In Secret badam

 

Han i helg med en tredje film, en film med namn "In Secret".

Filmen är directed by Charlie Stratton. Ett nytt namn för mig. I huvudrollerna ser vi Elizabeth Olsen (love her voice), Oscar Isaac, Tom Felton och Jessica Lange. Filmen utspelar sig i slutet av 1800- talet, i en mörk Paris. Det är en historia om en ung dam, i en kompis äktenskap. Det är en historia om förbjuden passion, svik, sorg och skuldkänslor.

Ja, en mörk film med en nypa av passion. Se den ifall du känner för att ha lite ångest. Eller så kollar du bara the begining och simmar i en pöl av passion och slutar när mörkret faller in.

***

29.09.2014 kl. 20:36

Labor Day och Fading Gigolo

 

I helg har jag inte gjort mycket annat än motionerat, städat och kollat på film. Vilka film har jag då kollat på? Juh Labor Day och Fading Gigolo.

Labor Day-  filmen är directed by Jason Reitman, dvd. samma man som har också directed bland annat filmen Juno. I huvudrollerna hittar vi Kate Winslet, Josh Brolin och Gattlin Griffith. Filmen berättar om en unexptected weekend mellan en singel mom, hennes son och en man på flykt. Den berättar om sorg, saknad, kärlek och familj. Filmen har inga stora överraskningar eller oväntade twist. Men det är en saga som får en att hoppas på lyckliga slut. Varning för tårar. "I came to save you".

***

Min andra film var "Fading Gigolo" med John Turturro som director, skrivare och han i huvudrollen. Multitasking. I huvurollerna ser vi också Woody Allen och Vanessa Paradis. Filmen berättar om en manlig "Don Juan" som tröstar ensamma, glömda kvinnor och om relationen mellan två gamla kompisar. Filmen överraska mig med dess varmhet. Jag gilla den och var speciellt tackam för att man fick nästan genom hela filmen lyssna på jazz. Oväntad, men ack så passande.

****

28.09.2014 kl. 19:19

Helg glitter och belle

 

Jag har haft en underbar sommarhelg som har värmt min lilla själ. Usually skulle jag nu visa färggranna foton, men oj oj, hade ingen kamera med mig. Det är lite synd för i lördags besökta jag Tammerfors och himmel så staden visa dess fina sommarsida. Blev helt förtjust. Det var nästan så att jag såg små Tinkerbell glittra omkring oss.

Söndagen blev inte alls värre för då låg jag vid Aurinkolahti strand och sade högt "Dethär är ju SÅ skönt". Då var det min tyr att glittra.

Kvällen toppades med att se på den första Angelique - filmen från år 1964. Kommer ihåg då jag som en liten Heidi såg denhär filmen första gång. Då jag med stora ögon tänkte "Angelique är den vackraste kvinnan ever". Är fortfarande av samma åsikt. Belle!

 

07.07.2014 kl. 09:41

Självförsvar

 

Jag satt igår i min röda soffa och kolla på filmen "Red Dragon". Ni vet, dendär filmen som, enligt historien, utspelar sig innan "The Silence Of The Lamps". Båda mycket hårresande. Sådana som får en att köpa hundra nya dörrlås, pepparspray, ta en kurs i självförsvar och slutligen kolla på G.I Jane för inspiration. Försök nu sen gå lugnt och sova efter en 2 timmars thrillerupplevelse. Jag var helt säker på att jag skulle drömma mystiska, mörka drömmar. Men nej. Min självförsvar fantasi erbjöd istället en dröm om en utlandsresa tillsammans med min kära mor. Vår största problem var att välja vilken drink vi skulle beställa.

Jag säger bara att thank heavens för sockersöta drömmar.

30.06.2014 kl. 10:28

Etienne..no, Shia. Michael?

 

Om några minuter börjar filmen "Transformers" på kanal Nelonen. Don`t ask me why men oj oj så jag gillar filmen. Orsaken kan dock ligga i det att mannen i huvudrollen, Shia LaBeouf, påminner mig om min crush då jag studera i Malta. Etienne. Jag kalla honom för Monday-guy för vi träffades på en måndagskurs. Han var den ända killen i hela klassen som våga komma och sitta brevid mig. För jag var ju/är ju så himla farlig. Hur som helst, vi blev vänner och håller fortfarande kontakt. Men har tyvärr inte sett honom på cirka tio år. Så ja, kanske det är Etienne som är orsaken till min Transformers kärlek. Eller så är Michael Bay bara himla bra på det han gör.

 

06.06.2014 kl. 20:59

Take a step into the movie

 

Ikväll gick jag till bion. Hade reserverat strategiskt en sittplats på rad 8, lite åt sidan, i hopp om att i-n-g-e-n skulle komma brevid mig. En och en kom folk in och för varje steg de tog tänkte jag "kom inte hit, tack" samt nej, nej, nej..". Sedan blev det mörkt i salen, dörren stängdes and there I was. Ensam och lycklig. Kände för att stå upp and do a happy dance.

Visst är det också trevlig med sällskap, men en av mina favorit sysslor är nog att då och då gå ensam på bio och bara koncentrera på filmen och inget annat. Att ta allt in och bara känna, tyst för en själv. För om man riktigt koncentrerar sig så känner man då extra strakt hur det går rysningar i kroppen, hur ett litet bakgrundsljud ekar i örat och hur en kall vind stannar för att ge en öm kyss. Och det, det är magiskt.

När jag bodde i Malta, för typ tio år sedan, så gick jag då också ofta till bion. Jag föredrog dagsbion, för då var det inte många som besökte biosalongen. Så småningon blev jag bekant med bio personalen (i Malta var det lite svårt att vara en anonym blond med blåa ögon) and this one time så insåg jag, några minuter innan bion skulle börja att holy shit (bardon my french) jag satt ensam i hela biosalongen. En hel sal bara för mig. Och inte nog med det, utan plötsligt kom en av personalen in i salen och fråga försiktigt ifall jag skulle ha intresse för att gå lite behind the scenes innan hen skulle sätta på bion. Hell yeah. Så där står jag då och kollar samt lyssnar då hen pratar om hur gammal biosalongen är, visar hur filmen sätts på, berättar om hur de får filmer and so on. Efter typ 10 minuter tackar jag med varm hjärta och så gick jag tillbaka till biosalongen och fundera vilken stol skulle få njuta av my Finnish ass. Jag satt mig ner och så ropar hen:

"is it ok to set the movie on?".

Det om något var en unik biobesök.

Next då? Till näst väntar jag på att vi går frammåt i tid så att vi får alla sådanadär headsets med heltäckande ögonskärm och så kan vi njuta to the max (alternativt kisi i byxorna pga av äkta känsla). Maybe just a fiew more years..

 

 

 

 

27.05.2014 kl. 22:31

Puss puss och oj oj

 

Några inlägg nedan konstatera jag "I should really stop watching all of those romantic movies". Det resultera i det att jag kolla två romantiska film. För liksom, who was I kidding?

Så ifall du är ute efter lite ömma on screen kyssar, lite pirr i magen och ingenting allvarligt, så kan jag rekommendera nedan filmer:

 

och

 

 

Puss.

14.04.2014 kl. 11:30

Bright Star

 

Igår kolla jag på filmen "Bright Star", director Jane Campion. Filmen är en berättelse om engelsk kärleks poet John Keats.

"The three-year romance between 19th-century poet John Keats and Fanny Brawne near the end of his life".

John Keats spelas av silkesfina Ben Whishaw och Fanny Browne av Abbie Cornish.

Filmen kom ut redan år 2009 but somehow I had missed it. Men nu satt jag igår i min soffa och njöt. För denhär filmen...det var en blandning mellan en vacker dikt och en färggrann målning.

Det var tydligen så att "his poems were not generally well received by critics during his life" men det börja blomma efter hans död. Typiskt. Men ja. Efter filmen var jag tvungen att googla några av Keats dikter och så sitta där och läsa högt upp dem. Just on my own, in the candle light. För det kändes som att det skulle Mr Keats ha gillat.

***

(bildkälla)

27.03.2014 kl. 08:59

Last night I was awake

 

Inatt ringde väckarklockan 03.15. It was Oscar night. Så jag ställde mig vid soffan, öppna the tv och datorn och vänta på att galan skulle börja. Jag försökte mitt bästa för att se varje fin ögonblick från galan samtidigt som jag skrev twitter kommentarer. It was a full time job men ack så roligt. Nedan några av mina nattliga twitter skriverier:

 

Ellen är så gullig att även hennes så kallade elaka skämt får en att le #x3moscar

Jared Leto. What a thank you speech. The first tears for tonight #Oscars #oscarit

Pharell och hans låt "Happy". Får vem som helst att börja dansa. So happy #x3moscar

Custom design goes to Catherine Martin. You can dress me up a-n-y-t-i-m-e #Oscars #oscarit

Matthew, get used to beeing on that stage. I am counting on you! #Oscars #oscarit

Hur gör man när man vill se på Ocars från tv, kolla facebook och Twitter samt skriva lite kommenater OCH gå på toa? #x3moscar

Till näst "Foreign language film". Håller för Belgium, hoppas på Danmark och är rädd för Italien #x3moscar

Cirka två timmar kvar. En massage kunde jag nu ta. Och popcorn, det hade jag ju glömt. Och var är min kalla drink? #x3moscar

...and the pizza goes to..öö..alltså Oscar ..#x3moscar #oscarit

Whoopy. I would fire your stylist, but that was before I saw your fabulous red shoes. Can´t say no to that #Oscars #x3moscar #oscarit

Pink. Can I borrow that dress for next Christmas? Pretty pliis? #Oscars #oscarit #x3moscar

Flera män i Oscar publiken har förståt sig på "alla borde ha skägg". Klagar inte #x3moscar #oscarit

Cate Blanchett, visst ser jag dig snart med en glänsande Oscar? #x3moscar #oscarit

Oscar för actor in leading roll går till Matthew McConaughey in “Dallas Buyers Club”!!!!!!!!! Så glad! *winner dance* #x3moscar #oscarit

 

Typ så. It was fun, speciellt om vi glömmer alla mina skrivfel. Untill next year.

 

03.03.2014 kl. 18:45

Gravity

 

Såg idag filmen "Gravity", director Alfonso Cuarón.

 

Om vi säger såhär:

The air I breathe seems suddenly so fresh and the moon above me so bright and big.

Filmen överraska mig postivt. Och Sandra Bullock. You did a goooood job.

****

06.02.2014 kl. 21:08

Detdär med att överleva

 

Så igår kolla jag äntligen på filmen "World War Z". Det resultera i det att jag klockan 23.15 lå i min säng och läste boken "I värsta fall". En överlevnadshandbok.

Själva filmen var ju precis som en hade tänkt sig. Nothing special och inga twists. Men ämnet, det vill säga detdär med att överleva. Well, det fick mig ju att fundera, sådär på en helt vanlig, lugn söndagskväll. Nämligen, hur skulle jag klara mig om något stort skulle hända. Om vi skulle tappa detdär normala kontrollen och hela välden skulle hamna i kris. 

Jag tror att det är nu som jag beklagar extra mycket att jag har aldrig varit en scout.

13.01.2014 kl. 09:28

The Secret Life of Walter Mitty

 

Här för några dagar sedan gick jag ut för att kolla på filmen "The secret Life Of Walter Mitty", directed by not other then Ben Stiller himself. Mannen som också spelar huvudrollen. I övriga roller hittar vi bland annat Kristen Wiig, Adam Scott och i några minuter får vi också njuta av Sean Penn.

Enligt IMDb handlar filmen om:

"A day-dreamer escapes his anonymous life by disappearing into a world of fantasies filled with heroism, romance and action. When his job along with that of his co-worker are threatened, he takes action in the real world embarking on a global journey that turns into an adventure more extraordinary than anything he could have ever imagined".

För en gåns skull håller jag med. Det var precis det som filmen handlar om. Om dagdrömmar och äventyr. Om att vara modig, att våga.

Jag älska hur filmen får fram dendär dagdröms aspekten. Hur allt stannar till och så ser man världen i form av en äventysfilm där allt är möjligt och sååå överdrivet. Loved it.

Efter filmen vill man packa sin väska, köpa en one way ticket to wherever och bara åka iväg för att sedan inse att "olen oman elämäni sankari".

Rekommenderar filmen åt alla. Gå-och-se-den-nu.

*****

(bildlänk)

10.01.2014 kl. 10:38

Movie reviews

 

During these two weeks har jag kollat på en hel del film. För jag ääälskar ju film. Men jag kom fram till att man kollar på film då när man inte orkar leva sitt eget liv. Först tänkte jag att shit, that´s not a good thing. Men sen knep jag mig själv och konstarera it can be. För egentligen är det ju bara frågan om en liten paus. En lite paus för en själv. Och detdär med paus. Det behövs ibland. So don´t you worry. Njut du bara.

Så, maybe dags för några korta film reviews? Eller vill ni välja en som jag skall koncentera mig på (nu måste ni välja en. Annars blir det 5 olika reviews. Nobody wants that)?

 

A) Don Jon

B) Standing Up

C) Pacific Rim

D) Drinking Buddies

E) Save The Date

 

Hit me.

02.01.2014 kl. 10:09

The Croods

 

Dreanmworks film The Croods. Den tipsar jag gärna om. IMDb beskriver filmen as follows:

"After their cave is destroyed, a caveman family must trek through an unfamiliar fantastical world with the help of an inventive boy".

Denhär Croods familjen är så gullig. Farsan är stor och stark och rädd för att alla omkring en skall bli äten upp. The mother är mjuk, stark och lugn. The voice of reason. Bron är stor, försiktig och lite osäker medan storasystern är färdig för alla nya äventyr. Lillasystern är en liten monster och mormor just keeps on going and going.

The Croods filmen är en vacker animation som berättar om detdär med att överleva, att växa up och uppleva nytt, nytänkande och så förstås detdär med kärlek. Kärlek inom en familj och så lite också om detdär med tonårskärlek. Då det känns som starkast.

Man får också njuta av en Avatar-värld och fnissa till stora och små "kattdjur".

Helt klart en vinnare.

****

(bildlkälla)

18.12.2013 kl. 11:24

Ainoat Oikeat

 

Igår var jag och se på finska filmen "Ainoat Oikeat". Director Saara Cantellin. Tack vare Olivia-tidningen så fick en del av oss se filmen några veckor innan den officiella lanseringen 27.12.2013.

Inga överraskningar här; det är en kärleksfilm med upp och ner försbackor.

I huvudrollerna hittar vi  Anna-Maija Tuokko, Ilkka Villi, Antti Reini, Jenni Kokander och  Inka Kallén.

En sympatisk film men några klumpiga scener, men all in all riktigt underhållande. Lite humor, lite blyga blickar, lite åååhhhh och lite "gör inte så". Och vet ni. Inga nakna kroppar. Det är nästan ett under, såhär när det är frågan om en finska film.

***

I slutet av filmen får man njuta av en super vacker sång som sjungs av  Eva&Manu. Låten heter "Kuin aika on" .

Enjoy.

 

05.12.2013 kl. 12:31

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie