En

 

Såhär fint var det i Ylläs. Like a poem.

22.09.2014 kl. 22:31

sweet as suger

 

Och så har man klarat en road trip till Lapland and back. Sover ännu en natt i Mellersta Österbotten och sedan kallar tåget till Helsingfors och vardagen. Kan berätta att jag har en hel hög med höst foton i min kamera så jag återkommer once again med bildregn. Kan också berätta att jag har ätit så mycket socker i en hel vecka att oj oj om jag nu skulle hamna ut i regn väder så skulle jag smältta bort. 

Pics coming up.

20.09.2014 kl. 20:57

One week vacation knocking on my door

 

Om cirka 9 h hoppar jag i en tåg och åker igen till Mellersta Österbotten. One good night of sleep där och sedan börjar vår road trip till Lapland. Och vet ni, jag erkänner att av någon orsak känner jag mig nästan som ett litet barn. Ivrig. Förväntansfull. I och för sig så kan det ha något att göra med detdär att senast jag var i Lapland så var jag faktist ett barn. Men ja, här sitter jag och känner nästan dendär Laplands friska luft. Och nu kryss i väggen för jag åker hemmifrån without any high heal shoes. How will she survive?

Jag tar med min Ipad så kanske kanske jag återkommer med små road trip rapporter. Altenativt blir det en veckas "out of office".

Lapland, are your ready for me?

12.09.2014 kl. 08:50

Meteora

 

Meteora i Grekland. Så vackert område att jag bara gapa och tog bild efter bild. Sedan gapa jag lite mer. Så denna inlägg låter vi bilderna berätta sagan. Men tro mig, det går inte att helt och hållet fånga Meteoras vackerhet i en kamera. Det går inte. You need to be there och andas samma luft som alla heliga munkar andas.

The view nedanför bergen.

Up up we go.

Turisten.

Ticket inside. Som jag tyvärr fick inte behålla.

Vi såg inga munkar. Men jag hade en känsla av att we were beeing watched. Munkarna som bor här ber kl 05.00 till 08.00 och sedan igen kl 17.00 till 20.00. Turister får besöka stället kl 9-17, men på tisdagar är det stängd. Då har de fest (I would, men antagligen inte de).

Holy cat.

James Bond klättrar upp för denna berg i Bond filmen från 1981 "For your eyes only".

Efter två timmar åkte vi ner igen.

Denna gång för att se då lokala folket gjorde ikoner.

Har ni kollat på serien The Vikings? Ifall ja, tycker ni inte att denna påminner om Athelstan munken? I do.

Så, min Grekiska dag nummer fem spenderades bland otroligt fina vyer. Det är sånthär som man pratar om då man är gammal och utan tänder. Så fint. Besök, besök och gärna off season så är det mindre turister.

09.09.2014 kl. 21:31

Håll i era hattar!

 

Hör här. Jag skall på road trip. Till Lappland. Med mina föräldrar och två små hundar. I en husbil. Kanske det blir lite som i "We´re the Millers"?

 

08.09.2014 kl. 21:09

Marco Polo

 

Tillbaka till Parga -  resan. Dag tre spendera jag i en båt.

Nämligen i Marko Polo - båt. En båt om skulle föra mig till super turkos vatten, caves och två öar. Jag boka resan i Parga byn, i en lokal byrå för 20€. På detta sätt undvek jag alla andra finska turister (love you men när jag reser så behöver vi inte umgås hela tiden. Helst inte alls) och fick istället umgås med Greker, Italienare och Britter.

Det finns också andra båtar som gör dagsresor (t.ex. Captain Hook) men de är lite större och vad jag såg så var det helt för mycket människor i. Så ta det som en tips, åk med lilla Marco Polo. Och som ni ser så fick man ligga&sola så mycke man ville tack vare dessa mjuka underlag.

And off we went. Perfekt väder.

Det var så himla skönt. För jag älskar en lugn hav som glänser ikapp med solen.

Efter cirka 1,5 h stanna vi framför Antipaxos ön och hoppa i och simma.

Det var ju så fint att man kände sig nästan som en mermaid. Vi stanna här i cirka 30 minuter och sedan fortsatte vi vidare.

Till nästa stop som var vid Paxos ön, blue caves. Här simma jag in i dendär grottan och fundera "why oh why har jag inte en vattenkamera??". Magiskt. Jag simma runt och kom ut från högra sidan. Ja eller lite hamna jag klättra på stenar för att komma runt.  I samband med klättrandet rörde jag nästan i misstag i en svart sjöborr. Det var typ 20 cm mellan min hand och sjöborren. Talk about luck.

Tiny people swimming.

Bling bling. Ibland så ser folk delfiner på dessa båt resor, men tyvärr så was I not that lucky.

Och så fortatte vi igen.

Vi stanna för 2 h i Paxos staden Gaios. En mycket vacker by.

Jag tog lunch paus med en Grekisk flicka som berätta att hon är en jazz singer från Athens. She was on her way to New York. Trevlig dam men oj oj så hon var rastlös. Så jag tacka för mat sällskapet men gick sedan i lugn och ro mina egna vägar.

Efter cirka 2 h sade vi hej hej åt Gaios byn och tog vinden tillbaka till Parga.

Tre män jobba vid båten och här ser ni en av dem. Han dela godis åt oss. En Brittisk kvinna tyckte att han såg ut som en ung Prad Bitt. Ta det också som en tips.

Och här är båtens dj. En kort man med super vackra gröna ögon. I dethär ögonblicket fundera jag "hoppas dethär blir inte min sista och ända gång som en man knäböjer sig framför mig". Och vet ni, he did not propose.

När vi kom i hamn (vi var ute i cirka 7,5 h) så stanna jag och njöt av majs för 1,5 €. Lite torr men gott var den ändå.

Men ja, 19 augusti var en underbar dag som kommer absolut att värma mina kommande vinterdagar. Bara delfinerna fattades.

 

01.09.2014 kl. 19:00

Parga centrum, slott och strand

 

Här ser ni Parga centrum, en strandstad med cirka 2.000 invånare (enligt Wikipedia). En vacker by med Venetsiansk historia. Här turista jag i en vecka. It was a very good choice. Vågar påstå att här finna något för alla. Det finns flera vackra strand att välja mellan, möjlighet till fotvandring bland bergen, ö-hoppande, shoppande i Korfu (båtkryssning) och historia.

Helt brevid stranden finns ruinerna av Parga slott.

Sommar Parga simmar i färg.

Kiss kiss

Mitt i byn finns en liten strand där man kan stanna och sola. Själv tyckte jag att den var lite för mycket mitt i allt, så jag skippa detdär med att sola där. Men flera andra njöt för min skull också.

Jag bestämde mig istället för att gå upp till slottet. On my way så gick jag förbi flera turistbutiker.

The city road to the castle. Kan berätta att det var några trappsteg.

Ok, erkänner. Jag var lite anfådd när jag kom fram. Men hey, det var över + 30 grader.

Jag älskar slott. I min bucketlist finns ännu på väntande en besök till Scottland med slott hoppande. Someday. Kanske år 2016.

The view. Visst är det en vacker liten by.

Besök på eget ansvar.

Det finns inte så mycket kvar av slottet som var byggt på 1100-talet. Men här har bland annat Venetsianska och Turkiska män härska.

Efter några "oj, nu tänkte jag falla och bryta benen"  (typ) så bestämde jag mig för att nu är det dags att gå till stranden och njuta av livet ännu mer.

Och här har vi den långa Valtos stranden. Bakom stranden finns lfera olika hotell med restauranger.

Jag hitta en lugn stol åt mig och där satt jag mig ner och njöt i typ 4 timmar. Stolen med paraply (eller vad kallar man dessa, solsskydd?) kosta 5 € per person. Bra så. Och solkräm, det hade jag med 50 solskydd.

27.08.2014 kl. 13:24

Elena

 

So I was on a trip. Jag boka min resa via Aurinkomatkat för jag hade inte alls energi för att planera själv något. Jag boka resan en vecka innan jag skulle åka så jag hade inga val när det gällde hotellet. There was only one left. But as it turned out så var hotellet inte alls bad. Samma sade Tripadvicer. Så jag boka och åkte iväg. Let me present Elena Hotel Apartments.

Jag fick rum 111 som var på andra våningen, med balkong och två rum.

Som ni ser så gillar de ljusblått. Och vet ni, det var himla fint. Lugnande, rent. 

Liten kök med möjlighet att själv fixa mat. Dörren hade elektrisk lås. Kändes inte sådär extra tryggt men det var ett lugnt område.

Stor balkong mot bergen. När jag anlände så var det mörkt och visste inte alls var jag var, sä nästa morgon när solen sken och jag kom ut till balkongen..well, jag kan säga att jag stog där och gapa pga av berg överraskningen. Inte alls illa för en finsk dam.

Visst, it was not the beach men jag var nöjd. Mycket nöjd. Varje morgon fick jag lyssna på fågelsång.

Hottelet har ett stort simbassäng och en liten del av den är tänkt för barn, dvs. inte djup. Ni ser den där längst till höger.

Flera solstolar och baren är öppet största delen av dagen. Medan jag var där så träffa jag på turister från England, Grekland och Finland.

En lugn hotell med rena rum och trevlig personal. Det tar cirka 10 min att gå till Parga centrum. Det finns flera matbutiker runtomkring och de första restaurangerna är just around the corner (typ 5 min gå). En bra alternativ för alla strandhotell.

25.08.2014 kl. 19:32

I am home again

 

Och så är man hemma i Helsingfors. Flyget var 1,5 timmar försenat pga att en av passagerarna mådde illa och vi vänta på att en amerikansk läkare skulle ge lov att hen kan flyga. Sen när vi äntligen fick åka iväg så spydde damen brevid mig. Dock snällt och tyst i en påse. I susbect att hon var gravid eller så reagera hon på turbulensen. Det var nämligen åskväder ovanför Serbien och den skaka till oss. Så ja, inte en så perfekt hemresa men det kunde ha varit värre. Vi landa cirka klockan 1.30 och hemma var jag typ en timme senare.

 

Helsingfors, du känns kall. Men kanske det är ok. 

24.08.2014 kl. 09:55

Ja säg det

 

Denhär veckan har jag haft nedan diskussion mer än en gång:

"Are you married/do you have a boyfriend?"

Jag:

"No.."

Någon random person svarar: "You should".

Ja, vad kan man säga. Men är det nu ok med alla att jag är ensam på semester? Klarar ni er? Because I do. Nästa semester får jag helt klart resa tillsammans med någon så att alla får ro. Men ja, imorgon åker jag till Albanien. Spännis. Men nu, nu skall denhär blondinen gå ut för some dinner. Det blir lamm ellet fisk. Mmmm. Back in Finland på söndag. Puss!

21.08.2014 kl. 20:15

Första kvällen och så

 

Här är jag, i Parga Grekland. Och voi himmel så jag njuter. Första kvällen satt jag i hotellbaren i sällskap av bartendern (som typ är lika het som solen. Med skägg och allt) och en familjeman från England som gilla whisky. Det var tänkt att baren skulle stänga kl 24, men där satt vi så länge tills jag tacka och sade godnatt. Hotellen är fin och jag har balkongen mot en grön berg. Fåglar sjunger och det ryktas om att det kanske kanske finns möjlighet att se delfiner. Klockan är cirka tre. Jag tror att det är dags för en öl och en romantisk bok. Jag har det bra, hoppas ni också!

17.08.2014 kl. 14:54

Det pirrar, pirr pirr

 

Vet ni, det pirrar lite i magen. Det pirrar för snart är jag ensam på en mini-äventyr. En resa till något helt nytt. Något som mina semi blåa ögon har inte tidigare fått syn på. Snart får jag känna varma solen skina ner på mitt ansikte, sköna sanden under mina fötter, doften av Medelhavet och feta osten. Ja, snart får jag smaka på feta osten som är som en saltig dröm.

Det pirrar för jag känner på mig att det kommer att bli så fint. Och jag är helt klart färdig för det.

Lilla byn Parga, vi ses snart.

 

14.08.2014 kl. 09:36

Maybe I will even c a glims of a unicorn?

 

All you too serious people, look away.

 

Två dagar efter att jag hade reseverat min kommande solresa så läste jag min augusti astro som berätta följande:

"Venus will later occupy your quick travel sector from August 12 to September 5, suggesting trips you take will be so very enjoyable. One of the most divine weekends to be away will be August 16-17, when Venus will conjoin with good fortune planet, Jupiter. These two lovely planets will meet in your travel sector, so I give this weekend five stars. Also, Venus is the natural ruler of your solar fifth house of true love and fun, so if you do go away this weekend, romance may be in the air.This is no ordinary weekend. Venus only meets with Jupiter once a year, and this is the most spectacular aspect you can get, so plan to do something special, dear Gemini!".

Jag planerar inte mitt liv enligt någon astro som jag läser, but I must say att tjaaaa, det känns nog extra bra att jag faktist kommer att sitta i en flygplan 16 augusti.

Grekland, ses snart. Och som det ser ut nu så blir det även en dagsresa till Albanien.

11.08.2014 kl. 21:26

Snart sitter hon i en flygplan

 

Just a fiew days ago skrev jag "...då reser hon antagligen i Finland". Men nu är det mer som att "f`ck that, I`m going to Greece".

09.08.2014 kl. 23:17

Ggggggööööteborg

 

Här sitter jag och väntar på att få åka till Göteborg för att hälsa på en av mina kära vänner. Jag vet inte på er men jag trivs vid trevliga flygfält så oftast (host alltid) är jag i god tid på plats. Vill sitta där, skåla och kolla på människorna omkring en. Sitta där och fundera "Åker hen hem eller bort till nya äventyr?".

Simsalabim och så var man framme.

Göterborg tog emot oss med öppna armar och kvällssol.

Min vän hade hittat en trevlig lägenhet att bo i. Fjärde våning, stora fönster och en omgivning som viskar om skratt och hemligheter.

Följande dag bestämde vi oss för att gå ut till solen. Varför svettas inne då man kan dubbel svettas ute.

Så vi hoppa i en båt, satt ner för ungefär tre minuter och så var vi framme.

Framme vid en lugn och tevlig solbrygga.

Här satt vi och njöt i par timmar. Imagine here en halv naken Heidi med typ lepoard mönster bikini och gulliga magkorvar.

När vi kom hem igen så notera jag att min vän har en neon Transformers vän. I can only imagine vad hen gör medan vi är borta. För vi vet ju alla vad som händer i Toy Story.

Rosévin. Sommarens älskarinna.

Sedan gick vi ut till Villa terassen. Mysig och fräsch.

När det blev lite mörkare så gick vi till baren Pustervik. Och vad händer här då?

Well här kan man bland annat spela basketball på torsdagskvällar från och med klockan 23.00. Vem som helst, men lite mod krävs det nog. Himla bra idé.

Efter en svettig natt var det igen dags för att ta emot solstrålar, men denna gång i en paddan båt.

Här sitter jag och funderar "vänta..är jag i Amsterdam? Eller kanske Venedig?"

Denna sightseeing var ganska så äventyrlig. Se nu. Vi blev nästan av med våra huvud.

Men vi klara oss och fick fortsätta att lyssna på Gtowns historia. Denna sightseeing vara i cirka 50 minuter. Men vet ni, det kändes som 20. Rekommenderar. Speciellt med lite sol och så.

Sedan satt vi ner och jag köpte två stora glas med istee. Man blir ju törstig med mindre.

Efter dethär glömde jag att jag äger en kamera. Men ja, Göteborg visa sin fina sommarsida och jag kom fram till att I could live there. Men visst, det är bra här i Helsingfors också.

Göteborg, vi ses igen.

 

28.07.2014 kl. 19:17

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie