen inga lediga bord kvar. Och så måste jag säga något om stolarna. Inte alls bekväma eller fina. Stort minus.Men sen igen plus för brickorna. De var gulliga.Dylan satsa stort på efterrätten. Det fanns mycke att välja mellan. Här ser ni inte even half of it.Jag hade brunch sällskap av bland annat fina Soufi och Alexandra. Här funderar de tydligen på hur Nokia Lumia fungerar.

Dylan brunchen. Bra sortiment, men ologisk mat placering. Och tyvärr fick man lite en sådan känsla som man skulle sitta i en skolmatsal. Så, ifall du frågar mig så rekommenderra jag fortfarande Sunn brunchen, dvs. av de som jag har besökt.

Men ja. Brunch är alltid brunch. Går alltid hem med en leende.
25.03.2012 kl. 10:18

Bloggare och MokoIgår gick jag till Moko för att njuta av brunch och för att träffa några flitiga bloggare.Brunch fick man njuta för cirka 15 €.

Brunchen was quite good.Här till höger har vi Jennifer som fixa reservationen. Tack för det!Smilla.
På grund av henne kommer jag aldrig mer att äta Kiss-Kiss godis utan att tänka på små hundpenisar.Smulan.Hanna och Henrika.Catten och Peppe.Catten
hade så fint hår.Jennifer
och Fager Dam.Och till sist en fundersam bild av Hanna.

En mycket rolig bloggbrunch i roligt sällskap. Men detdär med att sitta i mitten av bordet. Kanske inte en så bra idé. Man vet aldrig ifall man skall delta i diskussionen som är på högra sidan eller vänstra sidan.

You can´t have it all.

Tack åt alla som deltog!
19.02.2012 kl. 12:30

Brunch

På lördag fira vi Lilla Mys födelsedag med att äta gott brunch at Ravintola Sunn.

My hade reserverat bord, så vi fick i lugn och ro börja dagen.

Hade inte tidigare besökt restaurangen, but I must say it was pretty fancy.

Brunchen kostar 15,50 € per person.

Kalla rätter. No bacon. Ägg fick man ifall man beställde det skillt från köket för några extra slant.

Såååå gott frukt.

Kall fisk. Det locka tyvärr inte.

Supergott lökpaj.

En liten minus får de för tiny kaffekoppar.

Vi satt och skratta i cirka fyra timmar. Det får en att tänka, varför man inte oftare samlar ihop en random gäng och njuter av en lång brunch.

Ifall jag jämför denhär brunchen med till exempel Fazer brunchen, så måste jag nog säga att this was better. Främst på grund av lugnare atmosfär samt en pretty stor lokal. I will definitely try this again.

Tack My!

30.01.2012 kl. 09:36

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie