Livsnjutare

 

Innan jag kom hem till Helsingfors så hälsa jag på min syster och hennes gulliga hundar. Här nedan hälsar Aino hunden att man skall njuta av livet.

"I have a frisbee!"

"I loove my frisbee!"

"Mom, it is MY frisbee!".

"Hmm..no frisbee...".

"But I do not care because I loooove this grass!"

"love, love, love"

"Loooooove".

Det blir inte enklare än så.

23.09.2014 kl. 19:21

En

 

Såhär fint var det i Ylläs. Like a poem.

22.09.2014 kl. 22:31

Meteora

 

Meteora i Grekland. Så vackert område att jag bara gapa och tog bild efter bild. Sedan gapa jag lite mer. Så denna inlägg låter vi bilderna berätta sagan. Men tro mig, det går inte att helt och hållet fånga Meteoras vackerhet i en kamera. Det går inte. You need to be there och andas samma luft som alla heliga munkar andas.

The view nedanför bergen.

Up up we go.

Turisten.

Ticket inside. Som jag tyvärr fick inte behålla.

Vi såg inga munkar. Men jag hade en känsla av att we were beeing watched. Munkarna som bor här ber kl 05.00 till 08.00 och sedan igen kl 17.00 till 20.00. Turister får besöka stället kl 9-17, men på tisdagar är det stängd. Då har de fest (I would, men antagligen inte de).

Holy cat.

James Bond klättrar upp för denna berg i Bond filmen från 1981 "For your eyes only".

Efter två timmar åkte vi ner igen.

Denna gång för att se då lokala folket gjorde ikoner.

Har ni kollat på serien The Vikings? Ifall ja, tycker ni inte att denna påminner om Athelstan munken? I do.

Så, min Grekiska dag nummer fem spenderades bland otroligt fina vyer. Det är sånthär som man pratar om då man är gammal och utan tänder. Så fint. Besök, besök och gärna off season så är det mindre turister.

09.09.2014 kl. 21:31

Marco Polo

 

Tillbaka till Parga -  resan. Dag tre spendera jag i en båt.

Nämligen i Marko Polo - båt. En båt om skulle föra mig till super turkos vatten, caves och två öar. Jag boka resan i Parga byn, i en lokal byrå för 20€. På detta sätt undvek jag alla andra finska turister (love you men när jag reser så behöver vi inte umgås hela tiden. Helst inte alls) och fick istället umgås med Greker, Italienare och Britter.

Det finns också andra båtar som gör dagsresor (t.ex. Captain Hook) men de är lite större och vad jag såg så var det helt för mycket människor i. Så ta det som en tips, åk med lilla Marco Polo. Och som ni ser så fick man ligga&sola så mycke man ville tack vare dessa mjuka underlag.

And off we went. Perfekt väder.

Det var så himla skönt. För jag älskar en lugn hav som glänser ikapp med solen.

Efter cirka 1,5 h stanna vi framför Antipaxos ön och hoppa i och simma.

Det var ju så fint att man kände sig nästan som en mermaid. Vi stanna här i cirka 30 minuter och sedan fortsatte vi vidare.

Till nästa stop som var vid Paxos ön, blue caves. Här simma jag in i dendär grottan och fundera "why oh why har jag inte en vattenkamera??". Magiskt. Jag simma runt och kom ut från högra sidan. Ja eller lite hamna jag klättra på stenar för att komma runt.  I samband med klättrandet rörde jag nästan i misstag i en svart sjöborr. Det var typ 20 cm mellan min hand och sjöborren. Talk about luck.

Tiny people swimming.

Bling bling. Ibland så ser folk delfiner på dessa båt resor, men tyvärr så was I not that lucky.

Och så fortatte vi igen.

Vi stanna för 2 h i Paxos staden Gaios. En mycket vacker by.

Jag tog lunch paus med en Grekisk flicka som berätta att hon är en jazz singer från Athens. She was on her way to New York. Trevlig dam men oj oj så hon var rastlös. Så jag tacka för mat sällskapet men gick sedan i lugn och ro mina egna vägar.

Efter cirka 2 h sade vi hej hej åt Gaios byn och tog vinden tillbaka till Parga.

Tre män jobba vid båten och här ser ni en av dem. Han dela godis åt oss. En Brittisk kvinna tyckte att han såg ut som en ung Prad Bitt. Ta det också som en tips.

Och här är båtens dj. En kort man med super vackra gröna ögon. I dethär ögonblicket fundera jag "hoppas dethär blir inte min sista och ända gång som en man knäböjer sig framför mig". Och vet ni, he did not propose.

När vi kom i hamn (vi var ute i cirka 7,5 h) så stanna jag och njöt av majs för 1,5 €. Lite torr men gott var den ändå.

Men ja, 19 augusti var en underbar dag som kommer absolut att värma mina kommande vinterdagar. Bara delfinerna fattades.

 

01.09.2014 kl. 19:00

Parga centrum, slott och strand

 

Här ser ni Parga centrum, en strandstad med cirka 2.000 invånare (enligt Wikipedia). En vacker by med Venetsiansk historia. Här turista jag i en vecka. It was a very good choice. Vågar påstå att här finna något för alla. Det finns flera vackra strand att välja mellan, möjlighet till fotvandring bland bergen, ö-hoppande, shoppande i Korfu (båtkryssning) och historia.

Helt brevid stranden finns ruinerna av Parga slott.

Sommar Parga simmar i färg.

Kiss kiss

Mitt i byn finns en liten strand där man kan stanna och sola. Själv tyckte jag att den var lite för mycket mitt i allt, så jag skippa detdär med att sola där. Men flera andra njöt för min skull också.

Jag bestämde mig istället för att gå upp till slottet. On my way så gick jag förbi flera turistbutiker.

The city road to the castle. Kan berätta att det var några trappsteg.

Ok, erkänner. Jag var lite anfådd när jag kom fram. Men hey, det var över + 30 grader.

Jag älskar slott. I min bucketlist finns ännu på väntande en besök till Scottland med slott hoppande. Someday. Kanske år 2016.

The view. Visst är det en vacker liten by.

Besök på eget ansvar.

Det finns inte så mycket kvar av slottet som var byggt på 1100-talet. Men här har bland annat Venetsianska och Turkiska män härska.

Efter några "oj, nu tänkte jag falla och bryta benen"  (typ) så bestämde jag mig för att nu är det dags att gå till stranden och njuta av livet ännu mer.

Och här har vi den långa Valtos stranden. Bakom stranden finns lfera olika hotell med restauranger.

Jag hitta en lugn stol åt mig och där satt jag mig ner och njöt i typ 4 timmar. Stolen med paraply (eller vad kallar man dessa, solsskydd?) kosta 5 € per person. Bra så. Och solkräm, det hade jag med 50 solskydd.

27.08.2014 kl. 13:24

Pizza, blommor och värme

 

Idag hoppa jag i Sveaborg båten och konstatera att "oj då, har faktist inte besökt Sveaborg tidigare i sommar".

Och så var vi framme. Har aldrig sett så mycket folk i Sveaborg som jag idag såg. Vimmel.

Hade hört att det skulle finnas god pizza i ändan av Sveaborg, men tjaaaaa...I have had better.

Vi var duktiga och gick runt hela ön. Ibland stanna vi till och notera små detaljer som till exempel denna fake spider web.

Not my friend.

Kaffepaus. Här flög en grupp med småfåglar ovanför oss samtidigt som de bestämde sig för att ge good luck åt hela terassfolket.

Me and the boat. Vi kolla på varann och sedan gick we separate ways. Ja eller jag gick, den stanna.

Sedan kom dessa fina blommor emot oss.

Det kändes lite sådär spanskt. Färgen, värmen.

En Sveaborg guldkorn, helt klart.

Vi gick runt, förbi, stanna, satt ner, beundra och tacka i cirka fem timmar och planera på att kanske vi nästa gång leker att vi är turister och så övernattar vi vid Sveborg hosteln.

09.08.2014 kl. 23:41

Ggggggööööteborg

 

Här sitter jag och väntar på att få åka till Göteborg för att hälsa på en av mina kära vänner. Jag vet inte på er men jag trivs vid trevliga flygfält så oftast (host alltid) är jag i god tid på plats. Vill sitta där, skåla och kolla på människorna omkring en. Sitta där och fundera "Åker hen hem eller bort till nya äventyr?".

Simsalabim och så var man framme.

Göterborg tog emot oss med öppna armar och kvällssol.

Min vän hade hittat en trevlig lägenhet att bo i. Fjärde våning, stora fönster och en omgivning som viskar om skratt och hemligheter.

Följande dag bestämde vi oss för att gå ut till solen. Varför svettas inne då man kan dubbel svettas ute.

Så vi hoppa i en båt, satt ner för ungefär tre minuter och så var vi framme.

Framme vid en lugn och tevlig solbrygga.

Här satt vi och njöt i par timmar. Imagine here en halv naken Heidi med typ lepoard mönster bikini och gulliga magkorvar.

När vi kom hem igen så notera jag att min vän har en neon Transformers vän. I can only imagine vad hen gör medan vi är borta. För vi vet ju alla vad som händer i Toy Story.

Rosévin. Sommarens älskarinna.

Sedan gick vi ut till Villa terassen. Mysig och fräsch.

När det blev lite mörkare så gick vi till baren Pustervik. Och vad händer här då?

Well här kan man bland annat spela basketball på torsdagskvällar från och med klockan 23.00. Vem som helst, men lite mod krävs det nog. Himla bra idé.

Efter en svettig natt var det igen dags för att ta emot solstrålar, men denna gång i en paddan båt.

Här sitter jag och funderar "vänta..är jag i Amsterdam? Eller kanske Venedig?"

Denna sightseeing var ganska så äventyrlig. Se nu. Vi blev nästan av med våra huvud.

Men vi klara oss och fick fortsätta att lyssna på Gtowns historia. Denna sightseeing vara i cirka 50 minuter. Men vet ni, det kändes som 20. Rekommenderar. Speciellt med lite sol och så.

Sedan satt vi ner och jag köpte två stora glas med istee. Man blir ju törstig med mindre.

Efter dethär glömde jag att jag äger en kamera. Men ja, Göteborg visa sin fina sommarsida och jag kom fram till att I could live there. Men visst, det är bra här i Helsingfors också.

Göteborg, vi ses igen.

 

28.07.2014 kl. 19:17

Villmanstrand med sand och Majurska skumppa

 

Här för några dagar sedan åkte jag och Jaana till Villmanstrand för en dagsresa. För det är sådant som man kan göra när det är sol och semester. När man känner på sig att man vill se något nytt. Då skall man hoppa i en tåg/båt/bil och bara åka iväg, utan desto större orsak.

Efter några shop stop så gick vi och äta lunch. Vi stanna vid stranden, vid en båt. Precis som alla andra turister.

Hade fått höra att Villmanstrand är en fin sommarstad. Men så säger man säkert om alla finska städer. Solen & värmen gör under.

Men i denhär staden kan man beundra superfina sandkonst.

Jag kan tänka mig att det är något i stil med sådant som man ser och hallucinerar i öknen, i värmen, törstig. Att sanden liksom börjar leva. Eller då inte.

En mycket nöjd gorilla. Eller kanske en apa? Vet inte, den sa inget.

Jaana var typ lika ivrig som jag.

Big mama.

Här fick jag en påminnelse om att jag har inte spelat poker på länge.

Och nu följer en bra tips. Ifall du besöker Villmanstrand så skall du definitivt besöka sommarcafen Majurska. För titta nu en så fin kaka man kan få. Men vaniljsås och allt. Drägel.

Och så rekommenderar jag också att ni ska ta och smaka på Marksin samppanja, som vi gjorde. Drycken innehåller inget alkohol, utan det är en super god saftdricka. Man typ tar en klunk och så blir man en bättre människa.

Cafén är så fin att man nästan tappar andan. Dessutom har den en lång historia bakom sig, då den har fungera bland annat som en sjukhus. Men från och med år 1986 har den varit en café.

Och så säljer de även tavlor med fina katt.

Efter lite drömmande gick vi vidare.

Hej igen stranden.

Sedan hitta jag en kesämies.

Vi stanna för typ två timmar vid Kasinoterassi och betala allt för mycket för en kall lonkero.

Staden satsa på fina blommor.

Plötsligt satt vi runt torget med stadens åldringar och lyssna på en dansband. För liksom, varför inte?

Innan vi åkte hem så blev vi överraskade. Vi hitta nämligen en pub som sålde Siipiweikot wings. Ni vet, detdär goda läckerheter som vi hitta i Tammerfors. VI trodde inte våra ögon, men ja, där fanns de. Så då åt vi och åkte hem med en mätt mage.

Tack Villmanstrand, it was fun. Men oj oj så du är en dyr stad.

27.07.2014 kl. 20:14

40? Näää, I say 30.

 

Förra helg åkte jag till Österbotten för att fira min systers 40-års kalas. Innan festen börja så hjälpte vi till med förberedelserna. Här är min duktig mamma som håller på och fixa mascarpone kaka.

Jag hade hittat en såhär fin tavla. Den påminde quite a lot av..

..min systers hund Aino. Fina Aino har för en liten stund sedan blivit mamma.

Och här har vi födelsedagsdamen. Och ifall man frågar mig så ser hon inte alls ut som en 40-åring. Speciellt inte då man har en ballong i munnen (ha ha).

Här har vi mascarpone kakan som mamma gjorde. Den var SÅ god.

Vi tog paus i förberedelserna och poppa upp en skumvinsflaska. Aldrig fel med lite skumvin.

Flickorna lekte ute. Min syster har två franskbulldog (Aino mamman och dottern Wenla) och en mörk bullmasstiff Adah.

Vissa av oss var mycket ivriga på att hälsa gästerna välkomna. 

Och jag förstår nog varför, för även de fick lite godis.

Gästerna behövde inte sitta hungriga.

Jag tror Jaana blev lite förtjust i lilla Wenla. I do not blame her.

Och så kom min mamma med en stor överraskning. Snart är de fyra och inte tre.

Det var en så stor överraskning att till och med glädetårar fälldes.

Efter flera timmars festande tyckte en del av oss att nu får det vara nog med det goda.

Så efter middnatt tacka vi alla och så blev det tyst igen. Men nu med flera glada minnen, bilder och skratt.

Grattis sis!

19.06.2014 kl. 20:28

Food pics

 

Om man är en food lover så vill man antagligen besöka denna evenemang. I did.

Trots regnet fick man köa lite. Men bara lite.

Vi shoppa med mark. 1 mark mostvara 1 €.

Ja, det blev ju inte sol men som en bekant sa åt mig " I Finland har man inte dålig väder, utan det är frågan om fel klädsel".

Dethär var min första rätt. Vet att det kanske inte ser så gott ut men vet ni, det var hummerrisotto med alla möjliga smakupplevelse. A winner, helt klart.

Det var Kartin Hodari & Hummeri som servera risotton samt min följande rätt som var en..

..en hot dog med kalv, sparris och räkor. Mums.

Och så besöktes Farang. Här ser ni  Coconut Caramel Pork. Det var såååå gott. En blandning mellan sött, salt och lite hot. Men portionen var för stor. Jag rulla bort.

Sedan fick vi prata lite svenska.

Efter köttet ville jag ha lite något mer lättare så det blev Smakbyns efterrätt i fomr av pannkaka. Gott, men tyvärr inga fina smaköverraskningar.

Maria smaka på fisktartar. Så vackert.

Ibland stanna vi och beundra de små detaljerna som fanns här och där på området. I dig.

Så testa vi EMO:s läckerheter. Här ser ni en läcker räkkaka med fenkol.

Och denna är kyckling med kål. If you ask me so säger jag att räkakakan van.

Det var grönt och fint omkring.

Drömde om en solig piknik, men kanske nästa år?

Här testar Maria Bistro o Mat - restaurangens lax med bla.a. avokado och räkor. Maria kommentera att laxen var redan så god att räkorna var kanske lite onödiga.

Jag hade planera på att satsa på saltig rätter, men vissa rätter kan man bara inte ignorera. Här är Bistro o Mat - restaurangens jordgubbar med "softis" och mandel. Det var som en sommarkyss.

Man ville äta allt, men magen sade nej.

Vi satt ner och jag beundra en ung kock. En sådan hem, tack.

Till sist testa vi ännu Sami Tallbergs läckerheter.

Efterrätten var en pudding med blommor. En så underlig smakupplevelse. Det var som att äta en somrig blomaäng.

Här gick vi omkring och njöt i över två timmar. Sedan rulla jag hem och konstatera "vi ses nästa år, med sol och filt".

 

13.06.2014 kl. 14:05

I c blue

 

I söndags tog jag mina steg mot Helsingfors nya Sky Wheel.

Det var soligt och fint och ifall man var på plats mellan kl 9-16 så fick man åka gratis. Annars får man gräva i sin plånbok och betala 12 € eller då 9 € ifall du har en Finnair kort.

You know me, jag snegla på alla fina ballonger.

En lång kö var ingen överraskning. Här stog vi i cirka 45 minuter. Men vet ni, det var inte alls så illa som det kanske låter. Solen sken och alla var på bra humor.

Och så var vi inne i en lufkonditionerad "hytt" med blåa fönster och musik. Jaana säger hej.

Sisådär 6 vuxna ryms in.

Jag var ivrig. Det gäller att njuta då man kan.

Men what`s up med dessa blåa fönster? Är det på grund av solen? Solskydd?

Vi överlevde och jag fick en ballong. Finnair damen som gav ballongen åt mig sade med en glimt i ögat "Onpas täällä paljon kakaroita tänään".

Sedan belöna vi oss med varma grisar och torgkaffe. Just what I needed.

10.06.2014 kl. 10:43

Helsingegatan

 

Flower power från Harjutori, brevid Helsingegatan.

*

**

***

****

*****

******

Sometimes you find beauty in the most unexpected places.

18.05.2014 kl. 20:42

Påskbrunch

 

Last Sunday var jag bjuden på påskbrunch slash "nu-skall-det-grillas" - brunch. Jag börja med att fota dessa goda läckerheter.

Värden hade en solig balkong. Där hitta man mig med en såhär fin kaffemug. You can call me the golden girl.

Även en annan fin Heidi njöt av det soliga vädret och goda kaffet.

Jag tror att jag blev lite kär i kaffet,

Årets första grillkorv.

Man kan ju bara bli glad av en så här färggrann bord med mängder av läckerheter. Jag åt för din skull också.

Påsk porr?

It turned out to be love.

En hemlighetsfull Tubbs med påskens finaste fjäder. 

Brunchen avslutades med Tubbs bästa pannkaka. Mums.

23.04.2014 kl. 18:08

klick, klick, klick

 

 

Långfredag med sol, vår värme, en vaniljglass och blommor.

18.04.2014 kl. 20:32

Number one

 

I helg åkte jag och hälsa på min fina guddotter som fyllde ett år.

Denhär lilla damen är förtjust i skor, så vi har redan nu något gemensamt.

Guddotter och hennes mormor.

Min kusin, mamman, hade gjort en såhäääär fin kaka. Det var nog den finaste kakan på länge.

"Give me cake".

Number one.

Vi var alla överens om att kakan var god.

Varje gång jag träffar denhär lillan flickan så blir jag varmare och varmare. Hon är alltid så glad, varm, duktig och fin. Hon har definitivt en stor plats i mitt hjärta.

Tips! Catten tipsa om en bra födelsedagsgåva (tack!). Nämligen en bok med fina, ömma ljud. Jag köpte denna, klick. It was a hit, rekommenderar!

 

(FYI - har frågat lov av mamman innan jag publicera bilderna).

07.04.2014 kl. 18:15

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie