End of an era

 

Jag tror att det har blivit dags för mig att ta en bloggpaus alternativt sluta helt eller då starta med ett nytt blogg. Jag har tappat en hel del läsare and I do not blame you.

Jag får ta och fundera lite och så ser vi vad jag kommer fram till. Önskar er allt gott. Puss!

03.10.2014 kl. 13:47

Sometimes you hear what you wana hear

 

Ainutlaatuinen.

Den finska orden för unik. När jag hör ordet "ainutlaatuinen" så hör jag det som:

"ainuuuuuuuutlaatuinen".

Så jag har mycket svårt för att förstå att det skriv "ainutlaatinen", det vill säga med bara en "u". För hur kan något unikt skrivas så kort, så hastigt, så instängt?

Nej, det går ju inte.

"Olet ainuuuutlaatuinen". Mycket bättre.

01.10.2014 kl. 08:55

The dentist who did not like wisdom teeth

 

So I went to the dentist. Efter cirka 9 månaders väntetid. Check up. Den lite äldre läkaren kolla mina tänder och sade:

"Jag ser att du har en visdomstand som håller på och komma fram".

Jag:

"Ja, den vänstra togs bort i våras. Och ja, jag vet att denna bör också tas bort i något skede".

Tandläkaren:

"Hmm..ja, jag tycker inte riktigt om att ta bort visdosmtänder..hellre skulle jag boka tid åt dig åt någon som har lite mer erfarenhet med visdomständer.."

Jag säger inget. Läkaren fortsätter kontrollera. Hen konstaterar att jag har en hål. Hen fixar den inte genast, utan istället fick jag en ny tid för nästa vecka. Så att vi kan träffas igen. Yes, the same dentist. Dessutom hör det ju nowadays också till att skillt boka tid till en munhygienist. Hen får jag träffa i december.

Innan vår chek up möte sluta fråga läkaren:

"Ja, hur skall vi göra med visdomstanden? Vill du att jag tar den ut?".

Jag fundera tyst för mig själv:

"Are you f*cking kidding me?? I can take a hint..du sa ju för några minuter sedan att du tycker inte om att ta bort visdomständer".

Jag svarar:

"Vet du, det är lugnt. Tanden växer än och den har inte sakt något. Vi låter den vara".

Läkaren:

"Ok, om du vill".

Jag säger bara oh my. Och denhär läkaren skall nästa vecka fixa mitt elaka hål. Can`t wait.

Och one more thing. Back in the days* gick man till tandläkaren, öppna sin mun, läkaren konstatera att dethär och dethär skall fixas och så g-j-o-r-d-e de faktist något genast. No wonder att det nu tar cirka 9 månder att få tid till tandläkaren.

Huh huh.

 

* Jag vet. I am old.

 

30.09.2014 kl. 14:56

In Secret badam

 

Han i helg med en tredje film, en film med namn "In Secret".

Filmen är directed by Charlie Stratton. Ett nytt namn för mig. I huvudrollerna ser vi Elizabeth Olsen (love her voice), Oscar Isaac, Tom Felton och Jessica Lange. Filmen utspelar sig i slutet av 1800- talet, i en mörk Paris. Det är en historia om en ung dam, i en kompis äktenskap. Det är en historia om förbjuden passion, svik, sorg och skuldkänslor.

Ja, en mörk film med en nypa av passion. Se den ifall du känner för att ha lite ångest. Eller så kollar du bara the begining och simmar i en pöl av passion och slutar när mörkret faller in.

***

29.09.2014 kl. 20:36

Attract

 

Alltså hör här, inatt drömde jag om att jag hade superpowers. Det gick typ till så att ifall jag koncentrera mig riktgit djupt, hårt så fungera jag som en magnet för just det som jag koncentrera mig på. Typ om jag tänkte på en viss föremål så då kom det till mig inom några sekunder. Jag kommer ihåg hur jag knäppte ögonen, riktigt sådär hårt, och så var det bara simsalabim och så var föremålet där framför mig. Ja eller den kom flygandes till mig.

Kanske det är attraktionslagen som vill påminna om sig själv?

29.09.2014 kl. 14:50

Labor Day och Fading Gigolo

 

I helg har jag inte gjort mycket annat än motionerat, städat och kollat på film. Vilka film har jag då kollat på? Juh Labor Day och Fading Gigolo.

Labor Day-  filmen är directed by Jason Reitman, dvd. samma man som har också directed bland annat filmen Juno. I huvudrollerna hittar vi Kate Winslet, Josh Brolin och Gattlin Griffith. Filmen berättar om en unexptected weekend mellan en singel mom, hennes son och en man på flykt. Den berättar om sorg, saknad, kärlek och familj. Filmen har inga stora överraskningar eller oväntade twist. Men det är en saga som får en att hoppas på lyckliga slut. Varning för tårar. "I came to save you".

***

Min andra film var "Fading Gigolo" med John Turturro som director, skrivare och han i huvudrollen. Multitasking. I huvurollerna ser vi också Woody Allen och Vanessa Paradis. Filmen berättar om en manlig "Don Juan" som tröstar ensamma, glömda kvinnor och om relationen mellan två gamla kompisar. Filmen överraska mig med dess varmhet. Jag gilla den och var speciellt tackam för att man fick nästan genom hela filmen lyssna på jazz. Oväntad, men ack så passande.

****

28.09.2014 kl. 19:19

Mega spray

 

Jag såg en dröm om en mega spindel. Den var lika stor som tre katt brevid varandra. Som sakt, stor. Den var svart och hade sådanadär bruna ränder. Hårig.

Jag var hemma hos mina föräldrar och där hängde den, i en rum, i en hörn, högt uppe på taket. I drömmen bev jag rädd, skrek, och så kom min mor och några andra personer för att se vad som händer. Alla notera den hemska spindeln. Med stora ögon funderar vi vad vi skall göra, tills jag säger:

"Vi sprayar den med hårspray!"

Så hadde vi alla* plötsligt en mega stora hårspray flaska i våra händer och så börja vi spraya mega spindeln tills den var nere på golvet och dog.

 

Että semmosta.

Fritt fram att analysera.

 

*Förutom jag. Jag var för rädd för att tydlgen göra något.

26.09.2014 kl. 14:26

Livsnjutare

 

Innan jag kom hem till Helsingfors så hälsa jag på min syster och hennes gulliga hundar. Här nedan hälsar Aino hunden att man skall njuta av livet.

"I have a frisbee!"

"I loove my frisbee!"

"Mom, it is MY frisbee!".

"Hmm..no frisbee...".

"But I do not care because I loooove this grass!"

"love, love, love"

"Loooooove".

Det blir inte enklare än så.

23.09.2014 kl. 19:21

Fox

 

Sommaren erbjöd mer resor än vad jag i början hade räknat med och det är jag mycket tackam för. Om vi säger såhär, jag skulle inte tacka nej för ett "snälla, res runt världen och ta foton" - jobberbjudande. Men ja, lady luck har spottat på mig i september so I guess the phone won´t be ringing anytime soon.

During min road trip tala jag med en och annan vuxen människa. En kvinna, cirka 70 år gammal, tyckte att jag som en 33- årig singel kvinna borde fundera på att "skaffa" barn om my own. För liksom, om jag har inte hittat en man vid dethär skedet så är det nog säkert kört. Pless her soul.

På tal om djur så kan jag meddela att jag såg i Lapland bland annat vilda räv. De sprang längs vägen. Jag kolla med stora ögon och fundera:

"What did the fox say".

 

 

 

22.09.2014 kl. 22:46

En

 

Såhär fint var det i Ylläs. Like a poem.

22.09.2014 kl. 22:31

sweet as suger

 

Och så har man klarat en road trip till Lapland and back. Sover ännu en natt i Mellersta Österbotten och sedan kallar tåget till Helsingfors och vardagen. Kan berätta att jag har en hel hög med höst foton i min kamera så jag återkommer once again med bildregn. Kan också berätta att jag har ätit så mycket socker i en hel vecka att oj oj om jag nu skulle hamna ut i regn väder så skulle jag smältta bort. 

Pics coming up.

20.09.2014 kl. 20:57

One week vacation knocking on my door

 

Om cirka 9 h hoppar jag i en tåg och åker igen till Mellersta Österbotten. One good night of sleep där och sedan börjar vår road trip till Lapland. Och vet ni, jag erkänner att av någon orsak känner jag mig nästan som ett litet barn. Ivrig. Förväntansfull. I och för sig så kan det ha något att göra med detdär att senast jag var i Lapland så var jag faktist ett barn. Men ja, här sitter jag och känner nästan dendär Laplands friska luft. Och nu kryss i väggen för jag åker hemmifrån without any high heal shoes. How will she survive?

Jag tar med min Ipad så kanske kanske jag återkommer med små road trip rapporter. Altenativt blir det en veckas "out of office".

Lapland, are your ready for me?

12.09.2014 kl. 08:50

Meteora

 

Meteora i Grekland. Så vackert område att jag bara gapa och tog bild efter bild. Sedan gapa jag lite mer. Så denna inlägg låter vi bilderna berätta sagan. Men tro mig, det går inte att helt och hållet fånga Meteoras vackerhet i en kamera. Det går inte. You need to be there och andas samma luft som alla heliga munkar andas.

The view nedanför bergen.

Up up we go.

Turisten.

Ticket inside. Som jag tyvärr fick inte behålla.

Vi såg inga munkar. Men jag hade en känsla av att we were beeing watched. Munkarna som bor här ber kl 05.00 till 08.00 och sedan igen kl 17.00 till 20.00. Turister får besöka stället kl 9-17, men på tisdagar är det stängd. Då har de fest (I would, men antagligen inte de).

Holy cat.

James Bond klättrar upp för denna berg i Bond filmen från 1981 "For your eyes only".

Efter två timmar åkte vi ner igen.

Denna gång för att se då lokala folket gjorde ikoner.

Har ni kollat på serien The Vikings? Ifall ja, tycker ni inte att denna påminner om Athelstan munken? I do.

Så, min Grekiska dag nummer fem spenderades bland otroligt fina vyer. Det är sånthär som man pratar om då man är gammal och utan tänder. Så fint. Besök, besök och gärna off season så är det mindre turister.

09.09.2014 kl. 21:31

Håll i era hattar!

 

Hör här. Jag skall på road trip. Till Lappland. Med mina föräldrar och två små hundar. I en husbil. Kanske det blir lite som i "We´re the Millers"?

 

08.09.2014 kl. 21:09

Please leave a message

 

Igår kom en man fram till mig och gav mig en riven pappersbit. Den var vikt slarvigt. Han sade:

"Här är mitt telefonnummer. Ifall du vill ta kontakt med mig".

Jag vek den lite mer, till en liten liten pappersbit och så satte de i min bakficka, i mina jeans. Behind me, för det var fel man.

Jag hade ögon för någan annan. En man med mörka ögon. Han fick mig att tänka på Joel Kinnaman, skådespelaren från The Killing. Han hade samma blick. Han kändes spännande. Men så såg jag hans hand. Med en ring. Taken

Jaha. Då kan man istället gå hem och vänta på att det skall bli onsdag. För då. Då får jag igen drömma mig bort till Sons Of Anarchy - serien. En  ny, och sista, säsong börjar och voi himmel så det kommer att bli spännande.

Jag och min fake leather jacket are ready.

07.09.2014 kl. 20:06

(Sidhuvudfoto av Frida Lönnroos)

Tvåspråkig, över 30 år gammal dam som bor i Helsingfors. Singel. Heidi heter jag. Pratar mer finska än svenska (och tänker nästan allt på engelska) så ni kan förvänta er många skrivfel. That`s life, better get used to it. Funderar ofta på livet. Strävar till att vara snäll, men ändå modig. Skriver främst om this wonderland we live in, med tankar hit och dit. Fotograferar gärna och spelar då och då poker. Jobbar med försäljning, produktutveckling och marknadsföring. Och så är jag en HSP - människa (Highly Sensitive Person).

ratata_wonderland@yahoo.com

Bilder får ej kopieras utan mitt tillstånd!
Kuvien luvatta kopioiminen kielletty!
Do not copy any pictures without my permission!

 

Inte skyldig nån nåt

Ajatuksia - Tankar

La Linda

Hanoscha

Pia På Kontoret

Att vara någons fru

Sylvia

Lyckolabbet

You won me over in no time at all

Elsa

Just Another Fucking Blog

Lilla My

Onekligen

My Idea Of Beautiful

Smäm

Nio till Fem

Liljali

Helleke

Killing Zoe Again

HobbyFotografen

Hietanen

Tubbs

Hannah Norrena

Malenami

Catten

Catariina

Smilla

Peppe

Karkki

Design by Mel

Nina Åkestam

Fredrik Backman

Louise

Fridas Djurblogg

Satumainen

Hedspin

Cinderalley

Elin

Östermyran

Heidi Susanna

Retrolover

Michaela

Pamppoo

Sofie